Aklımda son zamanlarda denediğim bir kaç tarifi paylaşmak var. Hazır havalar da serinledi, artık çay içmek daha da keyiflendi. Şöyle yanına atıştırmalık oldu mu nasıl da güzel oluyor değil mi ?
Bu tarifi ilk Dilhan denemiş, Bursa'ya gittiğimde son kalan parçayı ben yedim :) Kesin denemeliyim dedim. Çok leziz bir tarif. Bora'nın labaratuvar arkadaşları sildi süpürdü o gün :)
Malzemeler;
125 gr. yumuşak margarin (tercihen Becel) ya da oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı elenmiş un
Üzeri için;
yumurta akı
susam
çörek otu
Yapılışı;
Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi bir kaba alıyoruz. Başlıyoruz güzelce karıştırmaya. Kıvam aldıktan sonra elenmiş un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Elimize yapışmayacak bir hamur elde edeceğiz. Hamuru iki eşit parçaya ayırıyoruz, sonrasında bir streç filmin üzerinde dikdörtgen şeklinde çok inceltmeden açıyoruz. Diğer hamur için de aynı işlemi yaptıktan sonra streç filme sardığımız hamurumuzu derin dondurucuda 30 dakika bekletiyoruz.
Derin dondurucudan çıkardığımız hamurumuza bir fırça yardımı ile yumurta akını sürüyoruz. Sonra istediğimiz miktarda susam ve çörek otunu serpiyoruz.İnce çubuklar halinde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş tepsimize yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırınımızda pişiriyoruz. Süre fırına göre değişiyor. Tahmini 30 dk. diyelim :)
İşte bu kadar.
Afiyet olsun.
Bu tarifi ilk denememdi, böyle çubuklar halinde yaptım. Ama ikinci yapışımda fındık boyutunda kurabiyler yaptım. Yuvarlak hamuru önce yumurta beyazına sonra da susam ve çörek otu karışımına batırdım ve sonra tepsiye yerleştirdim. Bence daha iyi oldu. Hem tek lokmalık oldu hem de servisi daha kolay oldu. Ama ne yazık ki o halinin fotoğrafını çekemedim. Çünkü o gün aynı anda bir sürü şey yapmaya çalışıyordum :)
Denerseniz, bir tane de benim yerime hüpletin :)
Sevgiyle kalın.
Ellerine sağlık, nefis gözüküyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilBu tarz atıştırmalıkları çok severim ben de, ellerine sağlık :))
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilPapatya çayı olduktan sonra yanında ne yense güzelleşir :) Ama enfes gözüküyor gerçekten denemek lazım ♥
YanıtlaSilBen de bayılıyorum papatya çayına, dene dene :)
SilEline sağlık, bir denemeli 😊. Bu tarz tarifler paylaşman çok güzel, devamı gelirse ben de çok sevinirim 😊
YanıtlaSilTeşekkürler tatlım benim :) Tamamdır aldım gazı bir kaç tarif daha yazarım artık :)
SilAy böyle el yapımı atıştırmalıklara ben de bayılırım. Doğrusu annem de çok güzel yapar. Fakat bu kadar tereyağı koyulması beni üzüyor. :( Eve gittiğim bir vakit deneyip hane halkına yedirmem lazım, diğer türlü hepsi bana kalacak diye korkuyorum. :D
YanıtlaSilEllerinize sağlık. :) Fotoğrafları görünce lezzetli olduğuna ipuçlarımız da kuvvetlendi. :)
Evet canım biraz fazla yağ gerekiyor bu tarz tariflere, ama ben çok nadir canımız çektiğinde yapıyorum o zaman problem olmaz diye düşünüyorum. Her gün yedin mi sıkıntı tabii :)
SilAnaaa bu bizim tuzlu kurabiyeymis yaa 😁 tuzlu gevrek de denir . Bende o ne acaba dedim haha ama lezzzetli oluyor ezgi afiyetle ye 😄
YanıtlaSilEvet doğrudur :) Leziz ama değil mi ? :)
SilSonbahar demek akşamüzeri çayları demek . Artık eskisi kadar ev toplantılarımız yok ama kurslarımız var. Atölyeye giderken yapmalı bizim kızlarla güzelce yemeli , lakin hamuru akşamdan hazırlayıp sabah pişirsem de sıcak sıcak götürüversem olur mu ki 🤔
YanıtlaSilBence olur hatta daha da güzel oluyor böyle hamurlar bekleyince :)
SilAfiyet bal şeker olsun
Lezzetli görünüyor denemek lazım :)
YanıtlaSilDeneyin bence de :)
SilYanına bir de keyifli bir kitap ya da film... Daha ne olsun :)
YanıtlaSilEllerine sağlık nefiss gözüküyor
Ah ne güzel dedin, resmen tabloyu tamamladın :)
SilÇok teşekkürler
Yuvarlak halinin evet servisi daha kolay olur, ortalığa kırıntı dökülme ihtimali de yok :))) Ama galiba çubuk şeklinde daha sempatik geldi bana.
YanıtlaSilMutlaka denemek üzere not ettim. Ellerine sağlık ♥
Şimdiden afiyet olsun diyorum ♥️
SilTarifte sirkeyi görür görmez ağzımın içinde dağılıp ufalanan o tadı hissettim, çay yanına süper bir tuzlu, şu ara hep tatlıdan yana giden benim için farklı bir tarif oldu hemen not ettim, deneyeceğim :)
YanıtlaSilHem de ne dağılma :) O sirke bir mucize
SilMisler gibi gözüküyor. Acaba margarin yerine zeytin yağı kullansam aynı sonucu alır mıyım?
YanıtlaSilDenemediğim için bilemiyorum. Denenebilir tabii neden olması. Margarin yerine tereyağı da bir çözüm ben yarı yarıya oranla yaptım mesela.
SilTadının da en az görüntüsü kadar enfes olduğuna eminim, Birlikte keyifle hüpleyeceğimiz anları sabırsızlıkla bekliyorum
YanıtlaSilİnşallah teyzoşum, İzmir'de pişiririz bir de yanına çay demleriz ♥️
SilPapatya çayını da çok severim. Tarifte hem güzel hem de pratik görünüyor.
YanıtlaSilTarif için teşekkürler. Sevgilerimle:)
Ben de çok seviyorum. Rica ederim ne demek :)
SilLooks delicious! I'd love to give it a try.
YanıtlaSilAmalia
xo
You should try out :) Yummy
SilÇayın yanında bir şeyler yemek gerçekten güzel oluyor. Tabii kilo yapmasa süper olacak :-) ellerine sağlık.
YanıtlaSilAh zaten güzel olan her şey kilo yapıyor :) Azar azar yeriz biz de :)
Sil