25 Mart 2020 Çarşamba

MİNİK YETİ TARİFİ / SWEET YETI FREE AMIGURUMI PATTERN


Söyle bana kim korkar bu ufacık Yeti'den ?

Birkaç ay önce kütüphanede bir çocuk kitabı okudum. İki genç yürüyüşçü bir gün Yeti'yi aramak için yola çıkarlar ve minik bir kuş onlara bu yolculuklarında yardım eder. Bu arada sürekli Yeti'ye mektup yazarlar. Bu maceralı yolculukta yemekleri azalır, kar fırtınası başlar. Neyse ki utangaç Yeti kendini göstermese de onlara yardım eder ve mektuplar bırakır.

21 Mart 2020 Cumartesi

KORONA VE KARANTİNA


Az önce evimizin önünde yaptığım kısa yürüyüşten geldim. Tabii ki bu süreçte evdeyim, hiçbir yere gitmiyorum. Zaten kampüste yaşadığımız için, etrafta kimsecikler yok. O yüzden açık havada rahatlıkla yürüyüş yapabiliyoruz.

Öyle güzeldi ki gökyüzü, evden çıkıp soluduğum bahar havasında ciğerlerim hemen umutla doldu. Bir an tüm gerçeklikten uzak gibiydim, sonra yine hatırladım tüm dünyanın aynı durumu yaşadığını..
Benim gibi sevdiği biri ile ayrı ülkelerde olanların, ne kadar merak içinde yaşadıklarını...

Çok şükür sağlıklıyız diyoruz ve bekliyoruz bu da geçecek inşallah. Tüm dünya olarak en az hasarla atlatalım inşallah bu günleri.

13 Mart 2020 Cuma

ANNE-KIZ ORTAK YAPIM SUNAR : ÖRGÜ KAZAK TARİFİ


Herkese merhaba! 

Zor bir dönemden geçiyoruz, virüsle, insanlık ile ilgili büyük sınavlar veriyoruz. Ülkemizde alınan tedbirler nedeniyle, orkestra konserlerimiz, derslerimiz, yurt dışı iznim hepsi iptal oldu. Uzun bir tatil süresi bizi bekliyor. Dilerim ki, çabucak atlatırız bu dönemi. 

Elimizden geleni yapıp, gereksiz panik yaşamadan tedbir alıp, bu dönemin geçmesini bekleyeceğiz, başka çare yok. Sağlıklı günler olsun inşallah! 

5 Mart 2020 Perşembe

MART AYINDA DERGİ HEYECANI


Sürekli üzülüyoruz, içimiz parçalanıyor.
Her şeye rağmen, güneşe baktığımda umut doluyorum, biliyorum ki güneş doğduğu sürece umut var. Güzel haberlere sarılıyorum, etrafımda göremiyorsam tutup kolundan göreceğim yere getiriyorum güzellikleri..

Çok şükür bu ayın başlangıcı güzel oldu benim için. Konuk yazar olduğum Happily Hooked dergisinin Mart sayısı yayınlandı.

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.