23 Ağustos 2018 Perşembe

NELER YAPIYORUM / HERE & NOW


Öncelikle herkese mutlu bayramlar ve İzlanda'dan sevgiler!

Biraz geç kalınmış ama bir o kadar kimsenin fark etmeyeceği bir "neler yapıyorum" yazısı hazırlıyorum. Sanırım herkes tatilde. Bende tatil hissiyatında çalışıyorum, neden öyle dedim e çünkü her gün farklı yerler görebiliyorum provalardan fırsat buldukça..

Reykjavik yazısı hazırlayabileceğim günü iple çekiyorum. Sanırım turistik bir yazıdan ziyade daha bir yerel olacak diye düşünüyorum. Gündelik İzlanda hayatı :)

Fotoğrafları derleme toplama işlemi artık yazı ne zaman hazır olur hep birlikte göreceğiz...

Zevkle hazırladığım listem için buyrun,


15 Ağustos 2018 Çarşamba

SANATSEVERLER BU YAZIYI MUTLAKA OKUMALISINIZ !


"YAŞASIN HAYAT" KÜÇÜK SALON'UN  YENİ PERFORMANSI FRİDA 

Sanatın her dalının içinin boşaltıldığı bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir ortam içinde varolmak, ürettiklerini seyirciye ulaştırmak çok çaba istiyor.  Biliyorum, siz blog komşularım gerçekten sanatla iç içesiniz ve belki destek olmak istersiniz diye size bir projeden bahsetmek istiyorum. 

MİMLENDİM ! YAZ ABUR CUBURU


Sevgili Öneri Makinesi'nin yaza yaraşır mimini Ağustos ayını bana kış gibi yaşatan 12 derecelik bir yerde hazırlıyor olmak biraz kafa karıştırıcı. Yine de içim yaz diyerek mimin ruhuna yakışır, Björk'ün memleketi Reykjavik'te bir plakçının penceresini de yazıya iliştiriyorum.
Buyrun tadını çıkarın..

9 Ağustos 2018 Perşembe

200 DAYS OF GRANNY SQUARE 200. GÜN


Asın bayrakları, patlatın konfetileri 200 gün bitti..

Neymiş ? Sayılı gün çabuk bitermiş, bu vesile ile zamanın da nasıl uçup gittiğini hep birlikte gördük.

Bu benim battaniyemin önsözü olsun ve teşekkürlerimi yazayım istiyorum.

8 Ağustos 2018 Çarşamba

200 DAYS OF GRANNY SQUARE 191.192.193.194.195.196.197.198.199. GÜN


Gelirken yanımda getirdiğim, sıcakla birleşince insanı hayattan soğutan nemden tazeliğini azıcık yitirmiş çiğdemimi çitletirken size göre 199. günden bana göre 198. günün gecesinden merhaba diyorum. Biyolojik saatim Kanada, motif saatim Türkiye'ye göre ayarlı. Şaka bir yana yarın son gün ve yazısı özel olmalı diye düşündüğümden bugün kalan 9 motifi yayınlayım dedim. 

Geçen 9 günde, sıcağın bizi bayıltması sebebiyle pek de birşey yapmak istemesek de ben fagot çalışmak, Bora da makale yamak zorundaydı. Tam yaz sıcağından mayışmış bir halde koca bir kase dondurmayla La Casa De Papel'i izleyip, mola verdiğimiz zamanlarda da Profesöre ne olacak acaba diye düşünüp motifleri yaptım. 

O yüzden bu motifler bolca direniş içerir. Bu arada diziyi sevdim, hele ana fikrine bayıldım. 
O zaman hep birlikte Bella Ciao  

Neyse konumuza dönecek olursak, 9 tane birbirinden güzel motif buldum yine pinterestte. Motiflerimi mis gibi Ontario karpuzu ile de taçlandırdım. 200 gün boyunca motiflerin her mevsim meyvesi ile fotoğraflarını çektim değil mi ama?
Zaten 200 days of granny square motif meydan okumasından ziyade motif fotoğrafı çekme konusunda kendi kendime açtığım bir meydan okuma olmuş şimdi farkettim. 

Buyrun 9 motifim ! 

3 Ağustos 2018 Cuma

EZGİ'NİN PANOSU / EZGI'S PEACHY BOARD

Şu sıralar başka bir ülkede yeniden ev kurmaya çalıştığımızdan mıdır bilmem, hep ev eşyaları bakasım var. O yüzden Ezgi'nin Panosu - Ezgi's Peachy Board köşesinin ilk seçimleri ev eşyalarından oluşuyor.  

Benim olsa ne güzel olur dediğim cinsten hepsi. 

Bakalım hangileri hoşunuza gidecek. 
Mutlu hafta sonları. 

1 Ağustos 2018 Çarşamba

AĞUSTOS'U YENİ HABERLER İLE KARŞILAMA / WELCOME AUGUST


Kanlı ay tutulmalı koca bir ayı da devirdik.

Yemişini, bardacığını, üzümünü sevdiğim ağustos geldi gelmesine de burada bu saydığım meyvelerden yok, artık ucuza frambuaz ve yaban mersini yemenin tadını çıkartırım ben de.. Mis gibi Ontario karpuzu bulduk daha ne. Yazın karpuzsuz olur mu, olmaz tabii..

Başlıktan da gördüğünüz üzere, yeni aya yeni fikirler ile merhaba diyorum. Blogda yeni köşeler oluşturma heyecanı var içimde. Sevgi ve emekle, Üreten Kadınlar serime başlamıştım, devam da etmek istiyorum ama herkese biraz tatil rehaveti çökmüş sanırım. Bu seri sonbaharda devam edecek diye umut ediyorum, insanlar biraz daha ulaşılabilir olurlar diye düşünüyorum. 

200 days of granny square meydan okuması da 9 gün sonra bitecek, yerini dolduracak birşeyler olsun istedim.

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.