24 Nisan 2020 Cuma

SANDVİÇ CANDIR! MEYDAN OKUMA 16 GÜN/16 YAZI #9



Öncelikle 23 Nisan kutlu mutlu olsun!

Gelelim bugünün leziz konusuna...

Benim bir numaralı favori sandviçim peynir-ekmek-domates üçlüsünden oluşur.  Sade ama lezzet şöleni. Ekmek tazecik olacak, kestiğinde kabuğu çatırdayacak, domatesi yaz domatesi (çanakkale ya da ayaş domatesi favorim), peyniri bergama tulum ya da ezine olacak. 

Bir de salçalı, salatalık turşulu ve çift kaşarlı tost tarifim vardır. Üstüne tam sıcacıkken tereyağı da sürersin. Bu lezzet de bana konservatuvar kantininden yadigar.

Bir de piknik spesiyalim var. O da ekmek arası bol domates soslu kızartma, patlıcanı bol olanından, içine az biraz beyaz peynir, yaz pikniklerimizin vazgeçilmezidir.


10 yorum

  1. Harika tarifler. Benimde en sevdiğim tarif ilk tarif :)

    YanıtlaSil
  2. ah o karışık kızartma yaz sebzeleri ile helede bahçen varsa oradan topladıysan öff öfff nasıl bir lezzet. tatmayalı ne çok oldu :)) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kızartma ve peynir güzel bir ekmek arası çeşidi bence de ♥

    YanıtlaSil
  4. O piknik spesiyalini çok severimmm :)

    YanıtlaSil
  5. Üçüne de bayılırım ama sonuncuya ölürüm...dermişim :))))

    YanıtlaSil
  6. Bir numara ve 3 numara tam benlik, muhteşem🤗

    YanıtlaSil
  7. Piknik spesyalini mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  8. of of nasıl bir anlatmak vallahi canım çekti 😊🌸 yarın iftara yaparim kızartma severim 😊 teşekkürler güzel Ezgim sevgiler canım benim 😊🌸

    YanıtlaSil
  9. Offf ekmek arası bol soslu kızartmam, yanına da bir kavanoz ayranım ve kırmızı kareli piknik örtümü de aldım mı elime, "beni akşama kadar beklemeyin" der çıkarım sabah evden.

    YanıtlaSil
  10. Peynir ekmek domates birlikteliğine biraz da kekik ekleyince kendimi Akdeniz gibi hissediyorum. İş yerimin yakınındaki bir cafede yapıyorlardı ve tostun adı Akdeniz'di. Plazalar arasında yediğim en lezzetli tost olduğu için sanki dünyanın en güzel yiyeceğiymiş etkisi yaratıyordu bende :)

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.