2 Temmuz 2018 Pazartesi

HOŞ GELDİN TEMMUZ, MERHABA KANADA


Herkese merhaba, 

saatler süren ama bir o kadar da kolay geçen bir yolculuğun ardından 5 gündür Kanada'dayım. Jetlag yaşamadım. Her zaman çok özenmiştim, çok ilgi çekici duyulurdu çünkü. Ama sanki hep burada yaşıyormuşum gibi hemen saate alıştım. Neden beni etkilemediğine dair bir fikrim yok ama aslında iyi de oldu hemen adapte olabildim havasına, suyuna.. 

Havaalanından inince nasıl kokar, fotoğraflarda rengi nasıl çıkar, insanları nasıldır diye çok merak ediyordum. İlk izlenimlerim çok güzel ve eğlenceli olduğu. Eğlenceli diyorum çünkü 1 Temmuz günü Kanada'nın doğum günüydü. Göl kenarında konser vardı, herkes almış piknik malzemelerini serilmiş çimlere, her yerde Kanada bayrakları ya da bayraklarındaki meşhur yaprakları.. Halk arasında kaybolmak, insanları nasıl diye görebilmek için güzel bir imkandı. Açıkçası pek de anlayamıyorum hangisi Kanadalı ? Çünkü çok fazla ülkeden göçmen var. O yüzden insan burada kendini göçmen gibi hissetmiyor.. Almanya'da bu hissi 4 yıla yakın süre hissettiğim için ilk izlenim olarak diyebilirim ki burası yabancı uyruklu insanlara karşı çok sıcak... 
Nasıl mı buralar ? Önüm, arkam, sağım, solum hep park. Minik göller, bol ağaç, kaz, sincap ve kunduzlarla dolu her taraf.. Sincaplar, buranın sokak kedisi gibi birşey.. Dobişik kunduzları (beaver) görmeniz lazım her an heryerde karşınıza çıkabilir. 



En önemlisi, hep bahsederim Alpaka görmek istiyorum diye.. Arkamızdaki parkta hem Alpaka var hem de Lama.. Yeni komşularım, çünkü markete gitmek için hep yanlarından geçmek lazım. 
Bu komşuluk kimseyi bu kadar mutlu edemezdi sanırım.. 
İlk gördüğüm gün öyle sıcak vardı ki, bizim alpaka minik su havuzuna batırmış ayakları hiç kıpırdamıyordu bile.. 

Su havuzundaki alpakanın adını NURİ ALPAÇO koyduk.
Ayakta, canım çok havalıyım pek fotoğraf havamda değilim ama hadi çek der gibi poz veren ise komşumuz Lamanın adını ise Dalai LAMA koyduk.. 

Gelelim havaya, kavruluyorum sanırım.. Hava aşırı nemli ve sıcak. Hiç böyle hayal etmemiştim. Sonuçta Kanada yani.. Sanırım yazı da kışı da biraz uç noktalarda yaşıyor burası :) 

Balkonu olan bir evde yaşıyoruz şimdilik, şimdilik diyorum çünkü Eylül'de başka bir ev bulmamız gerek. Ev konusu biraz zor iş buralarda. Umarım işler yolunda gider, çabucak hallederiz. 
En büyük hayalim balkonun biraz tadını çıkartayım diye, sürekli balkonda durmak istiyorum. Hatta size şu an oradan merhaba diyorum. 



Evler çok güzel burada, üçgen çatılı her tarafı ağaçlarla kaplı evler var. Aslına bakarsanız, daha önce görüp bildiğim yerlere pek benzetemiyorum. Avrupa'ya hele hiç benzemiyor. Öyle eski binalar yok, çünkü oldukça yeni bir ülke Kanada. Amerika'yı görmedim ama Amerika'yı tanıyıp bilecek kadar film izledik hepimiz. Oralara çok benziyor. Fotoğraf çekiyorum ama gördüğümde yaşattığı hissi pek de yansıtamıyorum. 

Evlerin olduğu sokaklar nasıl biliyor musunuz? Sanki bir anda Stranger Things'teki çocuklar bisikletle yanımdan geçecekler gibi. Çok benzettim o evlere, yollara... 

Parkta motifleri çekecek bir kaç yer buldum, yakında Kanada motifleri gelir artık :) 
Haydi benden şimdilik bu kadar.
Sevgiyle kalın.. 








30 yorum

  1. Kanada denildiğinde aklıma bilmem izlediniz mı benim goblin dizisi geliyor Kore dizisi ama ana kahramanın sonbahar yapraklari arasindaki görüntüsü ile hayranlık uyandırıcı😊 bir ülke gibi gelmişti fotoğraflar çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç duymamıştım, ne güzel öneri oldu kesinlikle bakmalıyım.. Çok teşekkür ederim.
      Sevgilerimle

      Sil
  2. Yeni dünyalar görmek çok güzel olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen yeniyi deneyimlemek de iyi geliyor insana.
      Sevgilerimle

