2 Şubat 2020 Pazar

HOŞ GELDİN ŞUBAT!




Herkese merhaba!

Zaman nasıl hızlı akıp gidiyor farkında mısınız?  Ben yetişemiyorum. Ara tatilde yeğenim Şirin'i  Ankara'ya getirdim, tatil bitti geri gitti bile. En büyük hayalimdi büyümesi, tatillerde yanıma gelmesi. Çok şükür gerçekleşti. Tadına doyamadığımız günler geçirdik, yorulduk ama değdi. Bakalım büyüdüğünde nasıl hatırlayacak bu tatili :)



Bol bol oyun oynadım, en çok da sıcak-soğuk. Birlikte çizimler boyamalar yaptık, araya serpiştirilmiş yetişkin işlerim vardı prova ve örgü tasarım başvurusu gibi. Akşamları günlük oyun mesaisi sonrasında bir de özel istekle Şirin hanıma karakterler örüldü. Ördükten sonra da hepsinin teker teker doğum günlerini kutladık ve fotoğrafla anı defterimize kaydettik. Çılgın, hayal gücü sınırlarını zorladığımız iki haftaydı.

Dün akşam da orkestra konserimiz vardı, malum ücretsiz iznim bitti, pozisyonuma geri döndüm. Döndüm dönmesine de sanki hiç Kanada'daya gitmemişim gibiydi hislerim. Aslında ne kadar çok şey değişti içsel olarak.

Döndüğümde daha iyi anladım ki, comfort zone dedikleri, Türkçe olarak rahat ettiğin bölgeden  ayrılmak o kadar da kolay değil, cesaret etmesi zor. Cesaret edip o yerden ayrıldığında da tekrar yaşamaya başlamışsın gibi geliyor. Sanırım emeğinle tekrardan yeni bir hayat kurmaya çalışmak insana güç veriyor. Kısacası değişiklik iyi geliyor.

Bakalım yollarımız bize daha nereleri gösterecek bilemiyorum, bildiğim tek şey; çabaladıkça daha çok yaşadığımı hissettiğim. İnşallah sağlığımız yerinde olsun da, daha güzel şeyler yapmak için hep çabalayalım, emek verelim.

Bu arada tüm dünya iç karartıcı haberlerle başladı her yeni güne. 2020 başlangıcı tüm dünyayı sarstı. Yangınlar, sarsılmalar, virüsler.  Distopik bir hikaye gibi! Bunlar doğanın yaşattıkları, bir de insanların insana yaşattıkları var. Onları saymaya dilim varmıyor bile... Uyanmamız gerekiyor artık ama daha da uyutuluyoruz gibi geliyor. Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Kendimi şanslı hissediyorum, işim müzik, hobim el işi. En azından kendi dünyamı renkli tutmaya çalışıyorum yoksa içim kararacak biliyorum.

Ne diyelim her şerde vardır bir hayır. Hepimiz için güzel bir ay diliyorum.
Sevgiyle kalın

21 yorum

  1. Yanıtlar
    1. Hoş buldum :) Çok çok teşekkür ederim

      Sil
  2. Hoşgeldin Ezgicm,
    Bizler birbirimize benziyoruz kaç yaşında olsakta. Renkler, doğa, estetik
    olan her şeyde huzuru buluyoruz, birşeyler üretmeden mutlu olamıyoruz. Bunları
    dile getiren yazılarımızı paylaşıp okudukça ne güzel yalnız değilim
    şu berbat dünyada diyorum. Yüksek beklentilerim yok,
    işte hepsi bu kadar. Uzun bir aradan sonra ilk senin yazını, iyi geldi
    canım. Keyifli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Buket,
      öncelikle geç cevabım için özür diliyorum. Ancak bakabildim. Kesinlikle doğada olan her şey huzur veriyor. Kocaman sevgiler gönderiyorum.

      Sil
  3. Keyifli günler arada değişiklik iyi geliyor. Dünyanın dibi çıkmış derler ya onun gibi şimdi olayları çok yakından izliyoruz.Okudukça kahroluyoruz. sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikçe kahroluyoruz ama çok da umutsuz olmamak için zorluyoruz kendimizi.
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  4. çok özledik seni nerlerdeydin. hoş geldin yeniden aramıza ülkemize kıtamıza :)) dünyada hala çok iyi insanlar var. iyi insanlar oldukça şansımız devam ediyor demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh Ahh ben de çok özledim. Hoş buldum! Umut her zaman var değil mi ama :)
      Sevgilerimle

      Sil
  5. pek sesin çıkmıyoooo seni görmek ne güzel rengareeenk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep sorma, sesim çıkamıyor. Epey iş üst üste geldi. Blog mahallesine gelebilmek lüks oldu şu sıralar. En yakın zamanda sana da geleceğim ziyarete.. Çok uzak kaldım güzel yazılarından çoook

      Sil
  6. Ezgicim sana katılıyorum, cesaretin ve tabi ki kararlılığın ve bakış açın en beğenip özendiğim tarafın. Gelecek zamanlar sizlere çok güzel fırsatlar ve günler getirsin inşallah. Bence Şirin'in sonra anlatıp güzel güzel anacağı şahane bir halasın sen. Bir çocuğun sevip sevebileceği herşeyi yapmışsınız, rüya gibi geçmiş :) Ocak ayı keyifsizdi doğal afetler, virüsler umarım ilerleyen zamanlar daha iyi olur.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım benim <3 çoook teşekkür ederim bütün güzel sözlerin için.
      İnşallah güzel günlerle devam etsin 2020 :)

      Sil
  7. Bunca umutsuzluğun getirdiği doğal rehavete kafayı mümkün mertebe takmadan renklere takılmak hepimiz için ortak dileğim. O renkleri nerede görsem Ezgi derim. Yaratıcılığını hiç ama hiç kaybetme, kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece'cim <3 çok telekkür ederim.
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  8. Sen zaten yaratıcılık yönü yüksek olan bir insansın :) Bir çocukla zaman geçirmek sanıyorum ki bu yanını büyüttükçe büyütmüştür :) Çocukların yaşama bakışlarını seviyorum :) Bu arada sadece kendi dünyanı renkli tutmuyorsun, blogunla birlikte okurlarının dünyasını da renklendiriyorsun bence :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin <3 ne mutlu ettin beni yorumunla..
      En yakın zamanda ziyarete geliyorum :)
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  9. Ankara ya erken bahar geldi diyordum bugün. Meğer sen gelmişsin :)

    YanıtlaSil
  10. Oh ne mutlu ettin ben <3 Geçen sene bu zamanlar ne de güzeldi ama :)
    Renkli mutlu günler
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. hoş geldin ezgi. özledik. kendine iyi bak :)

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.