29 Ekim 2018 Pazartesi

RENKLERİN TARİHİ / THE HISTORY OF NATURAL DYE



Öncelikle hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun..

Akşam vereceğimiz 29 Ekim konseri öncesinde biraz zamanım var, ben de bu zamanı renkler ile haşır neşir olarak geçireyim dedim. Doğal boyama ile ilgili olan kitabımdan çalışmaya başladım. Kimyasal kısmına girdiği noktada bazı yerleri anlayamasam da zorluyorum kendimi..

Renklerin tarihini bilmek istiyorum, sentetik ne zaman hayatımıza girdi ne zaman doğal olandan uzaklaştık öğrenmek istiyorum. Acaba hep doğal olanı kullanmayı tercih edebilir miydik ve bu seçim doğaya zarar verir miydi?

Yaptığımız gezilerde, yıllar öncesinden kalmış mağarada bulunan çizimleri ya da arkeolojik kazılardan çıkan kumaşlardaki renklerin canlılığı ve bu zamana kadar hala durabiliyor olması bize doğanın bıraktığı sürprizlerden sadece bir kısmı. İnanılmaz birşey bu.

Doğal boyarmaddeler ve sağladıkları renklerin tarihini okuduğum kaynaklar doğrultusunda, dilim döndüğünce size aktarmak istiyorum.

24 Ekim 2018 Çarşamba

3 MİM BİRDEN


Biriken soruları cevaplama vakti geldi, malum bir top atıldı, tuttuk dedik söz verdik. Geç olsun güç olmasın dedim ve başladım yazmaya..

15 Ekim 2018 Pazartesi

NELER YAPIYORUM / HERE & NOW


Bakalım bu ay neler yapıyorum ?  Kafamdakilerin çok küçük bir yüzdesini yapmaya fırsat buluyorum ama tabii ki bunun beni strese sokmasına izin vermiyorum. Bunun için defterler var, hemen minik notlar alıp şunu şöyle yapsam diye kenara çiziktiriyorum.

Onun dışında Ankara'ya döndüğümden beri prova konser derken hızla sezona başladık. Aralık sonuna kadar her hafta konserimiz var.

Çok da uzatmadan listeye geçeyim.

14 Ekim 2018 Pazar

" ÜRETEN KADINLAR " - SALAŞ RESSAM BERESİ BY HÜRREM ARSLAN


Araya giren tatil ve saat farkı nedeniyle bu seriye üzülerek ara vermiştim ve bu ay yazıyı hazırlamaya tekrar fırsat bulabildim.

Bu sefer biraz farklı olacak, neden mi ? Soru cevaptan ziyade, sizi instagramdaki paylaşımlarını ve üretimini çok sevdiğim sevgili Hürrem  Arslan 'nın herkesin yapabileceği bir tarifi ile buluşturmak istedim. Ürettikleri neden mi bu denli hoşuma gidiyor ? Çünkü tüketmeye değil üretmeye teşvik edip elde olanı kullanmayı ısrarla vurguladığı için..

Evet bizim bu dönemde tam da ihtiyacımız olan şey, sosyal medyanın sürekli artan hızına ayak uydurmayı bir kenara koyup ihtiyaçlarımız doğrultusunda elimizdeki imkanlar ve malzemelerle yaratmak.

Sevgili Hürrem de yaklaşan soğukları öngörüp harika bir bere tarifi hazırladı bizim için. Yine tam da ihtiyacımız doğrultusunda, az ve öz malzeme ile şahane bir iş çıkardı. 

Buyrun keyfini çıkarın, kendi dilinden Hürrem ve onun salaş ressam beresi;

6 Ekim 2018 Cumartesi

R E Y K J A V I K


Rüyamda İzlanda'yı gördüm, uyandım, uyanır uyanmaz da fotoğraflara baktım. Keşke kokular da hatıra olarak saklanabilse, ama biliyorum bir gün o koku ya da onu çağrıştıracak birşey beni tekrar o ana götürecek. Zaten böyle değil midir ? Tanıdık bir koku insanı çocukluğuna bile götürür.

Şimdi Ankara'da olsam da aklıma orası düşüp fotoğraflara baktıysam, sizinle de paylaşma zamanı gelmiştir diye düşünüyorum.

Bugün biraz Reykjavik'te gezelim.


5 Ekim 2018 Cuma

HOBİUM - RENK, DOKU VE İÇERİK / HOBIUM AND LA MIA YARNS



Döner dönmez kapımda beni bekleyen hem de içi en merak ettiğim yünlerle dolu bir sürprizle karşılaşmak kadar harika bir şey olamaz.

Bilenleriniz vardır, Hobium internet üzerinden yün tedarik etme konusunda bir numara. Hele ki kendi markaları La Mia benim kullanmaktan en memnun olduğum ip. Benim için yünlerin renkleri ve dokusu kadar içeriği de çok önemli. İçinde sentetik olmasını tercih etmiyorum ve La Mia'da hem saf içerik hem de harika renkler bulabiliyorum.

200 motiflik çılgın battaniyemin cıvıl cıvıl renklerini La Mia Cottony kullanarak elde etmiştim. Yüzde yüz pamuk olması ve böyle muhteşem renklerin olması beni kendine aşık etti zaten. 

Hazır kış kapıda, bir sürü yün içerikli yeni ürünler çıkarmış La Mia. 

Birkaç favorim oldu sizinle paylaşmak istediğim. 

1 Ekim 2018 Pazartesi

EKİMİ EVDE KARŞILAMAK


Uzunca bir yoldan sonra sonunda evdeyim ama bir yarım Kanada'da, o yüzden evde olmak güzel ama bir o kadar da yarım.

Eve gelene kadar İstanbul'da dondum, Ankara'da kavruluyorum. Ama akşamları da kalorifer yakmaya başlamışlar. Kafa iyice karıştı anlayacağınız. 

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.