27 Mart 2018 Salı

"200 DAYS OF GRANNY SQUARE" 54.55.56.57.58.59.60.61.62.63.64. GÜN VE 3 KONUK


Motif fotoğraflarını eklemek için uzun bir ara oldu farkındayım. Günlerin nasıl hızlı geçtiğini bu motifleri biriktirdiğim zaman anlıyorum.

Aslında ip takviyesi yapmayı düşünmüyordum ama bazı renklerim çabucak bitiyor, en çok hangi rengi örmeyi seviyorum daha iyi anlıyorum böylelikle. Açık pembe - kırmızı - turuncu üçlüsü şu sıralar favorim. Bakmaya doyamıyorum yan yana geldiklerinde.

Hazır konu iplerden açılmışken, ben arkadaki ipleri temizlemiyorum, böyle dağınık, uçuş uçuş  fotoğraflamak hoşuma gidiyor. Diyorum ki bekleyim, tüm motifler bitsin hepsinin ipini öyle temizleyim. Bir kavanoz artık ipim olur, bence çok da dekoratif olur.
Siz ne zaman ipleri temizleyeceksiniz, ya da temizlediniz mi?


65. gündeyiz, bugünün motifi pek tabii bir sonraki yazıda :) Dilerim bugüne kadar, güzel güzel, sağlıkla ve yeni motif heyecanı ile gelmişsinizdir.

Motifleri ya da etkinliği hergün paylaşmasam da, hayatımın bir parçası oldu artık. Sabah kahvaltıda pinterestten modeli seç, akşam gel, ruh haline göre renkleri bul ve başla.
Ama bazen sabah seçtiğim motifi akşam yapmak istemiyorum.. İş için akşamdan kıyafet hazılarsın da sabah onu giymek istemezsin ya, aynı onun gibi.


Çok konuğum yok bu hafta, hem ben soruları yollamak için vakit bulamadım. Yolladığım arkadaşların da hepsi cevaplarını göndermedi derken iyi organize olamadım bu yazı için artık kusuruma bakmayın.

İlk önce motifler sonra 3 güzel konuk,

54. gün : Maybelle Square Crochet Pattern 

55. gün : Crochet Square Fancy Motif 

56. gün : Granny square with a flower 

57. gün : Circle Square

58. gün : Spring Flower Crochet 

59. gün : From a granny a day 

60. gün : isimsiz kahraman

61. gün : Kendi uydurma renkli motifim

62. gün : Nana's granny wheel square

63. gün : Tek renk olan

64. gün : Circle of Friends square  

















Gelelim güzel konuklarıma; 




İnstagram'daki adı ile @hobi_bahcesi_ kendini tanıtacak ilk;
İsmim Gülhan Özke emekli hemşireyim daha yeni emekli oldum tüm renkleri çok severim ama mor rengini biraz daha fazla seviyorum.yemek ayırt etmem patlıcan hariç ona da alerjim var o yüzden yiyemiyorum.
Bir şeyleri değiştirme gücüm olsaydı çocuklar ve hayvanları koruma altına alıp hiç kimseden zarar görmemelerini sağlamak isterdim.Kendimi tanımlamam gerekirse  sabırlı sakin ve sevgi dolu biriyim özellikle hayvanları çok seviyorum.örgüyü çok seviyorum Meme kanseri savaşçısıyım ve örgü benim için kemoterapiden daha iyi bir terapi oldu .
sizin projenizi görünce ben de içinde olmalıyım dedim .Lösemili çocuklar için örgü örüyorum bu projeyi de tamamlayınca onlara hediye etmeyi düşünüyorum. 
Kendimi tanıtabildiysem ne mutlu inşallah uzun olmamıştır.
sevgiyle kalın 




İnstagram'da @nihanmavilale hesabı ile tanıdığım sevgili Zeynep'te sıra;


Selamlar,Adım Zeynep, felsefe grubu öğretmeniyim. En sevdiğim yemek, patlıcanla yapılan tüm yemekler. En sevdiğim renk, mavi. Bana bir şeyleri değistirme şansı verselerdi, başta gençler olmak üzere insanların  zamanı verimli kullanma egitimleri almasını sağlardım. Kendimi üç kelime ile anlatsam meşgul, mutlu, aceleci derdim sanırım. Bu projeye ortaya çıkacak ürün beni heyecanlandırdığı için katıldım. Herkese kolay gelsin. 


