19 Mayıs 2020 Salı

NELER YAPIYORUM / HERE & NOW


Mart ve Nisan aylarında es geçmişim en sevdiğim yazı dizisini, pek de içimden gelmedi galiba.. Yapamadıklarım yaptıklarımdan daha fazlaydı ilk başlarda, yaşanacak yeni normalin sancıları vardı belki de... Mevsim bile değişti biz evdeyken. 

Haziran ayına doğru yol alırken, neler yaptım derleyim toparlayım istedim. Listeme geçmeden önce size iki duyurum olacak. İlki; 

Yeni bir blog komşumuz var, Beril  çok tatlıdır kendisi, yolumuz instagramda kesişti. Aslında blog mahallesindenmiş eskiden ama taşınmış herhalde, şu sıralar mahalleye geri dönüş yaptı. Alalım kurabiyelerimizi yanımıza, bir çaya gidelim hoş geldin diyelim isterseniz. 

Bir diğer duyuru ise blogumun 3. doğum günü çekilişi. Belki görmemişsinizdir, son gün 22 mayıs, katılmak isterseniz yazı burada 

Bakalım listemde neler varmış. 

Seviyorum: Taze yıkanmış perde kokusunu seviyorum. Bahar temizliği vardı evde, perdeleri yıkayınca bu kokuyu ne kadar sevdiğimi bir kez daha anladım. 

Yiyorum: Barış Manço'nun şarkısı gibi domates-biber-patlıcan. Ve bol salatalıklı cacık. 

İçiyorum: Bol su, sabah kahvesi, akşam çayı. 


Hissediyorum: Sağlıklı olduğumuza şükrediyorum, annemin ve babamın bu zorlu zamanda yanımda olduğuna şükrediyorum, yoksa bir de aklım onlarda kalacaktı. Bora'nın hala gelememiş oluşuna, uçuş tarihlerinin belirsizliğine, ertelenmesine üzülüyorum. Kendimi şanslı hissediyorum, yürüyüş yapabileceğim bir yerde yaşıyorum. Kampüste öğrenciler de gidince, sadece bizler kaldık ve şu sıralar çılgınlar gibi bağıran ebabil kuşları ve kurbağalar da aramıza dahil oldular. 

Yapıyorum: Son bir haftadır, bahar temizliği yapıyoruz annemle, yazlıklar kışlıklar yer değiştirdi, perdeler yıkandı, camlar silindi,  tüm kitapların tek tek tozu alındı, yünler renklerine, içeriklerine göre çekmeceye yerleştirildi. Sardunya ev içinden dışarı pencere önüne çıkarıldı.  

Online derslerime tam gaz devam. Bu dönemi online kapatacakmışız, karar verildi. 

Karantinada en büyük kazancım çorap örmeyi öğrenmek oldu. Daha önce nasıl öğrendiğim ile ilgili bir yazı hazırlamıştım. Farklı ipler ve farklı tarifler denedim. 

Bu çoraplar birer tek kaldılar, pembeli sarılı olan çorapta kullandığım ince bir ipmiş, şişim kalın geldi ikinci tekini doğru şiş ile deneyeceğim. O arada diğer ipi deneyim istedim, çok sevdim. Diğer eşini öreceğim ama  bir anda sıcak bastırdı, çorap örmeye ara verdim. Hafta sonuna doğru serinleyecekmiş hava, o zaman örmeye devam ederim. 








Temmuz ayında dergiye göndermem gereken 2 tasarım var, onlara başlamam lazım diyerek kendimi hazırlamaya çalışıyorum. Biri 2021 kışı, diğeri 2021 baharı için. Kış için olan epey kalın bir ip, bakalım yaz sıcağında kış için hazırlayacağım. Belli ki eğlenceli ve sıcak olacak.

Minik bir battaniye fikrim vardı, La mia markası beni destekledi ve fikrimi hayata geçirmemi sağladı. Renk geçişlerine, şekline karar verdim, başladım örmeye ama ağır ilerliyorum. Diz battaniyesi kadar ya da daha küçük bir şey çıkacak orataya gibi gözüküyor. Bitirip, paylaşmak için sabırsızlanıyorum. 
O zamana kadar hep kenardan köşeden fotoğraflar. 





Merserize bir ip ile yazlık bir şey örmek için heveslendim, ama öncelikli yapmam gerekenler olduğu için çok ilgilenemiyorum, sadece başlangıcı yaptım diyebilirim. 

Düşünüyorum: En çok bizi neler beklediğini düşünüyorum. İnsanların neden inatla yasaklara uymadıklarını sorguluyorum, bu kadar zor mu sadece kendini değil de başkalarını da düşünmeye çalışmak. 

Hayal ediyorum: Şu sıralar en büyük hayalim; Bora'nın uçağı kalkmış olsun ve gelmiş olsun. 

Dinliyorum: Güzel sesler, şarkılar keşfettim. 

En çok bu şarkıyı dinliyorum. 


Ve bir de bu şarkıyı çok seviyorum.


Okuyorum: Okumak için odaklanamadığım bir dönemdeyim, örgü ya da müzik hakkında makaleler ya da yazılar okuyabiliyorum sadece. 

