30 Ocak 2019 Çarşamba

NELER YAPIYORUM / HERE & NOW


Son zamanlarda şu neler yapıyorum yazısı hep en sona kalıyor, bilemedim neden. Bir yandan iyi, ay sonu güncellemesi gibi, bir yandan da kötü çok şey birikiyor, nereden başlayıp nasıl düzenleyeceğimi bilmiyorum.

Sanırım blog için en verimli dönemimi yaşıyorum, aklıma birşey düştükçe yazı hazırlayasım geliyor. Aman nazar değmesin ne diyelim. Çünkü şubat ayı bizi bekler ne dedik 28 gün boyunca her gün yazı yazacağız. O ne demek ben görmedim deme, duymadın mı meydan okuma başlattım, hala görmediysen yazı için şuraya bir tık.

Kaldırımlar tam un helvası kıvamında bi şerbeti eksik, üstüne az yağmur yağsa o da tamamdır. Aman kar üstüne yağmur yağmasın zaten bu haliyle 10 dakikalık mesafeyi 20 dakikada yürüyebiliyorum. Fizyoterapistten geldim şimdi, merak edilecek birşey yok aslında. Sigortanın sağladığı bir imkan e bende de zaman var neden olmasın.. Yıllardır fagot çalıyor olmanın ben de bıraktığı ve kalıcı hale getirdiği sırt ağrımı rahatlatıyor, iyi de geliyor. Sırt kaslarım için ödevlerim var, onları yapıyorum. Daha iyiye gidiyor bile. Çok da tatlı sağolsun baya sohbet muhabbet güzel geçiyor.



Seviyorum / Loving : Blogdaki etkileşimimizi ve bu mahalleyi çok seviyorum.
Sevgi'ni yolladığı kartı çok seviyorum. Sevdiğiniz renkleri bilip ona göre sizi düşünen insanların kıymetini bilin...

Yiyorum / Eating : Soğuk havalara yakışır ezogelin çorbası vazgeçilmezimiz gibi oldu.
Tuzlu tereyağını çok severek yiyorum.

İçiyorum / Drinking : Çay, kahve bol su.

Hissediyorum / Feeling : İyi hissediyorum çok şükür. Her gün bir omega 3 sayesinde ısınmış hissediyorum. Tavsiye ederim. Kiril en makbulüymüş. Türkiye'de ateş pahası olan şey burada çok ucuz. Buralardan getirilecek en güzel hediye mis kokulu  ( Burnunun direğini yıkacak cinsten -püfff ) Omega 3 :)

Şubatta başlayacak meydan okumamız için heyecanlı hissediyorum.





Yapıyorum / Making : Bu ay sadece 200 motif birleştirdim. Bir de Bora'ya bere ördüm. Kendime ördüğüm atkıdan sonra örgüde ikinci işim. Örgüyü sevdim, bir sıra düz bir sıra ters derken hipnoz eden cinsten. Ah bu berenin bir de kocaman ponponu olacaktı ama Bora istemedi. Kıvırcıkım ya kendime de bere yakıştıramıyorum, bana en iyi tombiş kulaklık oluyor, aslında bereden daha sıcak tutuyor da sadece gözlüklerimden dolayı bazen kulaklarımı acıtabiliyor. Neyse gereksiz dipnot oldu sanki :)

Aralık Ocak'a bağlanırken tabii ki birşeyler yapmıştım ama fotoğraflayacak zaman bulamamıştım.





Eylül'de annemle Kapalıçarşıdan çok güzel bir kumaş almıştım, çok tok bir kumaş tam çantalık. Çanta  dikme hayalim vardı, sonra Derya'cım sayesinde Ulus'ta tam istediğim gibi de deri buldum. İş artık dikmeye kalmıştı. Önce tasarladım, kumaşları kestim, kenarları kıvırdım diktim. En zor kısmı modeli oturtturmak oldu, çünkü bi tarife göre değil de kendi kafamıza göre yaptığımız için biraz kafa patlattık. Annem teyelledi ben diktim işte ortaya bu iki çanta çıktı. Benimki deri askılı, anneminki ise kendi kumaşından askısı olan.
İçindeki astarları da çok güzel oldu. Bak şimdi farkettim hiç astarını fotoğraflamamışım. Neyse onu da çekerim bir ara..





