11 Haziran 2017 Pazar

MUTLU PAZAR / HAPPY SUNDAY






Herkese mutlu pazarlar!!! 

Bol çiçekli, çaylı kahveli pastalı, eş ve dostla sohbetle geçen balkon hayallerine hoş geldiniz... 
Bir evin en çok sevdiğim yerlerinden biri balkon, anne evim dışında daha henüz balkonlu bir evimiz olmadı. Buna üzülmüyorum, çünkü benim her daim pencere önü çiçeklerim var. 



















Ama hayal bu ya en çok da balkon hayali kuruyorum. Siz de balkon sevenlerden misiniz? Belki sizin de içinizi açar bu balkonlar.. 
Keşke şöyle bir kanun olsa; her balkon çiçeklendirilmek zorunda... Yaşayabileceğimiz göz zevkini düşünebiliyor musunuz? 

Konserve kutularında yeşeren sardunya, biber ve domateslerle büyüdüm ben, öyle de yaşlanmak istiyorum. 

Sevgiyle kalın... 







Tüm fotoğraflar pinterest ve tumblr'dan alıntıdır... 


20 yorum

  1. Fotoğraflar çok güzel, gerçekten ben de bol saksılı çiçekli meyveli bir balkonum olsun isterdim şöyle geniş ferah :).

    YanıtlaSil
  2. Balkon benim de en sevdiğim köşelerden ama ne yazık ki yeni mimari anlayışta Fransız mı İtalyan mı balkon anlayışı bu keyfi/ihtiyacı neredeyse bitirdi. Türk bir ailenin bu tür balkonla ne işi olur? Balkon anıları da başkadır, yere serilen küçük kilim üstü evcilikler ya da sıkışarak da olsa yapılan çay sohbetleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. O kadar zevksiz ki mimari, upuzun apartmanlar... Ama bizler elimizden geldiği kadar yaşatalım bu güzellikleri..

      Sil
  3. Blogunun teması kadar fotoğraflar da çok iç açıcı. Bloguna her uğradığımda yüzümde bir tebessüm oluşuyor, söylemeden geçemeyeceğim.
    Umarım hayalindeki gibi bir evin ve bir yaşantın olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz ve dileğiniz için. Ne kadar mutlu oldum bir bilseniz. Daha güzelleri sizlerin olsun.
      Sevgiler

      Sil
  4. Keşke olsa ama yapılar müsaade etmiyor. Hatta balkonlar iyice küçüldü, sadece sigara içilebilir o kadar. Dilerim o balkonlu eve bir gün kavuşursun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Teşekkürler güzel dileğiniz için :)

      Sil
  5. keşke olsa ama sevgi gerek kanunla olmaz o iş kendi doğurduğu çocuğu sevemeyen insanlar var şu alemde cam önündeki o saksılar bomboş kalır söyleyeyim daha çok sevgi lazım bu dünyaya,bizim evde iki balkon vardı brine çiçekleri sulama dışında adım atacak yer olmazdı :) şu an benim de pencere önü çiçeklerim domateslerim var terasta da bişilerim ama daha çoku lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar doğru dediniz, bomboş kalır o saksılar, küçücük kalpleri kırdıkları gibi... Çiçeklerinize de sevgiler benden :)

      Sil
  6. balkonlara takılan camlar gibi insanların kafalarına da bir cam takmak lazım ! ne zaman görsem açasım geliyor :) kapalı balkonları bir türlü sevemedim. en güzeli açık ve bol saksılı bir balkon :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper fikir.. Ah o kapalı balkonlar !!!

      Sil
  7. Eski evim bu tarzdaydı. Büyük ortancalar, güllerim vardı. Pencerelerimde bahar zamanı laleler açardı.Gelen çok şaşırıyordu. Kız kardeşim "parka dönmüş, senin evin; derdi."
    Bir gün bahçeli bir evim olmasını hayal ediyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah dilediğiniz gibi bahçeli bir eviniz olur..

      Sil
  8. Çok güzel fotoğraflar gerçekten,annem de balknda bir sürü çiçk yetiştiriyor:))

    YanıtlaSil
  9. çok güzel fotoğraflar benimde bir balkonum var ama fotoğraftakiler gibi değil yine de elimden geldiğince kendi zevkime göre dekore etmeye çalışıyorum....

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.