24 Şubat 2018 Cumartesi

"200 DAYS OF GRANNY SQUARE" 29.30.31.32.33. GÜN VE 7 KONUK


Yeni konuklar ve yeni motiflerle bol fotoğraflı bir yazı ile devam ediyorum meydan okumaya. Kimimiz motifleri sabah kahvesi eşliğinde yapıyor, kimi benim gibi akşamcı, akşam saatinde çay eşliğinde yapıyor ya da kimimizin o gün çok işi oluyor bir sonraki gün tamamlıyor. Ya da daha aramıza yeni katılıp, eksik motiflerini tamamlayanlar var... Ama herkeste bir heyecan var, bu güzel. 

Kafalarda deli sorular, nasıl birleştireceğiz, eşit olmadı ne yapsak gibi ? Bendeki asıl soru şu meydan okuma ağustosta bitecek, sıcakta yünlerle pek bir güzel olacak, ner dersiniz? Ama yılmak yok, çıktık bir yola ! 

Ne dedik bir nevi sabır testi :) Başka biri de neden 200 gün demiş, sayıyı seçerken birşey düşündüm tabii ki, ama sonlara doğru açıklayım neden 200 sayısı. 


Gelelim motiflerime :) 34. gündeyiz, o motif bir sonraki yazıda yerini alır artık. 
Size de oluyor mu bilmem, eğer bir motifi beğendiysem ondan başka bir şey daha yapmalıyım diye içimden geçiriyorum. İlham perilerini uçuşturan bir meydan okuma bu ben söyleyim. 

29. gün : çiçek  (pinterestte gördüğüm bir model ama üstünde kendime göre değişiklikler var) 




33. gün : Pin Stripes - Jan Eaton  (en sevdiklerimden oldu, retro bir görüntüsü oldu sanki )






Konuklarımıza geçelim mi? 

Jalenur'un motifleri

Jalenur şöyle tarif etmiş kendini; Ben Jalenur. Akdeniz Üniversitesi Maliye mezunuyum fakat mezun olduktan hemen sonra anne oldum bu sebeple de gönüllü ev hanımıyım. 3 yaşında bir kızım var. Birşeyleri değiştirme gücüm olsaydı kızımın ve diğer tüm çocukların huzurlu yaşayabileceği bir dünya inşa etmek tüm insanlığın içini renklerle doldurmak isterdim.Sabırsız, ilgili ve titiz biriyimdir.(Aslında bu üç özelliğimden de hoşlanmıyorum ama tam manasıyla beni yansıtan kelimeler bunlar 🙈)En sevdiğim renk mavi. En sevdiğim yemek ise karalahana sarması. Projeniz uzun soluklu bir proje ve sonucunda dünya da tek olan bir ürüne ulaşacağız, bu her birimizin sabrı, saatleri, fikirleri, el emeği demek. Heyecan verici, hergün yeni bir edinim kazandırıyor. Tekrar teşekkür ederim kendi adıma. 

Derya'nın motifleri

Instagramdaki adı @oyunderim , çok tatlı bir isim değil mi? Hadi şimdi onunla tanışalım; 

" İsmim Derya Ekim, en sevdiğim işi, tasarım işi yapıyorum, mimarım. En sevdiğim yemek zeytinyağlı barbunya ve en sevdiğim renk mavi! Bu hayatta birşeyleri değiştirme gücüm olsa, sınırları kaldırır, bireysel özgürlükleri ve ifadeyi sonsuz evrene açarken bir olmayı dilerdim. Kelimelerim; Değişim, Üretim ve Doğa içinde kendimi buluyorum. Bu projeye rastladığımda renkler ve motifler ruhuma iyi geldi, paylaştıkça çoğalan üretimin büyüsü beni etkiledi, içinde olmayı istedim, ben de örmek istedim."