Bir de Ankara'da başlayıp Kanada'da bitirdiğim mutfak için yaptığım bir kilimim oldu. 70'lerdeki ev görünümüne doğru ilerliyorum sanırım. El örgüsü kilim, eski mobilyalar derken pek bir sevdim..
Ama tabii ki her zaman olduğu gibi kedoşun favorilerinden.

Düşünüyorum / Thinking : İhtiyaç doğrultusunda örüyorum, yastık kılıfına ihtiyacımız var. Biri kumaş diğeri de tığ işi olacak şekilde iki şey tasarladım kafamda. Onları yapmayı düşünüyorum.
Bir de sıcak torbasına da kılıf yapayım diyorum, kılıfsız olduğunda tutarken elim yanıyor biraz. Ama pinterestte gördüklerimden biraz farklı olsun, bakalım birşeyler deneyeceğim sanırım :)

Hayalini kuruyorum / Dreaming : Düşün bir ip firması sponsorum olmuş sürekli bana ip gönderiyorlar.. Ne güzel olurdu :)

Dergileri çok seviyorum ya biriyle arada çalışıyorum, hayal etmesi bile güzel, mutlu etmeye yetiyor..


Okuyorum / Reading : Türk motifleri hakkında bir sürü makale buldum onları okuyorum. Bir de Nazan Bekiroğlu - Yusuf ile Züleyha 'yı okuyorum.

Dinliyorum / Listening : Tam da şu an Selda Bağcan - Tatlı Dillim dinliyorum.

Şu sıralar bunu da çok severek dinliyorum.
Mazhar ve Fuat - Adımız Miskindir Bizim

İzliyorum / Watching : Netflix'i seviyoruz, Muhafız'ı izledik, aşırı beğendim diyemem ama çıtır çerezlikti. Sonra You izledim, eh işte ay senin aşkının ızdırabına Joe dedim. O da pek olmamış.

Gönlümün efendisi True Detective şu sıra, ama her hafta bir bölüm, bekliyoruz eli mahkum.

Yalnız Kanada'da olduğumuz için netflix'te her içeriğin türkçe alt yazısı yok. Mesela Türkiye'deyken alt yazısı olan dizi ya da filmin burada çevirisi yok o da bir değişik. Ne yapalım yarım yamalak anlamaya çalışıyorum artık :)

Öyle işte, bir neler yapıyorum yazısının daha sonuna geldim. Bu ayı da böyle kapatıyoruz çok şükür.
Keyfiniz bol olsun.
Sevgilerimle





38 yorum

  1. Yine harika kareler eşliğinde sıcacık bir yazı olmuş Ezgicim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yasemin'cim kocaman sevgiler de benden <3

      Sil
  2. Plân iyidir ama plansız yaşamda iyidir valla sanırım ben iyi değilim...
    Çanta çok hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  3. Üreten insanları severim. Ne güzel bere paspas motifler. Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  4. Yine üretim dolu bir zaman geçirmişsin. Kanada daha çok yarıyor sana sanırım:) Çantaların ikisi de çok hoş, gayet güzel yapmışsınız anne kız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi, gerçekten de sürekli bir seyler yapasım geliyor inşallah böyle üretken devam eder :)
      Çok teşekkür ederim, artık çantamı hep kendim dikerim diyorum daha ucuz :)

