9 Nisan 2020 Perşembe

BAHAR ŞALI TARİFİ / SPRING SHAWL FREE CROCHET PATTERN


Evlere kapansak da bahar geldi. Kapının önüne çıkınca hissedebiliyorum. Biz dışarıya çıkamadıkça doğa pek bir keyifli, daha da çiçeklendi sanki, ne dersiniz?

Uzun zamandır bir şal örüyordum, çok değil her akşam ikişer, üçer sıra yavaş yavaş ilerliyordum. Hayalim baharda aynı tonlarda olan montumla giymekti. Henüz giyemedim ama olsun, tüm dünya iyileşsin, yine bahar gelir... 

Bahar şalının örneği çok basit, sürekli birbirini tekrarlıyor ve ortaya dalga şekli çıkıyor. Su kıpırtısı görmek insanı nasıl rahatlatırsa, dalga şeklindeki bu motifi örmek de aynı rahatlık hissini veriyor. Sanki minik bir tekne denizin üstünde tatlı tatlı salınıyormuş gibi... 

Şalın ilham kaynağı az önce dediğim gibi içinde mavi ve pembe renkleri barındıran montum. Ama şalın içindeki diğer renk seçimleri en sevdiğim mevsim bahardan geliyor. Gökyüzünün mavisi, çiçeğin pembesi, yaprağın yeşili. 



Şalda maviyi ana renk olarak kullandım, elimde sadece 150 gram mavi vardı yetirebilmek adına içine diğer renkleri de ekledim. Maviden sonra gelen renklerin sırasını her defasında değiştirdim. Bu sayede şal biraz hareketlendi. İstediğim boya geldiğimde de evdeki yünler bitmişti. 

Bu örnekten şal olur, battaniye olur. Sizin yaratıcılığınıza kalmış. 

Önce evdeki bütün ipleri toplayın, çeşitli renk kombinasyonları deneyin, renklere karar verdiniz mi ?Gerisi kolay. Tığ ve makası da alın gelin, nasıl yaptığımı anlatıyorum. 

Haydi kolay gelsin. 




BAHAR ŞALI TARİFİ 

Malzemeler 

2 adet La Mia Cottony- Mor P27
1 adet La Mia Cottony - Eflatun P26 
1 adet La Mia Cottony - Yeşil - P8/L008
1 adet La Mia Cottony - Fuşya P6/L006
Paintbox Dk Cotton - Pembe

3.00 mm tığ
Makas


Ölçüler: 32cmx200cm

68 zincir çek. 

1.sıra: Tığın yanındaki ilmeğe sık iğne yap, sonraki her ilmeğe bir sık iğne yap, 3 zincir çek, dön. (67 sık iğne)

2.sıra: İlk ilmeğe 1 tane ikili trabzan yap (bir sıra önce çektiğin 3 zincir ve bu ikili trabzan ile birlikte bir ilmekte iki trabzanın olmuş oldu), sonraki ilmeğe iki tane ikili trabzan, sonraki ilmeğe 2 tane ikili trabzan yap, *sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla, *sıradaki 6 ilmeğin her birine 2 tane ikili trabzan yap, sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla, bir sonraki ilmeğe 1 tane ikili trabzan, sonraki ilmeği atla,* 
*...* yıldız arasındaki tarifi son 3 ilmeğe kadar tekrarla. Son 3 ilmeğin herbirine 2 tane ikili trabzan yap, 1 zincir çek, dön. 

3. sıra: Her ilmeğe bir sık iğne yap. 

2. ve 3. sırayı sürekli tekrarla. Şal istediğin boya ulaştığında, ipi kes ve düzelt. 

Sürekli tekrarlardan oluşan örnek çok basit. Umarım iyi anlatabilmişimdir. Görsel olarak örneği daha iyi anlamanız için şalın yakından fotoğrafını da ekliyorum. 

Bu örneği kullanarak ortaya çıkardığınız her şeyi görmekten mutluluk duyarım. İnstagram'da beni etiketlerseniz @ezgissimo  neler yaptığınızı görebilirim. 

Renginiz bol olsun, sağlıklı günler dilerim! 


Design by Ezgi Tandogan Onat @ezgissimo Copyright © Ezgi Tandogan Onat, ezgissimo. All rights reserved 



Hello Folks, 

I hope this blogpost finds you well. It's already spring in Turkey. The flowers are blooming, the weather is getting warmer, but we have to stay at home like everyone. I know it is important now. I hope everything will be good soon! 

Two months ago, I started to crochet a shawl that I named "Spring". The shawl has very easy pattern and it  has a calming wave effect. I would like to share my pattern with you so that you can relax a little while crocheting on quarantine days. 

Let's choose your colours and start to crochet! 





SPRING SHAWL FREE CROCHET PATTERN 

1 Row: sc in the second ch from your hook. sc in all stitches, 3ch, turn. (67 sc)

2. Row: dc in the first st, 2dc into the next two stitches, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, *2dc in the next 6 stitches, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, 1dc in the next st, skip the next st, * 
Repeat between *....* until the last 3 stitches, 2dc in the next 3 stitches, 1ch, turn. 

3.Row: sc in all stitches. 

Repeat rows 2-3 until the shawl measures 200cm. 


That's it. It is very easy pattern. I hope you enjoy the pattern. I would like to see your creation. Please tag your picture with @ezgissimo on instagram.

I wish you healthy days!
xxx
Ezgi



Design by Ezgi Tandogan Onat @ezgissimo Copyright © Ezgi Tandogan Onat, ezgissimo. All rights reserved 


17 yorum

  1. Güzel anlatım, elimdekini bitirisem başlayayım.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Gözüm gönlüm açıldı güzel fotoğraflarınla Ezgicim, şalının renklerine zaten bayılmıştım ilk gördüğümde, insana hareketlilik canlılık veriyor baktığında, bu deseni çok seviyorum bende, mavideki kıvrılışlar denizi anımsattı bana, İzmir esintili olmuş gibi niyeyse bakınca öyle hissettirdi, ilham (yanılmıyorsam) Canada bahar dalları olsa da. Ellerine sağlık, mutlulukla güzel günlerde kullan inşallah, sevgilerimle.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım benim <3
      Doğru dedin, kanada bahar dalı izmir karışım gibi oldu :)) Çok teşekkür ederim, inşallah <3

      Sil
  3. harika olmuş emeğine sağlık güzel günlerde kullan sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Ezgi'cim. Şalın çok güzel görünüyor. Bu arada istek yapabiliyor muyuz :-) Gece gezmelerinde elbise üstüne atmalık siyah şal modelin varsa çok sevinirim. O tarz bir şala ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın :))) Bak bana ilham verdin şimdi, hiç aklımda öyle bir şey yoktu.. Ama not ettim, üzerine çalışacağım :)

      Sil
  5. Bahar gelsin lütfen , bu güzel şalın hatırına gelsin 🌈

    YanıtlaSil
  6. Canım ne kadar da güzel olmuş renk kombinasyonu da ellerine sağlık ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık canım çok güzel ve işlevsel bir model olmuş. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler çok güzel anlatmışsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim :)

      Sil
  9. Çok çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.