26 Nisan 2020 Pazar

SOSYAL MEDYA MEYDAN OKUMA 16 GÜN/16 YAZI #11



İnternet koca bir okyanus, biraz kendine rehberlik etmezsen çok çabuk kaybolabileceğin kadar büyük. Sosyal medya da o okyanus üzerinde süzülen gemiler gibi, kendi kendine rehberlik etmezsen çok uzaklara yolculuk edip, kaybolabilirsin..

Her şey bir tık uzaklığında, kolay ulaşılabilir ama ulaştığın şey ne kadar doğru tartışılır. Benim gözümde bilgi kirliliği en büyük eksisi. 

Sosyal medyanın ikinci yakındığım noktası tüketime sevk etmesi. Özellikle belli başlı instagram hesapları oluyor, kendilerine influencer diyorlar ve herkes onlara üzerindekini nereden aldın, evindekini nereden aldın gibi sorular sorup aynısına sahip olmak istiyorlar.. Sonra insanlar yavaş yavaş birbirlerine benziyorlar.. 

Bir de artıları var, o tüm eksileri unutturacak. 

Sosyal medyanın bana en büyük hediyesi sizlersiniz, blog mahallem ve güzel blogum... Elimden geldiğince, artık yazacak bir şey bulamıyorum diyeceğim güne kadar yazmak istiyorum inşallah. Her daim okuyucunuz olmak istiyorum, paylaştıklarınıza şahit olmak istiyorum.. 

Beni şu an tutkunu olduğum yünlerle, el işi ile buluşturdu internet, ilham alacağım her gün yeni kapılar açtı, açıyor. Yolum güzel insanlarla kesişti çok şükür, devamı da böyle olsun dilerim. 

En uzakta hissettiğim zamanlarda beni sevdiklerimden uzak bırakmadı, haberlerini aldım.. 

Sanırım baktığımız pencereye bağlı bu artılar, eksiler. Elimden geldiğince bardağın dolu tarafını görmeye çalışıyorum, o yüzden olumlu yanlarını yazarken daha çok keyif aldım. 

Eksi yanlarında kaybolmamak için de kendimi elimden geldiğince dürtüklüyorum... 


30 yorum

  1. İlk paragraftaki benzetmen süper Ezgi, kaybolmayanlardan, güvenle seyahat edenlerden olalım inşallah.
    Sosyal medya olmasa sen dahil, pek çok kıymetli dosttan mahrum kalırdık.
    Ben artık daha çok sadeleşmeye, minimalizme yönelik hesapları takip etmeye gayret ediyorum. Uygulamada çok çok yetersiz olsam da, bakalım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah diyorum ben de..
      İyi ki sosyal medyada sizler varsınız.

      Sil
  2. "Nereden aldın"cılar ilginç bir kitle... Gördükleri şeyi daha o anda ihtiyaç metasına dönüştürebiliyorlar. İlla almaları ve aldıktan sonra da o sosyal medya alanında "bakın artık benim de var" diyerek göstermeleri gerek. Yoksa mahvolur, ölür, biterler maazallah! :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay nasıl güldüm ama trajikomik. özellikle kadın grubu bunu çok yapıyor. eltiyi kıskananlar vardır ya sosyal medyada işleri zorlaştı o grubun :))))

      Sil
    2. AMAN AMAN eksik kalırlar maazallah :)))

      Sil
  3. internet ve sosyal medya insan nasılsa öyle. insan zaaflerına köleyse korkunç bir gayya çukuru. ama sorgulayan bir akla sahipse müthiş bir kaynak. ama bu reklem muhabbaeti konusunda sonuna kadar katılıyorum. insanlar çok komik şeylere bile nereden aldın yazabiliyor, bence işte orada sürü psikolojisi devreye giriyor :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de en olmadık zamanlarda bile, özellikle pandemi döneminde bile bunu yapabiliyorlar ya anlayamıyorum ne diyeyim..

      Sil
  4. Sosyal medya da o okyanus üzerinde süzülen gemiler gibi, kendi kendine rehberlik etmezsen çok uzaklara yolculuk edip, kaybolabilirsin..
    kaybolmadan var olabilmek güzel
    zamanı iyi ayarlamak ve programlı olmak
    herşeye vakit ayırmak lazım denge çok mühim değil mi?
    Kaybolmamak için önce kendimizi bilmek lazım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denge işin sırrı kesinlikle, inşallah dengeyi her daim tutabilelim.

      Sil
  5. Baktığımız pencere gördüğümüz şeyleri süzdüğümüz elek ve dahi tğm tepkilerimiz bizim tercihimiz güzel şeylere odaklanalım hep inşallah

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel anlatmışsınız. Bizleri kullanıp, para kazanmalarını sevmiyorum ben de influcerların

    YanıtlaSil
  7. O yukarı kaydır mevzusuna ben de kızıyorum. Yine yapılabilir ama bu kadar sahteleştirmeye gerek var mı bilemedim. Çok doğru noktalara değinmişsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Aaaay, "artık yazacak bir şey bulamıyorum" diyeceğin gün hiiiç gelmesiiin, sosyal medyanın en iyi en güzel hediyesisin sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep'ciiimmm çok tatlısın çook :) Sen de öyle

      Sil
  9. Ne güzel bir tarafına değinmişsin Ezgicim, kesinlikle bardağın dolu tarafına bakmışsın ve baktırdın, sen hep yaz, hep ilham kaynağı ol, blog aracılığıyla tanıdığıma çok çok memnun olduğum birisin, öpüyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de Derya'cım benim sen de en büyük ilham kaynağısın <3
      İyi ki varsın

      Sil
  10. İnfluencer olayından ben de nefret ediyorum. Özellikle de yabancı bookstagramlarınkinden. Kitap yorumu hariç bütün saçmalıkları içinde barındırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o kitap hesaplarının kitapları okuduğundan bile şüpheliyim :))

      Sil
  11. Sen hep yaz hep bizimle bu güzel mahallemiz de ol emi güzel Ezgim 😊❤Ne anlatmışsın gönlüne sağlık canım benim sevgiler 😊🌸 hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı Ramazanlar sana da sevgili Sessiz Kaldım..

      Çok teşekkür ederim, inşallah

      Sil
  12. Blog benim de sosyal medyada en sevdiğim yer. Sayende bu aralar bloglar şenlenmiş durumda. Keyifle takip ediyorum bu süreci. Mayısta da aktif olalım diye film meydan okuması başlattım. Belki ilgini çeker. Seni de aramızda görmekten mutluluk duyarız :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim : )
      Keyifli, aktiviteli oldu..
      Hemen bakacağım sevgili Şule, elimden geldiğince olmak isterim aranızda..

      Sil
  13. İnstagram ünlüsü oldular :)

    YanıtlaSil
  14. Bu konu bu kadar güzel anlatılabilirdi...
    Ama dediğin gibi bloglarımız iyi ki var ve bana göre buradaki her insan benim için çok özel ♥

    YanıtlaSil
  15. Çok başarılı bir içerik olmuş :) Sosyal medya ya birde benim sitemden bakmanızı tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  16. Şu ben bunu kullanıyorum yukarı kaydır olayı çok canımı sıkıyor. Severek takip ettiğim entelektüel hesaplar bile yapmaya başladı. Bazıları da buna iş diyor. Vallahi aklım almıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma sorma, ben de çok dertliyim o kaydırmadan dolayı..

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.