4 Ekim 2017 Çarşamba

ÇAY YANINA BİR GÜZELLİK / SALTED LITTLE SNACK



Aklımda son zamanlarda denediğim bir kaç tarifi paylaşmak var. Hazır havalar da serinledi, artık çay içmek daha da keyiflendi. Şöyle yanına atıştırmalık oldu mu nasıl da güzel oluyor değil mi ?
Bu tarifi ilk Dilhan denemiş, Bursa'ya gittiğimde son kalan parçayı ben yedim :) Kesin denemeliyim dedim. Çok leziz bir tarif. Bora'nın labaratuvar arkadaşları sildi süpürdü o gün :)


Malzemeler;

125 gr. yumuşak margarin (tercihen Becel) ya da oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı elenmiş un

Üzeri için;
yumurta akı
susam
çörek otu

Yapılışı;
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi bir kaba alıyoruz. Başlıyoruz güzelce karıştırmaya. Kıvam aldıktan sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Elimize yapışmayacak bir hamur elde edeceğiz. Hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz, sonrasında bir streç filmin üzerinde dikdörtgen şeklinde çok inceltmeden açıyoruz. Diğer hamur için de aynı işlemi yaptıktan sonra streç filme sardığımız hamurumuzu derin dondurucuda 30 dakika bekletiyoruz.
Derin dondurucudan çıkardığımız hamurumuza bir fırça yardımı ile yumurta akını sürüyoruz. Sonra istediğimiz miktarda susam ve çörek otunu serpiyoruz.İnce çubuklar halinde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş tepsimize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırınımızda pişiriyoruz. Süre fırına göre değişiyor. Tahmini 30 dk. diyelim :)
İşte bu kadar.
Afiyet olsun.

Bu tarifi ilk denememdi, böyle çubuklar halinde yaptım. Ama ikinci yapışımda fındık boyutunda kurabiyler yaptım. Yuvarlak hamuru önce yumurta beyazına sonra da susam ve çörek otu karışımına batırdım ve sonra tepsiye yerleştirdim. Bence daha iyi oldu. Hem tek lokmalık oldu hem de servisi daha kolay oldu. Ama ne yazık ki o halinin fotoğrafını çekemedim. Çünkü o gün aynı anda bir sürü şey yapmaya çalışıyordum :)

Denerseniz, bir tane de benim yerime hüpletin :)
Sevgiyle kalın.




32 yorum

  1. Ellerine sağlık, nefis gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz atıştırmalıkları çok severim ben de, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Papatya çayı olduktan sonra yanında ne yense güzelleşir :) Ama enfes gözüküyor gerçekten denemek lazım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılıyorum papatya çayına, dene dene :)

      Sil
  4. Eline sağlık, bir denemeli 😊. Bu tarz tarifler paylaşman çok güzel, devamı gelirse ben de çok sevinirim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım benim :) Tamamdır aldım gazı bir kaç tarif daha yazarım artık :)

      Sil
  5. Ay böyle el yapımı atıştırmalıklara ben de bayılırım. Doğrusu annem de çok güzel yapar. Fakat bu kadar tereyağı koyulması beni üzüyor. :( Eve gittiğim bir vakit deneyip hane halkına yedirmem lazım, diğer türlü hepsi bana kalacak diye korkuyorum. :D

    Ellerinize sağlık. :) Fotoğrafları görünce lezzetli olduğuna ipuçlarımız da kuvvetlendi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım biraz fazla yağ gerekiyor bu tarz tariflere, ama ben çok nadir canımız çektiğinde yapıyorum o zaman problem olmaz diye düşünüyorum. Her gün yedin mi sıkıntı tabii :)

      Sil
  6. Anaaa bu bizim tuzlu kurabiyeymis yaa 😁 tuzlu gevrek de denir . Bende o ne acaba dedim haha ama lezzzetli oluyor ezgi afiyetle ye 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğrudur :) Leziz ama değil mi ? :)

      Sil
  7. Sonbahar demek akşamüzeri çayları demek . Artık eskisi kadar ev toplantılarımız yok ama kurslarımız var. Atölyeye giderken yapmalı bizim kızlarla güzelce yemeli , lakin hamuru akşamdan hazırlayıp sabah pişirsem de sıcak sıcak götürüversem olur mu ki 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence olur hatta daha da güzel oluyor böyle hamurlar bekleyince :)
      Afiyet bal şeker olsun

      Sil
  8. Lezzetli görünüyor denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  9. Yanına bir de keyifli bir kitap ya da film... Daha ne olsun :)
    Ellerine sağlık nefiss gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne güzel dedin, resmen tabloyu tamamladın :)
      Çok teşekkürler

      Sil
  10. Yuvarlak halinin evet servisi daha kolay olur, ortalığa kırıntı dökülme ihtimali de yok :))) Ama galiba çubuk şeklinde daha sempatik geldi bana.
    Mutlaka denemek üzere not ettim. Ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  11. Tarifte sirkeyi görür görmez ağzımın içinde dağılıp ufalanan o tadı hissettim, çay yanına süper bir tuzlu, şu ara hep tatlıdan yana giden benim için farklı bir tarif oldu hemen not ettim, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne dağılma :) O sirke bir mucize

      Sil
  12. Misler gibi gözüküyor. Acaba margarin yerine zeytin yağı kullansam aynı sonucu alır mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemediğim için bilemiyorum. Denenebilir tabii neden olması. Margarin yerine tereyağı da bir çözüm ben yarı yarıya oranla yaptım mesela.

      Sil
  13. Tadının da en az görüntüsü kadar enfes olduğuna eminim, Birlikte keyifle hüpleyeceğimiz anları sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah teyzoşum, İzmir'de pişiririz bir de yanına çay demleriz ♥️

      Sil
  14. Papatya çayını da çok severim. Tarifte hem güzel hem de pratik görünüyor.
    Tarif için teşekkürler. Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum. Rica ederim ne demek :)

      Sil
  15. Looks delicious! I'd love to give it a try.
    Amalia
    xo

    YanıtlaSil
  16. Çayın yanında bir şeyler yemek gerçekten güzel oluyor. Tabii kilo yapmasa süper olacak :-) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah zaten güzel olan her şey kilo yapıyor :) Azar azar yeriz biz de :)

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.