İzliyorum: Netflix akşam eğlencemiz. Polisiye dizi çılgını olduk, dedektif olacağız bu gidişle. 
Devam ettiğim dizi; bir İngiliz polisiyesi, Broadchurch. David Tennant başrolde. Çoğu kişi  Doctor Who ile tanıyor onu. Ben onu Neil Gaiman uyarlaması olan Good Omen'den tanıyorum. O da güzel dizi, tavisye ederim. 

Aslında örgü örerken diziler, filmler izledim, yakın zamanda bir KNİTFLİX dosyası hazırlayım diyorum :) 

Daha yazılmayı bekleyen Şule'nin Film Meydan Okuması ile Öneri Makinesi'nin şarkı meydan okuması var! Unutmadım, sadece yazı hazırlayacak gücün ve ilhamın gelmesini bekliyorum. 

Bende durumlar böyle, siz neler yapıyorsunuz? 
Karantinada şunu öğrendim dediğiniz bir şeyler var mı? 

Son olarak, Gençlik bayramımız kutlu olsun. Kadir Gecemiz mübarek olsun. Anne elinde çekilmiş bahar çiçekleri benden size. 

Sevgiyle kalın. 



23 yorum

  1. Harika yazılarınız var okumayı seviyorum ama itiraf etmeliyim ki çok imreniyorum örgü yeteneği olan insanlara 😄çok tatlı olmuş çorap 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ne mutlu etti bunu duymak <3

      Herkese örgüyü sevdiresim, herkesi örgüye başlatasım var :)
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  2. Sizin yazılarınızı okumak gerçekten bana keyif veriyor. Yaptığınız el işlerine hayranım. Umarım mayısın bitmesiyle biz de sevdiğiniz her şeye kavuşuruz🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Beğendiğinize çok mutlu oldum. İnşallah haziran güzelliklerle gelir

      Sil
  3. Bu seriyi okudukça öyle çok ortak nokta buluyorum ki Ezgicim, kır çiçeklerine hayran kaldım bir fırsat olsa bende toplsama bir demet keşke, hele o çorapların, bir ara çok karralıydım ama sanırım yazı geçireceğim elime alamadım yaktı resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım benim <3
      fazla özledik doğayı, toprağı..
      Ah ben de şu son sıcaklarda ikinci tekini öreyim dedim, bayılacağım zannettim :)))

      Sil
  4. Çok güzel bir yazı içeriği bence. Dedikleriniz de şimdiki halimden pek çok nokta buldum. Ayrıca resimlere bayıldım hele o çiçek demeti. Ne de güzel doğadaki her şey. Umarım yakında dilediğimizce çıkıp gezebiliriz bu güzellikleri. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim :)
      Umarım en büyük dileğim..

      Sil
  5. Sıcacık bir yazı olmuş en sevdiğim seri.örgü hakkında makale okumak hiç aklıma gelmemişti.tavsiyeniz var mı bu konuda okumak isterim. Anne elinden bir buket çiçek ne güzel bir fikir ne güzel bir fotograf.kniflix iyi b8r fikir olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum bu seriyi sevmene..
      Makale dediğime bakma, öyle bilimsel makale tarzı değil. Ama bazı yabancı örgü dergileri var, onlarda yünler hakkında, ya da değişik teknikler hakkında güzel makaleler oluyor. Ya da gelmiş geçmiş iyi tasarımcılar hakkında oluyor. Bana kalırsa oldukça bilgi verici.. Vogue Knitting, Knitting Magazine gibi dergilerde güzel yazılar oluyor ve bir de Laine Magazine blog sayfasını okumayı seviyorum.

      Knitflix fikrini keşke ben bulmuş olsam demek isterdim ama örgücü yabancılar çoktan kapmış :) Olsun ben de kendi çapımda devam ettiririm

      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  6. Çoraplar ne güzel. Hoş aşırı İzmir sıcaklarında biraz uzak geliyor bana ama yine de sevdim renklerini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)

      Ah bilirim İzmir fenadır, ben şu an Ankara'dayım burası da kavruluyor.

      Sil
  7. O temizlik kokusunu bende çok seviyorum. İnsana huzur veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, temizlik, temizlenmişlik hissi, kıymetli şeyler

      Sil
  8. Şimdiki mahalleler ne güzelmiş. Sanırım eskiden komşularım yokmuş o yüzden mahalleden taşınmışım. Geri döndüm, çok teşekkür ederim Ezgi güzel karşılaman için. Ben şimdi çayı demledim, kek de pişmek üzere, hoş bulduuumm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin tekrar aramıza, ben teşekkür ederim ne demek. Bol bol yazıların, keyifli okuyucuların, güzel blog arkadaşlıkların olması dileğimle.

      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  9. kendimce bende başlamıştım bu yazı dizisine yalan oldu benimkisi. belki mayıs sonuna yazarım. eşin en yakın zamanda gelir inşallah canım. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalan olmasın, en yakın zamanda seninkini de okumayı diliyorum <3

      İnşallah sevgilerimle

      Sil
  10. Sen okumaya, ben yazmaya odaklanamıyorum Ezgi.
    Sadece bu.

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle Rabbim sağlıcakla kavuştursun sizi.
    Ve evet insanların bu düşüncesizliğini bende anlamıyorum.
    Battaniye işinde kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Nasıl özlemişim seni okumayı... Yine kalbe iyi gelen fotoğraflar ve müzikler paylaşmışsın. Kalbine sağlık!

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.