      Sil
  5. o kadar dolu bir post yazmışsın ki dışarda okudum ama yorumu yolda yazıp da geçiştirmiş gibi olmaya kıyamadım , geldim ofise şimdi yorumumu bırakıcam hazır ol çünkü yorum için ciddi bir hazırlık yaprım aynı senin yazıya verdiğin emek gibi bloğu baka pencerede açıp yana koydum başka bir pencerede yoruma başlıyorum :)
    sabah biraz keyifsizdim oğlanı kreşe borakınca ofise gelmeden emirhanda oturayım dedim bir çay içimi, ulucamiinin gölgesinde az sükut buluyor ruhum 28 gün etkinliği maddelerini çıktı almıştım onlara bişeyler karalıyım dedim basit ana hatlar şeklinde neler yapıyorum maddesinde tıklayın yazıyordu kağıdı tıklama dürtüme engel olmaya çalıştığımı farkettim nasıl bir dijitalleşme içerisindeyiz Allahım sen koru 
    çanta çok cici şu ara ufak ufak ben de dikiş makinesinde maceralar yaşıyorum haftada bir saat kadar :P
    omega 3 olayına ben de gireceğim de burda çok fazla Pazar mantığıyla ürün var dürüstane iyi bir ürün bulmaya çabalayınca da fiyat uçuyor ,
    sadece 200 motif mi birleştirdin sadece mi her ay 200 mü birleştireceksin napıyorsun mahalleye tente mi kız yaz aylarında gölgelik olsun diye 
    paspasını çok sevdim biz eskiden babannemişkomla şişle örerdik bu tip paspaslardan dilim dilim  ne güzellerdi  ve kalın ve sıcak
    ihtiyaç duymadan örüyorum önce örüp sonra seviyorum  plansız yola çıkıyorum ama şu ara 2019 yılı için genel bir proje arayışındayım cal deniyorya öyle bişey ve ubuntu bana çok göz kırmıyor kanıcam galiba gönlümü alıcak benden
    o hayali ben de paylaşıyorum ama öyle herhagi bir ip firması olmaz scheepjes istiyorum ben o olmalı aşığım ben onun iplerine ama öyyyle böyle değil yıllardır süren platonik bir aşk bu 
    türk motiflerine şu ara bende de bir ilgi var nazar boncuğunu filografi olarak yapıyorum mesela  türk Anadolu kilim desenleri güzeller 
    bazı dizi sitelerinde Türkçe dublajlı netflix dizileri gördüm 
    kart güzelmiş sarı kapı hiç dikkatimi çekmemiş görmedim galiba 
    güzel bir şubat dilerim ben de yazmayı çok istiyorum en azından 28 gün 

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl değerli şu yorum, çok mutlu oldum. İşte karşılıklı sohbet bu olmuş <3

      Desene çok güzel bir 28 gün bizi bekliyor inşallah. Dikiş makinesini çok seviyorum buraya gelirken getiremedim ama aklımdakileri dikmeye engel değil bu, yavaş ilerlese de elde dikeceğim gibi gözüküyor.

      Omega 3 gerçekten çok pahalı Türkiye'de ne yazık ki.. Ama bağışıklık sistemi ve sağlık için almak gerek. Hele soğuk bir yerdeysen şartmış.. Ben de memnunum şimdilik şükür.

      hahahah çok güldüm, ülkeyi kaplayım dedim :)))) Yok yok bitti şükür battaniye. o da benim cal'im oldu. Bir müddet battaniye yapmam diye düşünyorum :)))

      Cal gibi projeler uzun soluklu ama hedefli oluyor. Sophies Universe diye birşey vardı mesela duydun mu bilmiyorum ?

      Dediğin ip markası çok iyi gerçekten de...
      Tekrar teşekkür ederim, bu kadar ilgi gösterip özenip yazdığın için :)
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
    2. sofi benim aşkım nasıl duymam bir tam ördüm sonra aşkım geçmedi diye de sanırım 7 8 tane ilk karesinden ördüm 50cm kırlent boy daha da öresim var bak bulaşma acaip seviyorum sofiyi :)

      Sil
  6. Ezgicimm çantalar muhteşemm, o paspas benim gönlümü çalalı çook oluyor kedoş da nasıl güzel yatmış üzerine, renk uyumları bir araya gelişleri çok çok güzel.. Yine biribinden güzel çalışmalarla dolu bir post, güzel nice işlere imza atacaksın biliyorum, Şubata az kaldı meydan okumayı sabırsızlıkla bekliyorum, Çok geçmiş olsun sırt ağrılarında iyileşme olmasına çok sevindim öpüyorum çok.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım, çok teşekkür ederim. Hadi inşallah Derya'cım hakkımızda hayırlısı :) Evet çok az kaldı <3
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  7. Çok güzel işler yapmışsınız. Fotoğraflar ayrı bir güzel...

