10 Eylül 2019 Salı

MASAMDA #1


Birbirinden alakasız paragrafları olan, başlıksız yazılara ihtiyaç duyuyorum. Belki bir haftanın özeti, belki de yeni bir keşif, konu sınırlandırması yok, yaz gitsin.
Tek fotoğraf olsun, o an masada olan, ne ile uğraşıyorsam o kare, yazıyla tamamen alakasız, ya da ucundan kenarından uyuşan...

Dayanamadım, tek bir bütünlük olsun bari. Başlık hep aynı olsun; MASAMDA.

İşte, dışı minimal, içi çıfıt çarşısı konseptim bu, bakalım içini nelerle doldururum, zaman gösterecek.


Pazar günü, tasarım marketi vardı, güzel geçti, çok yorucu oluyor ama değiyor. Üreten insanlarla bir arada olup, ilham alışverişi de cabası... Ama benim müşteri kitlesi çok eğlenceli, ne kadar renkli ve ne kadar canavar kılıklılarsa o kadar çok seviyor çocuklar... Ve buna çok mutlu oluyorum, güzel bebekler yapmak değil, canavarları şirin bir hale getirmeyi tercih ediyorum çünkü. Müşteri mutlu, yapan daha mutlu, daha ne diyeyim ;)

Şaka bir yana, kendi işi olan insanları daha iyi anlıyorum. Kendi işinin patronuysan, hele dükkanın falan varsa, bu yorgunluk her gün yaşanır. Zor, esnaflık zor zanaat azizim. Her zaman böyle oyuncak örüp katılabilir miyim bilmiyorum, bildiğim bir şey var; o da bana çok şey kattı tüm bu etkinlikler.

İnsan kendi işinden farklı şeyler yapıp, farklı disiplinleri kesinlikle deneyimlemeli diye düşünüyorum. Bakış açısı tazeleniyor böylelikle, hala aynı yerden bakıyorsan bile, pencereleri silmişsin gibi bir his yaratıyor.

Bir de aynı döneme denk gelen, beni birazcık sıkıştıran başka bir tasarım vardı elimde. Aslında tam olarak elimde değildi, kafamdaydı,  çünkü gönderdikleri yünler gecikti, teslim tarihi yaklaştı ne yapacağım ben diye düşünürken, ördüm bitirdim, dün de yazıyı yazdım, gönderdim, çok şükür.

Uzun süredir, ilk defa hiçbir şey yapmama gerek olmayan bir sabaha uyandım, ne yapacağımı bilemedim, düşün o kadar bilememişim ki blogda yeni seri başlattım.

Yapılması gereken bir liste insanı yorsa da, zinde tutan bir şey. Neyse ben de birkaç gün bolca yürüyüş yaparım, havalar soğuyacak yakında, son sıcakların tadını çıkarmak lazım ve tabii ki canım blogum, çok ihmal ettim gibi hissediyorum. Diliyorum ki daha çok yazıp, okurum.

Bu arada biraz da kendim için bir şeyler öreyim dedim, yine Angora iplerle boğuşup, cinnetin eşiğinde denemeler yapıyorum. İnce doku seviyorum, elimde de o ip var, yapacak bir şey yok. Net bilgi veriyorum, angora ip hata kaldırmıyor, sökmesi örmesinden daha büyük dert!

Sonbahar renklerim de çıktı meydana, azıcık onlarla da oynayayım.
Ama önce gidip biraz blog ziyareti yapayım.
Sevgiyle kalın.

29 yorum

  1. Bazen amaçsızca yazmak istiyor insan. Telden tele atlamak istiyor. Ben bunu çok yapıyorum oradan biliyorum heheee :))

    Bloga yeniden dönmek bana çok iyi geldi. Dolu dolu bir kış geçiririz inşallah ♥

    Bu arada geçen sene ne güzel bir etkinlik başlatmıştın sen. Ekim gibi yine yapsan, yine ortalık şenlense :)

    Öperim sarı şekerim seni ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhh ne güzel ettin de geldin. Ben de çok istiyorum ama inan ne başlatsak bilemiyorum, kendini tekrarlamak gibi olmasın yeni bir fikr bulmak lazım o da yok bende :))
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  2. Angora bir zamanlar ne modaydı ama.Evet tüylü tüylü sökmesi çok zor olur.Bende kolumun iyice iyileşmesini bekliyorum örmek için.Kışın örgü zevkli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce sağlık, sonra bol booool örgü, kışın en güzel şey, sıcacık çay eşliğinde :)

      Sil
  3. Ezgicim o kıpır kıpır çalışkan ve üretken enerjini satırlarını okudukça hissedebiliyorum ve taa buraya bana ilaç gibi oluyor gerçekten. Bir de okudukça daha bir özlemişim diyorum. Kesinlikle katılıyorum, farklı şeyler deneyimlenmeli, buna açık olmalı insan, bazen unuttuğum oluyor ve öyle sıradan tekdüze ve verimsiz hissediyorum ki, diğerinde yaşadığını farkediyor insan şöyle bir silkeleniyor kendine geliyor, daha bir gücü oluyor yaşamaya.
    Angora hiç örmedim, epey bir sabır işi, bende de o az :) ama senin bunun üstesinden de geleceğini biliyorum, zor ama sonucu güzel oluyor, Çok öpüyorum Ezgicimmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Derya'cım <3 senin de yorumun bana öyle oluyor.
      Kesinlikle yapmalı insanki, kendi yapamam sınırlandırmalarından kurtulmalı. Sadece bunu yıkmak için bile denemeli değil mi ama :)

      Neyseki örgü değil, motif deniyorum ama denersek sökme işi pek ho değil :)
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  4. Kanaviçe ipine benzettim.
    Şahı ben bir ara kanaviçe yapacaktım değil mi...
    :)))
    Başlasam ya.

