17 Eylül 2018 Pazartesi

NİAGARA ŞELALESİ / NIAGARA FALLS


Yaşadığımız yerden oldukça yakın olan Niagara şelalesine gitmek çok kolay, böyle ünlü bir şelaleye komşu olup ziyaret etmemek olmaz dedik ve yola koyulduk. Yol kenarında Ontario bölgesinin üzüm bağlarını seyrederken üzüm yetişebilen bir bölgede olmak, ne yalan söyleyeyim sevindirdi.

Bir yerden bir yere gitmek arabanız olmasa da kolay, çünkü çok ucuz fiyatlara günlük araba kiralayabiliyorsunuz, benzin deseniz Türkiye ile kıyas kabul etmez, çok daha uygun. Bence bu ekonomik kriz ile Türkiye'de arabaya binmek ne yazık ki imkansız hale geldi gibi gözüküyor. File torbanızı da hazırladığınız yolluk ile doldurduktan sonra çok ufak masraf ile bir gezi planlayabiliyorsunuz.







Şelale'nin bizim durduğumuz tarafı Kanada, karşı kıyısı Amerika. Zaten bölgede iki ülkenin bayraklarını görüyorsunuz. Nehrin üzerindeki Rainbow köprüsü üzerinden Amerika'ya geçiş yapabiliyorsunuz.

Şelaleyi görebilmek için çeşitli aktiviteler var. Bütçenize göre seçim yapabiliyorsunuz. Vapurda şelalenin suyu ile ıslanmaktan tutun da helikopter ile kuş bakışı görmek dahil çokça seçenek var.

Biz şelalenin arkasına yürüyerek geçmeyi tercih ettik. Sarı renkte devasa çöp torbasını hatırlatan yağmurluklarla tünelde yürümeye başlıyorsun ve yolun sonundaki ışıkta şelalenin şiddetle akan suyunu görüyorsun. Sesi kuvvetli, hatta şiddeti ile ıslatabiliyor bile..

Ne kadar şiddetli aktığını gördüğün iki doğal pencereden sonra, şelalenin yanına çıkıyorsun. Şelale kenarında muazzam manzarası olan kocaman bir balkon gibi. Suyun bu denli kuvvetli akışını görmek hipnotize eden cinsten.

Dünyada tek ters akan şelale ünvanına sahip Niagara Şelalesi, kışın donma özelliğine de sahip. Artık siz düşünün nasıl bir soğuk oluyor.

Şeklinden dolayı at nalı (horseshoe) adı verilen şelale 46 metre yükseklikten dökülüyor ve genişliği 900 metredir. Amerika'da kalan şelalenin adı ise Amerikan şelalesidir (American Fall ) 60 metre yükseklikten akmakta ve genişliği 300 metredir. Bu güçlü şelale Amerika ve Kanada için büyük bir elektrik enerjisi sağlıyor. Okuduğum kadarı ile, toprak yapısından ya da su miktarının çok olmasından dolayı şelale her yıl 10 ile 90 santimetre arasında gerilemekteymiş.

Şelale ve yol üzerinde gördüğüm güzel manzaralar ile Niagara gezisi..

Sevgilerimle







 









30 yorum

  1. Şelale muazzam görünüyor canım ben bir de o eski otobüsleri çok beğendim💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmeyecek gibi değildi, çok fotojenikler değil mi ama :)

      Sil
  2. Ufff! Harika hem şelale hem manzaralar...

    YanıtlaSil
  3. Muazzamn bir manzara, şahane bir şelale, çok güzel. İyi ki gitmişsiniz Ezgicim böyle fırsatları değerlendirmek, mutlaka görmek lazım. Sevgiler... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım kesinlikle yakındayken görmek lazım..
      Sevgilerimle

      Sil
  4. Bizimle paylaştığın için çook teşekkürler, bayıldımmmm.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir gezi olmuştur eminim... Görmeyi çok istediğim yerlerden biri ve şelalenin doğal olmadığı fikri yıllardır da çok kafamı kurcalar, ne akıllı iş yapmışlar diye ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece'cim, dilerim bir gün görürsün bizi de ziyaret edersin :)

      Sil
  6. Ayyy çok güzel. Orada olmak istedim. Çok şanslısın canım :)

    YanıtlaSil
  7. Nasıl güzellikler öyle... O tünele girebilirmiyidim çok emin değilim, bazen aşırı güçlü ses beni çok ürkütebiliyor çünkü....

    Sen hep bizi böyle gezdir olur mu ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüneller mağaralar beni geriyor çok da korkutucu değildi. Ama ses güçlü gerçekten de..

      Sil
  8. Böyle ünlü bir şelalenin yakınınızda olması büyük şans, iyi ki gitmişsiniz de bu güzel fotoğrafları çekmişsin bayıldım ♥

    YanıtlaSil
  9. Harika görüntüler ama selale biraz korkuttu 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, suyun gücünü hissettirdiği içindir belki de :)

      Sil
  10. Thank :) Harika
    www.asyalibey.com

    YanıtlaSil
  11. Fotograflarla bile olsa senin paylasiminla buralari hissedebilmek cok güzel. Şelale müthiş, bende gücü çağrıştırdı. Suyun karsi koyulmaz gücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, su ne kadar duru ama bir o kadar da güçlü..
      Beğendiğine çok sevindim, teşekkür ederim.
      Sevgilerimle

      Sil
  12. Amazing how the power of the water comes through your photos. Just beautiful.
    Amalia
    xo

    YanıtlaSil
  13. kanada tarafı amerika tarafı ne ilginç de miii. ah filmi de çok güzeeeel. marilyn.

    YanıtlaSil
  14. Çok etkileyici.
    Niyagara, denince nedense aklıma hep siyah beyaz Amerikan filmleri geliyor benim.

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.