Hobilikadının motifleri

Yasemin yani instagram'da @hobilikadın, şimdi onunla tanışalım; 

Merhaba, Adım Yasemin Yıldızkaya. Şuan evhanımıyım öncesinde bankada yönetici asistanıydım.En sevdiğim yemek: patlıcanlı herşey :) Renk:haki yeşili, hardal sarısı, pembe. Her çocuğun sağlıklı doğmasını ve yürümesini isterdim,değiştirmek istediğim bu olurdu. Kendimi tarif edeceğim 3 kelime:pozitif,kararsız,üretmeyi seven.Son olarak projede beni etkileyen şey: Bu sayede bir çok yeni motifi deneyecek olmam.Fikir öncülüğü için teşekkürler, sevgiyle kalın.

Elif'in motifleri

Elif'i @hayalevim_ tanıyalım, 

Öncelikle böyle renkli bir meydan okuma için teşekkür ederim.ismim elif, işletme mezunu yönetim organizasyon alanında yüksek lisans yapmış kredi yurtlar kurumunda çalışan bir Yurt yönetim memuruyum. Anlayacağın işim gençler 😀 zeytinyağlı enginar,annemin lahana sarmasi ve Kayınvalidemin içli köftesine bayılırım 👍Bütün renkleri çok severim yaş aldıkça canlı renkleri daha çok tercih eder oldum🤔Değiştirme gücüm olsa bu dünyayı çocuklariçin güvenli bir yer haline getirmek isterdim (o kadar çok şey varken ki)🤔 kendimi kırılgan, çalışkan ve azimli olarak anlatabilirim 😉 benim gibi başladığı iş bir an önce bitsin isteyen biri için 200 gün her gün yeni bir motif fikri etkiledi beni bu projede,ne kadar dayanabileceğim ,ortaya ne çıkacak görmek istedim👍🌿🌼🌺💞 Sevgiler 💕

Elif'in motifleri

İki Elif'imiz var bu yazıda, instagramda @elifbeygo diye anılıyor, hadi tanışalım; 

Merhaba ben Elif,Eşimle birlikte kendi şirketimizi işletiyoruz, ben proje danışmanlığı kısmını yapıyorum.Yemeyi en sevdiğim yemek balık, ama en çok tatlı ve pasta yapmayı seviyorum. Mutfakta yeni şeyler denemeye bayılıyorum. Örgüde farklı tonları bol olan mavi, yeşil, pembe gibi renkler hoşuma gidiyor; giyinirken tam tersine beyaz, kırmızı, lacivert gibi yoğun ve net renkleri kendime yakıştırıyorum. Eğer yapabilseydim dünyadaki tüm kaynakları tüm insanlara eşit dağıtacak ve bunun bozulmadan devam etmesini sağlayacak bir sistem inşa etmek isterdim. Bu tüm savaşların, açlık ve yokluğun sonu olurdu bence.. 3 kelime ile ben tam bir İzmirliyim :)Bir sürü yarım kalmış işi olan benim için bu proje hem istikrarlı olup sonuna kadar gitmeyi öğretecek hem de son zamanlarda çok karşılaşıp da "acaba yapabilir miyim" diye düşündüğüm motifleri öğrenmemi sağlayacak bir fırsat.. Ayrıca üretkenliği teşvik eden böyle girişimler de çok heyecan verici :)Bu meydan okumayı başlatan Ezgi'ye @ezgissimo ve haberdar olmamı sağlayan İpek ablama @ipekbay teşekkür ederim, iyi ki varsınız. Sevgiyle..

Özlem'in motifleri

Sevgili Özlem  @ozlemnitta  aramıza katılanlardan, onu da tanıyalım; 

Ben Özlem.. Elektronik teknikeriyim ama çalışmıyorum.En sevdiğim yemeği düşünüyorum da sanırım zeytinyağlı yemeklerin tümünü bayılarak yiyorum.En sevdiğim renk güneşin tüm renklerini seviyorum..Sarının,turuncunun ve hatta kırmızının tonları.Hayatta değiştirmek istediğim ilk şey kötü kalplerdir.Hepsini güzele,doğruya,iyiye çevirmek isterdim.Kendimi üç kelime ile anlatmam zor ama şöyle diyelim,örgü örmeyi,fotoğraf çekmeyi ve kitap okumayı seven bir anneyim ben.Bu proje başlama sebebim, motiflere olan tutkum..Soruları cevaplarken büyük keyif aldım.Teşekkür ederim.Sevgiler... :)

