24 Haziran 2017 Cumartesi

SITGES / WHAT TO DO IN SITGES





Herkese merhaba, 

Gelin sizi fotoğraflarla Sitges'e götüreyim. 

Sitges, Katalonya bölgesinin en büyük kenti olan Barselona'ya tren ile 30 dakika uzaklıkta olan bir sahil kasabası. Eşimin konferansı orada düzenlendiği için yolumuz oraya düştü. İyi ki de gitmişiz, çok şirin bir yer olduğu gibi yemekleri de harikaydı. 






Daracık sokakları masmavi denize açılan bu kasaba çok huzurlu bir yerdi. Balkon hayranı olan ben, çiçeklerle donatılmış balkonları görünce gözlerimi alamadım. İlk bakışta burayı Ege sahillerine benzettim, sebze ve meyveler, yetişen çiçekler bile aynı. Ama bir fark var, burada insanlar sahillerini kirletmiyor, birbirlerine saygıları olduğu için çevreyi koruyup kolluyorlar. 






Kasabanın en belirgin binası ilk fotoğrafta gördüğünüz 'La Punta Kilisesi', öyle bir konumdaki tüm fotoğraflarda en güzel yeri alıyor. Sitges'de bir çok plaj var ve her plajının adı farklı, incecik kumu olan plajlar sığ bir denize sahip  ancak tertemiz. Plajlara giriş ücretli değil, ücret karşılığı şezlong ve şemsiyeler olmasına rağmen, zorlama yok, şemsiyesini ve havlusunu alan geliyor buraya. 




Sahil kenarında yürümek kadar labirent gibi ara sokaklarda dolanmak da güzeldi. Ara sokaklarda muhteşem tapas yapan restoranları, birbirinden güzel kıyafetler satan butikleri, tatlı pastaneleri nasıl keşfedebilirdik yoksa. Eğer İspanya'ya giderseniz şunu unutmamak lazım o da Siesta, yani öğle tatili. Alışılmıştan biraz daha uzun. Genelde dükkanlar 10-14 ve 17-20 arası açık. 

Akşam yemeğine gelecek olursak, birbirinden lezzetli tapaslar kesinlikle denenmeli. Deniz ürünlerini gerçekten çok iyi pişiriyorlar, tercihimiz çoğunlukla deniz mahsülü oldu. Manchego peynirini tatmanızı şiddetle tavsiye ederim ve muhakkak 'Patatas Bravas' dedikleri patates kızartmasını deneyin. Çünkü çok leziz yapıyorlar üzerine de kendilerine has katalan sosu da eklediler mi ağzınızın içinde lezzet patlaması oluyor. 

Nerede kalabiliriz derseniz, çok tatlı butik oteller var, ev kiralama imkanı da var. Kısacası bütçeye uygun çokça seçenek var. 

Eğer Barselona'ya giderseniz bu tatlı kasabayı günübirlik gezebilirsiniz ve yemek için bu üç yeri tavsiye ederim. 
1. El Cable 
2. El Donostiarra
3. Bar La Guineu 

Bir sonraki yazı Barselona. O zamana kadar sevgiyle kalın... 


































































18 yorum

  1. Fotoğraflar harika, çok güzel anlatmışsın😄. Bayılıyorum bu tarz yerlere, ne güzel gitmişsiniz. Yemekleri okuması bile ağız sulandırıcı 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ahh ahhh en çok yemekler beni benden aldı zaten :)

      Sil
  2. Fotoğraf için çok hoş bir beldeye benzettim. Bir gün oralarda fotoğraf çekmek dileğiyle. İyi bayramlar.. :)

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım, ben de görmek isterim :)) İyi bayramlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bayramlar :) Gidin görün bence de :)

      Sil
  4. ülkemiz insanı için üzülüyor böyle gezince görünce, insanca yaşamayı hak ediyoz ama cehaletten eğitimsizlikten bir türlü uygarlaşamıyoz yaaa.

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel yerler var keşfedilecek. Teşekkürler; gitmiş kadar olduk sayenizde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için.
      Sevgiler

      Sil
  6. Aaa harika bir yer Sitges, oraya yakın banliyöde kaldım. Castelldefels' te. 1999 depreminden sonraydı gidişim. Tadına doyamamıştım. Harika bir anı tazeleme olacak benim için bu yazı dizin :) eline sağlık Ezgi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Castelldefels'i duydum ama görmedim. Sana güzel şeyler hatırlattıysa ne mutlu bana ..
      Sevgiler

      Sil
  7. Çok güzel bir paylaşım. Görmüş gibi hayalimizi süsleyen bir döküman. Hani bir an olsun insanın resim yapası, şiir yazası, şarkı mırıldanması isteği doğuruyor. İnsan böyle sokaklarda ve şehirde avare gibi dolaşabilir ya da bir şuur iradesiyle transa girebilir. Bir insanlık duası içinde kendini bulabilir. Aşk gibi, muhabbet gibi, ünsiyet gibi; ete kemiğe bürünebilir. İzninizle takipte kalayım istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim.
      Sevgiler

      Sil
  8. Çok güzel bir yermiş gerçekten. Keşke dediğin gibi bizim burada da denizi kirletip çevreye zarar vermesek... Bir gün umarım Barcelona'ya gidebilirim. O zaman Sitges'e uğramasam olmaz. Kendilerine özgü patates kızartmasını denemeden olmaz. :)
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh keşke... Umarım dilediğin yerlere gidersin :) Sevgiler

      Sil
  9. Merhaba! :)

    Çok fazla blog var ama hiç azımsanmayacak kısmı beni heyecanlandırmıyor. Burayı ferah duruşu ve içerik niteliğiyle sevdim. Keşfettiğim için mutlu olduğum bir blog :)

    Güzel günler dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ne mutlu bana. Sevgiler

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.