27 Şubat 2020 Perşembe

RENKLİ BİR YENİLEME PROJESİ


Herkese merhaba!

Bundan yaklaşık bir ay önce vazgeçilmez malzemelerim tığ, ip ve makas ile 3 kıyafetimi yenilemiştim ve nasıl yaptığımı Lovecrafts.com da yazmıştım. Çok keyifli ve renkli bir işbirliğiydi.


Fotoğrafta gördüğünüz şu lacivert kazağım en az 7 senelik, sıkılıp yenisini alabilirdim ama almak yerine yenilemeyi tercih ettim. Hem ilmek ilmek emekle bana özel oldu hem de gereksiz tüketime hayır demiş oldum. O zaman mottomuz İHTİYACIN YOKSA ALMA, YENİLE olsun mu? Günümüz moda influencerlarına biraz başkaldırı tadında oldu bu sözler, artık kusuruma bakmasınlar.  


Elinizdeki eski bir kazağınızı yenilemek istersiniz ya da yeni kazağınız için böyle bir kol tasarlamak istersiniz size bir fikir vermesi dileğiyle Türkçe tarifini bloga ekliyorum. Derseniz ki ben İngilizce tığ işi terimleri konusunda daha iyiyim buyrun İngilizce tarifi burada. 


Bu arada, bu iki kazağı ne kadar zevkle giydiğimi tahmin edemezsiniz. Renkleriyle günümü şenlendiriyorlar. Hele o Vintage modeli kollar İspanyol paça pantolonla öyle uyumlu ki. 

Ne güzel şey, emek verip ördüğünü giymek. 


Siz de örmek isterseniz, buyrun tarifler; 



Vintage Bell Sleeves - Volan Kol Detayı 

Malzemeler: 

Orta kalınlıkta bir yün (Ben Paintbox Simply Dk kullandım)
Dilediğiniz renkler 
4.50 mm tığ
makas
dikmek için yün iğnesi

Tarif: 

38 zincir çek. 

1.sıra: Tığa yakın taraftaki 3. ilmeğe ikili trabzan yap. Diğer tüm ilmeklere ikili trabzan yap. Toplamda 36 trabzan. Renk değiştir, 3 zincir, dön. 

2. sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 16 ilmeğe 16 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 16 ilmeğe 16 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (39 trabzan)

3. sıra : Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 18 ilmeğe 18 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 18 ilmeğe 18 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (42 trabzan) 

4. sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 19 ilmeğe 19 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 20 ilmeğe 20 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (45 trabzan) 

5. sıra : Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 21 ilmeğe 21 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 21 ilmeğe 21 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (48 trabzan) 

6.sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 22 ilmeğe 22 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 23 ilmeğe 23 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (51 trabzan) 

7.sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 24 ilmeğe 24 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 24 ilmeğe 24 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (54 trabzan) 

8. sıra:  Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 25 ilmeğe 25 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 26 ilmeğe 26 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (57 trabzan) 

9. sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 27 ilmeğe 27 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 27 ilmeğe 27 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (60 trabzan) 

10.sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 28 ilmeğe 28 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 29 ilmeğe 29 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (63 trabzan) 

11. sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 30 ilmeğe 30 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 30 ilmeğe 30 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (66 trabzan) 

12. sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 31 ilmeğe 31 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 32 ilmeğe 32 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (69 trabzan) 

13. sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 33 ilmeğe 33 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 33 ilmeğe 33 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (72 trabzan) 

14. sıra:  Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 34 ilmeğe 34 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 35 ilmeğe 35 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (75 trabzan) 

15. sıra:  Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 36 ilmeğe 36 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 36 ilmeğe 36 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (78 trabzan) 

16. sıra:  Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 37 ilmeğe 37 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 38 ilmeğe 38 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (81 trabzan) 

17. sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 39 ilmeğe 39 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 39 ilmeğe 39 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (84 trabzan) 

18. sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 40 ilmeğe 40 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 41 ilmeğe 41 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (87 trabzan) 

19. sıra : Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 42 ilmeğe 42 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 42 ilmeğe 42 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (90 trabzan) 

20. sıra: Aynı ilmeğe ikili trabzan yap, sonraki 43 ilmeğe 43 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır (aynı ilmğe iki trabzan yap ), sonraki 44 ilmeğe 44 trabzan yap, bir sonraki ilmekte arttır. Renk değiştir, 3 zincir, dön. (93 trabzan) 

İpi kes, uçları düzelt. 
Fotoğrafta gördüğün gibi birleştir, ve kolları kazağa dik. 

İşte bu kadar sonra keyifle giy, kolların hareket ettikçe keyifle izle. 





İkinci proje minik altıgenlerden oluşuyor. Altıgenden oluşan apolet gibi ama rengarenk olanından ! 

Tarif fotoğrafta gördüğünüz gibi. Dilediğiniz kadar altıgen yapıp, ister yakaya, ister omuza gözünüze hoş gelecek şekilde yerleştirin. 



21 yorum

  1. ah bende becere bilsem şu örgü olayanı 😊 hayranım senin bu güzel örgüleri ne ellerine emeğine sağlık canım benim çok güzel olmuş gerçekten 😊 sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakında olsak hiç vakit kaybetmez, buluşup öğretirdim :)))
      Çok teşekkür ederim <3
      Sevgilerimle

      Sil
  2. ellerine sağlık canım. renkler, fikirler; ikiside çok güzel sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Zeynep <3
      Beğendiğine çok mutlu oldum

      Sil
  3. Şu kollara bittim ben ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Volanlı olanı bluzuma, altıgenli olanı gömleğime yapacağım🧡 inanılmaz beğendim süpersin Ezgicim🧡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine çok mutlu oldum, seninkini görmeyi heyecanla bekliyorum <3
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  5. Çok güzel olmuş tatlım. İyi günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim <3
      Sevgilerimle

      Sil
  6. Yenilemek her zaman en güzeli. Atmak o kadar kolay ki. Ama nereye kadar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, biz yönümüzü yenilenmeden yana tutalım elimizden geldiğince :)
      Sevgilerimle

      Sil
  7. Dönüşümler harika tek kelimeyle renkler ve fikirler ama manken ayrı muhteşem belirtmeden geçemeyeceğim, maşallah... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım benim o senin güzel bakan gözlerin <3
      Kocaman sevgilerimle
      Sana da maşallahlarımı yolluyorum <3

      Sil
  8. Harikasınız, iyi günlerde kullanın.
    Ezgi Hn enerjinize hayranım. Ve de hünerlerinize 🍀😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, güzel yorumunuz için.
      Çok kibarsınız.
      Sevgilerimle

      Sil
  9. Aşırı tatlı 👍🏻👍🏻💛💛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim <3
      Kocaman sevgilerimle tatlı Semra <3

      Sil
  10. Muhteşem tatlı olmuş güzel günlerde giy ama yaz gelmed3n şu altıgen motifli kazağı dan yapasım vardı tatlışkom 🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tarifi sadece senin için yayınlayacağım valla <3 :)
      Yap tabii, ama baksana bahar çabuk geliyor :)

      Sil
  11. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.