İpek'in motifleri

Instagram'da @ipekbay  olarak tanıyoruz onu, şimdi biraz daha detaylı tanıyalım;

Ben ipek bayramoglu 45 yaşında 2 çocuk annesi bir ev hanımıyım. En sevdiğim yemek arnavut ciğeri, en sevdiğim renk mavi. Bu hayatta ilk degistirmek istediğim şey beş ay önce diyabet teşhisi alan oğlumun iyileşmek olurdu. Kendimi 3 kelime ile anlatirsam fedakâr , dürüst  ve sadık olarak anlatırım. Bu projeye katılma sebebim büyük bir gruba dahil olup bu grupla beraber bir grup çalışması yapıyor olma fikri beni çok heyecanlandırdı ve hemen katilmak istedim. Sevgiler 

Devamı pek tabii gelecek... 
Sevgiyle kalın
Mutlu haftasonları




20 yorum

  1. İlgiyle ve keyifle takipteyim . Başlangıçta ne yazık ki bileğim ağrıyordu şimdi daha iyiyim ama 33. günde dahil olmak gözümü korkutuyor. Bir dahaya inşallah !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir proje daha buluruz bu motivasyonla :) Sağlık herşeyden önemli, benim de arada küçük ağrılar oluyor o yüzden çok yüklenmiyorum.

      Sil
  2. How beautiful. I love making granny squares and it is a project that you can easily take with you wherever you go.
    Amalia
    xo

    YanıtlaSil
  3. Ezgicim senin ve konukların motifleri hepsi çok güzeller, ellerinize sağlık. Farklı modeller farklı renk kombinleri yeni fikirler çıkarıyor çok teşekkürler, bende merak ediyorum birleştirmeyi nasıl yapsam diye büyük ihtimalle dikeceğim bu benim için bir ilk olacak hep örerek birleştirdim, motifler aynı boyutta olduğu için sorun olmayacak gibi, bu güzel yazı dizilerinin devamını merak ve ilgiyle bekliyorum mutlu haftasonları dilerim... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Derya'cım. Ben de dikmeyi düşünüyorum o birleşim hoşuma gidiyor. Kenar yapmalı mıyım diye düşünüyorum şu sıralar. Bakalım :)

      Sil
    2. Çok geniş olmasa bile bir çerçeve iyi olur gibi geliyor bana, ben yapacağım
      Ezgicim.

      Sil
  4. Çok sevimli motifler, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel motifler bunlar. Renk renk insanın içinde kaybolası geliyor. İmrenerek takip ediyorum sizi. Herkesin eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim :) Sevgilerimle

      Sil
  6. Ne güzel olmuş :) Ben hiç beceremem

    YanıtlaSil
  7. Beğendiğine sevindim, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. son zamanların en ciciş etkinliği devam ediyooooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deep :) Bu arada mim yazımda seni mimledim. Yani istoooop demen lazım :)

      Sil
  9. Bende başlamak istiyorum ama elimde işlerim var. motifleri
    böyle tek tek göstermen çok iyi. yapanları da tanıtman sayesinde haberimiz
    oluyor onlardan. kolay gelsin herkese..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Motifleri paylaşmak benim için de iyi, çünkü ilerde sevdiğim bir motifi tekrar bulabilirim :)
      Sevgiler

      Sil
  10. Ezgi bayılıyorum ben de bu granny square yapmaya hatta ben de birkaç hafta önce başladım inşallah 100 tane daha yaparsam bitecek. instagramda paylaşmıştım :) Bugün de yazımı hazırlayacaktım ki yazını gördüm :) Ellerine sağlık hepsi harika güzellikte. Bu arada instagramda takipleşmiyormuşuz hemen takibe aldım. :) Beğenilerime başladım bile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A ne güzel, çok teşekkür ederim. Sevgilerimle

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.