29 Mayıs 2019 Çarşamba

RETRO PILLOW CUSHION WITH LION BRAND YARNS - YARN & PROJECT #1 FREE PATTERN



Herkese merhaba,

başlık koyma konusunda arada kaldığım yazılardan biri oldu, yazıyı yabacı bir yün için yapacağımdan türkçe başlık olmayabilir diye düşündüm. Hem türkçe, hem ingilizce olsa destan olma yolunda ileleyecek dedim. O yüzden tercihimi ingilizceden yana kullandım.
Kafa karıştı bende anlayacağınız. Aman boşver, hangimizin kafası karışık değil ki zaten.

Konuya geçecek olursam; en son yazımda birkaç farklı yün markasının ürünlerini deneyip, onlarla birer proje yapacağımdan bahsetmiştim. 

22 Mayıs 2019 Çarşamba

NELER YAPIYORUM / HERE & NOW


Bir baktım yine ayın 3. haftasını da yemiş bitirmişiz. Nasıl bir hız bu, şaşırıp kalıyorum. Şaka bir yana Kanada'da 5. ayı tamamlamak üzereyiz. Uzun, upuzun bir kış geçti gibi hissettim ama şimdi her yer çiçekli, kupkuru duran ağaçlar yeşil. Hava desen 30 dereceyi bile gördü hafta sonu.

Yalnız o meşhur kazlarımız meydanlara attılar kendilerini.. Sarı tüylü yavruları var heryerde. Ben onlara doğal çim biçici diyorum. Sürekli çimleri didikliyorlar, çok oburlar çok.

Listemde neler varmış bir bakalım.

21 Mayıs 2019 Salı

ÇEKİLİŞ SONUCU



Hepinize yaptığınız güzel yorumlarınız ve çekilişe katılımınız için çok teşekkür ederim.

Bu güzel çiçekler, kokusu ve renkleriyle benden size...

12 Mayıs 2019 Pazar

BLOGUM 2 YAŞINDA, KUTLAMA ÇEKİLİŞİ VAR ! / BLOG BIRTHDAY GİVEAWAY



Bugün anneler günü, başta annemin, tüm annelerin ve kendini anne hissedenlerin anneler gününü kutlarım. İyi ki varsınız, yoksa ne olurdu bu çocukların hali.. Tarifin bile anne olanı en bir kıymetlisi..

Gelelim asıl konuya. Bugün bloga ilk merhaba dediğim gün. Blog evimle 2. yılı doldurmuşuz bile. Uzun zamandır yazan komşularımın yanında hala yeniyetmeyim ama ben çok uzun zamandır bu mahalledeymişim gibi hissediyorum.

9 Mayıs 2019 Perşembe

MEYDAN OKUMA - YÖNETMEN SİNEMASI


Canımız Öneri Makinesi meydan okuma başlatmış. Tam kendine yaraşır cinsten, sinema içerikli. Biraz geç kaldım ama yine de tüm cesaretimi toplayıp varım diyorum. Çünkü daha yazıyı okurken aklıma izlemek istediğim yönetmenler geldi. Sinema severseniz kaçırmayın derim.. 

Kurallar basit; her hafta farklı bir yönetmenden iki film izliyoruz. 

Benim seçtiğim yönetmenler ve filmleri :

EZGİSSİMO




Keyifli, verimli ve bir o kadar da yorucu bir gündü 4 mayıs. Sabah çok erken saatlerde masayı düzenlemek için başlayan gün akşam Star Wars özel konseri ile son buldu. Ne yalan söyleyim, o gün çok yoruldum, ama değdi... 

Fuardan çıkan sonucu söylüyorum, sanırım artık ben oyuncakçıyım. Masanın en büyük hayranı çocuklardı, çocuk dediğime bakmayın içi hala çocuk olanlar da vardı onların içinde. 
© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.