    YanıtlaSil
  5. yürüyüş doğru karar. bu ara çok ihmal ettim bende sevgili göbeğim sinyal vermeye başladı :)) angoranın hem sıcak tutan hem hafif ve ince dokusunu bende seviyorum. ama helede tığ işi bir örgüyse sökmek cinnet sebebi gerçekten. benimde epeydir aklımda olan bir tane şal var angpra ile öreceğim sanırım. blog işine el atıp hep beraber canlanalım inşallah haticenin başlattığı gibi ortak bir şeyler başlatıp buradan paylaşım yapıp hareketlenebiliriz. ha gayret

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de bir canlanmalı birşeyler bulmalı ama ne? :)
      ince doku beni çok etkiliyor, hafif şeyler seviyorum
      Sevgilerimle

      Sil
  6. Hala duruyor bu iplerim benim de. Yıllardır elime örgü vs. almadım. Görüntü ne hoş göründü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman tavsiye ediyorum :) en güzel terapi :)
      çok teşekkür ederim. sevgilerimle

      Sil
  7. Daldan dala atlayıp yeni uğraşlar bulmak pek keyifli:)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir seri olacak ve ben asıl bu türü daha da seviyorum galiba, her telden <3 Angora örerken aynen dediğin gibi ve sökmek zor değil bence imkansız ;)) ama senin çok cici bi şeyler hazırladığını hissediyorum, merakla bekliyorum.
    Koccaman sarılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Ece, hertelden en keyiflisi :) İnşallah bakalım birşeyler yapmaya çalışyıroum. Ya olur ya da sonu hüsran heheheh :)))
      Kocaman sevgiler benden <3

      Sil
  9. Evet, Ezgi kesinlikle buralara daha çok uğramalısın :) Yaptığın bebekler çok güzel, tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) teşekkür ederim. Sanırım yakındır, seni de örgüye bulaştıracağız :)

      Sil
  10. Geçen hafta Ankara da Çankaya Belediyesi'nin kadın şenliğindeydik. İki gün boyunca seninle hemen hemen aynı duyguları yaşamışım :)
    Yazısı gelecek inşallah. Ama bu cümlene bayıldım;
    "aynı yerden bakıyorsan bile, pencereleri silmişsin gibi bir his yaratıyor" Gerçekten öyle.İki gün boyunca pencereler silindi, bir çok şey flu olmaktan çıktı, tazelendi, netleşti.
    Kocaman sevgiler sana buradan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel geçmiştir.. Merakla bekliyorum, güzel şeyler böyle aktiviteler Tülin'cim <3

      Sil
  11. Boşluk bazen çıldırtır insanı zaman zaman veya düzenli uzun molalar iyi gelir oysa..dediğin gibi biraz yürüyüş biraz sıcak havanın tadını çıkarmak iyi gelebilir ben de yürüyüşe cikayim senin bu yayının ardından zira senin de bahsettigin gibi kendi işinin patronu olmak çok yıpratıcı olabiliyor.
    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Sevgi'cim, molalar önemli...
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  12. oyalanacak bi şeyler gerekiyor insana ben biraz maymun iştahlıyım maalesef başlasam bitmiyor ya da kafamda başlasam eyleme geçmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman bir kendi kendine bir meydan okuma ile harekete geçmeli :)

      Sil
  13. Çok teşekkür ederim ;) mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  14. Bu boş vakitlerini blog ziyaretleri yaparak değerlendirebilirsin. eylülle birlikte bloglar hareketlendi. Yeni çıkan yazılara yetişemiyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince ziyaret etmeye çalışıyorum :)
      Bu arada geçenki dizi tavsiyesi için teşekkür ederim. The Boys'u çok sevdim :)
      Sevgilerimle

      Sil
  15. Esnaflık tabii zor, biz niye dükkanı kapattık sanıyorsun!:)Şimdi sadece atölye ile daha rahat oluyor, bu durum en çok Selim Efe'ye yaradı ;)

    Evet angora ip hata kaldırmaz, sıkıntılı yün..ama yapılınca da çok şık durur..
    Tığ işi bilmiyorum ama örgü örerim, benim de bu kış kendime birkaç kazak öresim var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin edebiliyorum zorluklarını Ayşe'cim, yıpratan birşey de olsa gerek.
      Olsun, keyfini çıkarsın ne güzel :)

      İnşallah becerebilirsem ve de sonunu görürsem, şık birşey hayal ettim :)
      Ohh ör ör, hem güzel dinlenirsin hem de el işi kazak giyersin ne güzel.

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.