Bugünün son konuğu instagram'da @keyifolsun hesabı ile sevgili Nihal




Merhabalar,


Adım Nihal Sarpel.  32 yıl yazılımcı olarak çalıştıktan sonra yılbaşında emekli oldum.  En sevdiğim yemek makarna, karnım tokken bile yiyebilirim :)  Renklerden yeşil ve sarı arasında tercih yapamıyorum ama sayfama bakınca kırmızıyı da çok sevdiğim görülüyor :)  Bir şeyleri değiştirme gücüm olsa kötü insanları dönüştürürdüm.  Kendimi 3 kelime ile anlatırsam; kararlı, çalışkan, azimli. Projede beni çeken, zaten düşündüğümün başkası tarafından yapılmasıydı. Yani yeni emekli olarak örgüye dönüşü motiflerden başlayayım derken, birinin bunu başlattığını duyunca koşa koşa geldim. İplerin temini, motiflere karar verme gibi zaman kayıplarım olmasa sizi yakalayacağım ama olsun geç de olsa proje bitecek :)Sevgiler ...



Sanırım söylememe gerek yok, tabii ki devamı gelecek.
Ama bir sonraki motife kadar başka sürpriz bir yazı olabilir belki yeni bir etkinlik ? 
Beklemede kalın ....

Sevgilerimle. 

18 yorum

  1. Yaa sizin motifleri görünce mutlu oluyorum ben. Ne güzel renk renk... Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Sonradan zor olur ece, bence anında temizle...

    YanıtlaSil
  3. Ben Hepsinin olmasa da bir kısmının iplerini temizledim. Hepsinin bir anda temizlemeye kalkarsam sıkılabilirim diye düşündüm. Ayrıca instagramda yazdığın ve yakında açıklayacağın şeyi merak ediyorum. Aklıma ilk gelen acaba Ezgi "hadi motiflerin bir kısmını birleştirelim mi? " diyecek oldu. Meraklardayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az kaldı galiba yarın duyuracağım :) Bakalım sevecek misin ? :)

      Sil
  4. İlham veren güzel motifler ve motive eden şahane fotoğrafların var Ezgicim, ben motiflerin iplerini ördüğüm an temiziyorum ama senin fikrinde güzel bir kavanoz rengarenk ip :) etkinlikle ilgili duyuruyu merakla bekliyorum sevgilerimle... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım çok teşekkür ederim :) Yarına duyurum var inşallah :)

      Sil
  5. Yazınızı okuyunca ve motifleri görünce, "ne güzel motifler, ne güzel yürekli insanlar var" dedim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  6. Bir kaç yıl evvel bloglar el işleri ile dolup taşardı.
    Kimisi kumaş boyar kimisi dekupaj yapar kimisi mimik süsler yapar ve bloglarda bunlar paylaşılırdı o eski günleri hatırlatıyor bana bu seri Ezgicim.
    İnsan ürettiği zaman hem mutlu oluyor hem mutlu ediyor.
    Ellerimiz mutlaka bişeyler üretmeyi unutmamalı.
    bu güzelliği başlayıp sürdürdüğün için seni tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh o zamanlar keşfetseydim bu blog alemini :)
      Kesinlikle bu hayattaki en güzel şey üretmek, üretmek için çabalamak.

      Çok teşekkür ediyorum sana bu güzel yorumunla destek verdiğin için

      Sil
  7. Motifleriniz eminim yürekleriniz kadar güzel, hayat dolu, ışıl ışıl... Hepinizin ellerine sağlık, zevkle takip ediyorum. Ben de motif örerken hemen temizlerim, sonrasında acayip zoruma gidiyor ona çabalamak ;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkürler :)
      Şimdi de zor geliyor sanırım işin en sıkıcı kısmı :))
      Kocaman sevgiler

      Sil
  8. 65. gune gelinmis bile, ne kadar hizli gecti, ben bu rengarenk, harika motifleri izlemekle yetindim tabi, tig isi hic bilmedigim icin. Ama nasil yapilmasi gerektigini soylerseniz hepinizin iplerini temizleyebilirim, hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi geldi hem de çılgınlar gibi hızla ilerleyerek geçiyor :) Çok tatlısın :))))

      Sil
  9. Ne kadar çok motif var! Benim tek gördüğüm/bildiğim 55. gün : Crochet Square Fancy Motif'e benziyor ama o daha basit heralde :D Ayrıca ne kadar cıvıl cıvıllar :)) Motifleri sonra ne yapıyorsunuz acaba merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoş geldin :)
      Çok teşekkürler, bu bir meydan okuma challenge. 200 gün boyunca hergün farklı bir motif yapacağız sonra battaniye olacak o motifler :)

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.