17 Mayıs 2017 Çarşamba

RENKLİ KAHVALTI / COLORFUL BREAKFAST








Hadi kahvaltıda sağlıklı birşeyler yiyelim.. Öncesinde de sağlıklı, içinde greyfurt, limon, salatalık olan güzel bir su içelim. Tadı çok ferahlatıcı, kesinlikle tavsiye ederim.. 
Erken kalktığım için, kahvaltıda peynir ekmek yiyemiyorum. Çok canım istemiyor. Önceleri meyveli yoğurt yerdim ama içine şeker koydukları için daha doğal bir alternatif olsun istedim kendime..

Aslında bu bildiğimiz yulaf ! Süte koyup kahvaltıda yemek biraz zor, azıcık sert kalabilir. O yüzden ben biraz süt (badem sütü de olabilir o zaman su eklemiyorum) ve azıcık su ile pişiriyorum ki yumuşasın. Daha hafif olsun diye su ekliyorum, aslında tercih meselesi siz sadece süt ile pişirebilirsiniz. 

Piştikten hemen sonra üzerine 1 çay kaşığı tarçın, oh misler gibi koktu. Tarçını ve yulaf lapasını karıştırdıktan sonra 2 yemek kaşığına yakın soğuk süt koyuyorum ki pişmiş yulafın yapışkan hissi ortadan kalksın diye.. Tatlandırmak isterseniz bal da ekleyebilirsiniz bu esnada.

Artık süslemek size kalmış. Benim tercihim kuru ve taze mevsim meyvesi, 3-5 tane kuru badem ve ceviz. Oh, afiyet bal şeker olsun. 



Let's eat something healthy for breakfast. Before the breakfast, let's drink water with grapefruit, lemon and some cucumber. It is so refreshing!
What will we eat for breakfast? Actually, this is the oat we know. But it is yummy!!! 

The oat is a little bit hard to eat. That's why I cook it with milk and a bit water for the breakfast. You can cook just with the milk. It is your choice. I put a tea spoon of cinnamon. I don't add honey, but if you want to eat sweet, you can add some..

It is up to you, how to decorate it. My choice is a bit dry and some fresh fruit and 3 or 5  raw almonds and walnuts .. Hmmmm Delicious ..

I wish you Bon Appetit !! 


8 yorum

  1. of nefis yaaa ve merabaaaa aramıza da hoşgeldiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaaaa !!!! Hoşbulduk, çok teşekkürler :)

      Sil
    2. gelicim yine arkadaş da getircem sana. önce bak feysin varsa söyle face de blog gruplarımız var sen de gelirsin ve yazılarının linklerini koyarsın daha çok insan göreer :)

      Sil
    3. Süper !! Çok sevindim :) Facebook kullanmıyorum ama instagram var..

      Sil
    4. :) benim bak blogumda yanda var insta hepsi blogçu zaten. bak blogun için bir face hesabı açabilirsin istersen. ayrıca ivit getircem sana arkadaş önümüzdeki günlerde seni tanıtırım olmazsa bi daha tanıtırım. sen de birkaç blog oku. bak annesinin prensesi var, daha mutlu yaşam var. onlar aktifler. ben de. ayrıca bana yorum yapanlara da gidebilirsin. dur yavaş yavaş hareketlenir bloguun :)

      Sil
    5. Çok teşekkürler, içten karşılamanız için :) Yavaş yavaş ben de tanıyacağım blogları.

      Sil
  2. Merhaba :)) Sabahları böyle beslenebilmen ne güzel, ben ya normal kahvaltı ediyorum ya da dersim erkense etmeden çıkıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Blog'a hoşgeldin..Hazırlaması çok zevkli ;)

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.