23 Şubat 2019 Cumartesi

7 İPUCU MEYDAN OKUMA #22 - 28 DAY BLOG CHALLENGE DAY 22



Bugünkü yazı için çok geç kaldım neredeyse 23. gün başlayacak. O yüzden lafı uzatmadan bana çok yararı olan size de belki fikir olabilecek ipucu listemi hazırlıyorum. 



  • Yoğurt yaparken sütü kaynattığım tencereyi önce su ile yıkıyorum, böylelikle dibi tutmuyor ve yıkaması çok kolay oluyor. 

  • Kanada'da su çok sert, bulaşık makinesinin de özel tuzu koyacak bölmesi yok. Peki biz ne yaptık ? Yüzyılın icadı beyaz sirkeyi kullandık. Deterjan gözüne ve parlatıcı kısmına beyaz sirke koyuyorum pırıl pırıl çıkıyor bulaşıklar.

  • Evin başka önemli ürünü karbonat.  Gözle görmediğimiz mikrop arkadaşlarımız yok olsunlar diye ayakkabılarımızın içine bolca karbonat döküyoruz, silkeledin mi hemen temizleniyor. 

  • Kekinizi çırpmaya başlamadan önce kek kalıbınızı yağlayıp buzdolabına koyun, o beklesin.. Neden mi ? Kek daha kolay çıksın diye.. Çok pratik ve yararlı bir yöntem tavsiye ederim. 

  • Buzdolabının içi kötü kokarsa hemen bir fincana biraz türk kahvesi koyuyorum, koku falan kalmıyor. Bu ipucu Dilhan'ıma ait, öğrendiğimden beri dolap kokmasa bile arada uygularım. 

  • Mideniz bulanırsa zencefil çayı içebilirsiniz, ben hep faydasını görmüşümdür. 

  • Bu da benim aileden gelen önemli bir ipucu; boğazınız mı ağrıdı ? Adaçayı için ve gargara yapın.. 

Sevgiyle kalın

20 yorum

  1. Hepsi çok faydalı ipuclarinin teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Boğazım ağrıdığı için adaçayı içerek okuyordum yazını :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, ama faydalıdır adaçayı :)

      Sil
  3. Süt tenceresini ben de suyla çalkalayıveririm. Bulaşık makinesinde hiç mi deterjan kullanmıyorsunuz,deterjan yerine de sirkeyi mi kullanıyorsunuz? Deterjandan kurtulmanın çaresiyse ne güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok deterjan da koyuyorum hiç deterjansız denemek aklıma gelmedi ama parlatıcı kullanmıyorum..

      Sil
  4. Ezgicim ne güzel sıralamışsın hepsi de çok faydalı ve en önemlisi doğal olmaları. Birkaç şeyimiz ortak, benimde uygulayıp memnun kaldığım şeyler, beyaz sirke ve adaçayı. Mide bulantısı için olanı öğrendiğim iyi oldu, bende bir dilim limonu azıcık tuzlayıp yiyerek geçirirdim, birde buzdolabının içi kokarsa mesela soğanlı sarımsaklı bişey koyunca kokuyor ben ozaman bir kase karbonat koyardım türk kahvesinide öğrendiğim çok çok iyi oldu, öptüm canım Ezgi.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım, çok teşekkür ederim. Limon tuzu da ben deneyim bir daha ihtiyacım olursa.
      Türk kahvesigerçekten bu konuda mucize gibi birşey :)
      Öpüyorum Derya'cım benim

      Sil
  5. çok güzel ipuçları şu buzdolabı kokusunu denerim teşekkürler canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
  6. Buzdolabı için karbonat denemiştim ben de ama pek faydasını görmedim. Kahveyi de deneyeceğim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Buzdolabına kahve koymayı ilk kez duydum ama mutlaka deneyeceğim. Eşim koku konusunda çok hassas. En ufak bir kokudan bile rahatsız oluyor. Umarım işe yarar :-)

    YanıtlaSil
  8. Buzolabında kahve duymamıştım. İLGİNÇ :)

    YanıtlaSil
  9. Yaptıklarım var, diğerlerini de deneyeceğim tabi. Bu arada, sirke sebebiyle bulaşık makinemin tüm plastik iç aksamı eridi gitti ve de raflar da eriyip paslı paslı oldular, sirke yüzünden vaktinden önce değiştirmek zorunda kaldım, çok çok kullanma olur mu? Buzdolabı kokusu için yarım limonun üzerine bir paket vanilya döküp, yumurtalık bölümüne koyuyorum, harika kokusu oluyor ama ben de kahveyi de deneyeceğim. Kocaman öptüm seni.

    YanıtlaSil
  10. Güzel ve faydalı bir liste olmuş, sağol canım.....

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.