    YanıtlaSil
  8. Hepsi harika! İçim ısındı. Çantanın tarifini paylaşmanız mümkün mü :) çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, aklımda var öyle bir fikir. Paylaşmak istiyorum ama yaparken fotoğraflamadığım için nasıl yaparım bilemiyorum yeniden dikmek gerekebilir gibi :)

      Sil
  9. Özellikle çantalara bayıldım, harika olmuş, eline sağlık

    YanıtlaSil
  10. Yaptığın her şey, her zaman harika ama sırt ağrılarının geçmiş olması beni en çoook sevindiren şey oldu. Deri saplı olan çanta gönlümü çaldı. Sen gittiğin her yeri güzelleştirirsin, bu o kadar açık ki... Örgü hakikaten iyi terapi, devam edeceğini umuyorum. Bir de Kanada'da yaşayan arkadaşlarım doğal yün iplerinin bolluğundan çok bahsederlerdi, kök boya, gerçek yün vs gibi.
    Seni kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçiyor gerçekten de Ece'cim şükür bana da vay be dedirtti :)
      Çok tatlısın çok teşekkür ederim böyle güzel düşündüğün içn <3
      Çok güzel ipler var tabii, hatta direkt yünü alıp kendi ipini eğirenlerle tanıştım.. Bana öğretecekler :) Yani devamlı yapmasam da o süreci görmeyi istiyorum. Ama biraz kokulu bir süreçmiş :)hahaha
      Kocaman sevgilerimle

      Sil
  11. Çok verimli zamanlar geçiriyorsun, ne güzel canım. Üretmek, öğrenmek, tasarlamak ve umud etmek... hepsi ruhun ilacı bence.
    Bir dolu şey öğreniyorum ben senden biliyor musun?
    Hepsi için çok teşekkürler. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin'cim çok teşekkür ederim.
      Güzel kıymetli yorumun için ben teşekkür ederim <3

      Sil
  12. NELER YAPIYORUM başlıklı yazınızı çok verimli buldum, başarılar.

    YanıtlaSil
  13. Deri saplı olan çantanız favorim oldu. Maşallah elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ben de çok severek kullanıyorum :)

      Sil
  14. Ca ta ve yerdeki örfüne bayıldım.Harima şeyler yetiyorsun canim.
    Şubat ayı için bende heyecanliyim. Sanırım bir çok arkadaş katılıyor. Aslında katılanların.listesini yaparsan hergün katılanlar olarak birbirimizi ziyaret ederiz.Farkli bir deneyim olur😍

    YanıtlaSil
  15. Bu arada bilgisayarımın kılavyesi bozuk. Hep yanlış yazıyor:(Çantana bayıldım ve yerde ki motifli örtü harika olmuş. Üreten kadınlara bayılıyorum❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnci'cim meydan okumanın ilk yazısında yazarım linkleri, doğru dedin. kimler var en azından topluca görmüş oluruz :)
      Çok teşekkür ederim <3

      Sil
  16. Bu aralar sizin bloğunuzu incelemek, battaniyenize aşık olmak, yaptığınız şeylere özenmek hayat rutinim haline geldi. O kadar keyifli ki yaptıklarınız, yazdıklarınız o yüzden şubat ayı meydan okuması yapmanız çok güzel oldu. Daha fazla yazdıklarınızı, yaptıklarınızı okuyabileceğiz. Size aşırı özendiğim için o meydan okumaya ben de katılıyorum her gün yazacağım. 🤓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Çok tatlısın :)
      Yazalım tabii şahane olacak. Yazdıklarımdan keyif alman ayrıca sevindirdi :)
      Ama pek de değişik birşey yapmıyorum aslında ballandıra ballandıra anlatmayı seviyorum galiba heheheheh :)

      Sil
  17. Yine içim açıldı Ezgi ♥

    YanıtlaSil
  18. Tebrikler, bu kadar çok şeyin üstesinden geliyorsun ya.

    YanıtlaSil
  19. senin gibi üretici kadınlara şapka çıkarıyorum
    nasıl harika şeyler yapıyorsun
    tebrik ediyorum seni
    hayatı dolu dolu yaşayan insanları seviyorum
    pozitif enerjin bana kadar geldi
    Kanada'dan Ankara'ya
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Çok güzel bir yazı oldu bu, ellerinize sağlık 🍀

    YanıtlaSil
  21. sayfanızı yeni keşfettim ve yazılarınız çok hoşuma gitti inşallah uzun yıllar paylaşımlarınıza devam edersiniz ^_^ sayfama da beklerim profil resmime tıklayıp ulaşabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  22. Canta cok tatli. Meydan okumayi gördüm bazi bloglara ugradim da ama her gün belirli bir sayida bloga ugramaya calistigim icin geriye dönerek okuyacagim sanirim 😊

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.