      Sil
  3. Yoksa oraya mı yerleşiyorsunuz? Eylül’de ev değiştirmemiz gerek demişsin ya merak ettim 😊
    Ne güzel denk gelmişsin, hızlı bir oryantasyon olmuş 😊 Ben de bazen derim aslında Kanada’da yaşayacaksın ama çok soğuk diye lakin sıcak havaları da varmış 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım benim, Bora burada çalışmaya başladı aslına bakarsan yerleşebiliriz. Ama ben 3 aylık buradayım, sonra yine biraz Türkiye ve sonra belki uzun bir süre. Bakalım hayat bize ne gösterecek. Soğunu da bakalım gördüğümde nasıl hissedeceğim :)
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  4. Kanada’ya gidip kalan çok tanıdığım var, hepsi seviyor. Amerika gibi yaşam standardı yüksek, yeşil vs aöa orası kadar kozmopolit değil, doğru mu? Hayırlı olsun, çok güzel kazanımlar, anılar biriktirin inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tüm güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, evet ben de pek olumsuz bir şey duymadım bakalım yaşayarak öğreneceğiz biz de... Aslında şöyle ki burada da çok fazla farklı ülkelerden insanlar var ama şimdiye kadar gördüğüm çoğunluk çinliler.. Belki Koreli ve Japonlar da vardır ama aradaki farkı pek anlayamıyorum bana hepsi birbirine benziyor gibi geliyor :)

      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  5. Fotoğraflar harika Ezgicim. Amerika'yı ziyaret etme şansını yakalamıştım bir dönem. Evlerine ben de hayran olmuştum. Hepsi film setinden fırlamış gibiydi. Havanın güzel olmasına ve kendini yabancı gibi hissetmemene sevindim. Krakow'a bu sene yaz gelmedi ve ruhum daralmış durumda. Bol bol keyfini çıkar ve bizim için bol bol fotoğraf çekmeyi unutma.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Yasemin, çok teşekkür ederim. Kesinlikle tespitin çok doğru, resmen hepsi film setinden çıkmış gibi.
      Ah ya tahmin ederim, Ankara'da da yazı pek hissetmemiştim. Dilerim bol güneşli günlerin olur da D vitamini ve enerji toplarsın :)
      Sevgilerimle
      Bol bol fotoğraflar olacak hep inşallah :)

      Sil
  6. Yaa ne guzel bir ulke maceralarini merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ben bu destekle yürürüm artık :)

      Sil
  7. Ontaria mı oralar? :) Şu an havası pek güzeldir ama kışı için zor şartlara alıştır kendini Ezgicim. :) Orayı sevmene, yolculuğunun iyi geçmesine ve iyi hissetmene çok sevindim. Umarım daha da güzel geçen bir döneme kapı aralar bu yeni hayatın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Roro'cum, Ontario'dayız. Evet kış sağlam olacağa benziyor Bora Nisan'da gelmişti ve buz fırtınası vardı öyle düşün yani :)
      İnşallah canım benim herşeyin hayırlısı bakalım...
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  8. Waoww eve bayıldım . :) Yurt dışında olmana özendim , çok özendim :) Darısı başımıza artık . :) Fotoğraflar çok hoş . Umarım Kanada'da bol keyifli vakitler geçirirsin . :) Çok sevgiler . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha ne kadar güzelleri var anlatamam, insanların evlerini çekmeye utanıyorum :)
      Çok teşekkür ederim tatlım kocaman sevgiler

      Sil
  9. Thank you very much, of course I will visit you :)

    YanıtlaSil
  10. Bu lamalar tükürüyor diyorlar.. Böyle bir maceranız olmadığına göre kızdırmadınız. Gerçi mutlular..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramızda biraz mesafe vardı, kızmamıştır diye düşünüyorum

      Sil
  11. Yeni hayatinizda mutluluklar kolayliklar Ezgi'cim.baska bir ulkede yasamak tecrubesi hayattaki en buyuk zenginliklerden birisi bence:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Sibel, kesinlikle çok büyük tecrübe insana çok d fazla katkısı oluyor.

      Sil
  12. Ezgicim çok sevindim hemen uyum sağlamana senin gözünden bizde oraları görüyoruz fotolar çok güzel, mutlu ve keyifli günlerin olsun sevgiler... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım bakalım çabalıyoruz, karar vermek adına hızlı uyum sağlamaya çalışıyorum :)
      Mutlu günler dilerim sana da kocaman sevgiler

      Sil
  13. Seninle oralarda olmak harika sevgili Ezgi.
    Sen de bugün bizimleydin Boğazın kıyısında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh ben de sizinle boğaz kenarında olduğuma çok sevindim çok :)

      Sil
  14. kanada da oturan bir arkadaşımın kızı var onun fotoları sayesinde de canlı birşeyler görüyorum senin fotolarda harika ve evlere bayıldım.. benimde böyle bir evim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun inşallah, daha güzellerini çekeyim o zaman senin için :)

      Sil
  15. Gerçekten mi ? Benim de öyleydi. Evet oldukça minimal ve yeni..
    Çok teşekkür ederim.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Ezgi, çok güzel bir ülkedesiniz. Benim kızım da orada yaşıyor bir kaç sebeden beri kışın 6 ay orada kalırız. Kış uzun ve soğuk ama ülke insanı sıcak ve güvende hissediyorsun kendini.
    Size yeni yaşamınızda kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  17. Tam gününde gitmişsin desene :-) Senden Kanada'yı okumak güzel olacak. İyi gezmeler canım :-)

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.