31 Mayıs 2018 Perşembe

EZGİSSİMO SÜRPRİZ KUTU ACABA KİME ÇIKTI ?



Çekiliş için süre belirtmemişim, şimdi farkettim. Ama hedefim mayısın son günü çekilişi yapmaktı. Katılan ve yorumlarını eksik etmeyen 41 kişiye teşekkürlerimi iletiyorum. 

Öyle güzel yorumlar yazmışsınız ki, gerçekten bir yılda bu kadar güzel insana ulaşabilmiş olmak beni çok mutlu etti.. 

26 Mayıs 2018 Cumartesi

"200 DAYS OF GRANNY SQUARE" 103.104.105.106.107.108.109.110.111.112.113.114.115.116.117.118.119.120.121.122.123. 124. GÜN


125. günden merhaba,

mis gibi bir hava,  yağmur yağmış, güneş açmış, çamlar harika kokmuş.
Bu sefer bölmeden 22 motifi de fotoğrafladım ve motifleri bulduğum linkleri de ekledim.

Bir tek bugünün motifi eksik onu da akşam yaparım artık.
Uzun süredir hepsini yan yana koymuyordum, geçen gün şöylece dizdim de bayıldım bayıldım. Herkesin battaniyesi tek olacak, dünyada bir tane :)
Benim ki tam bir renk cümbüşü oldu, olsun ben onu Aysel Gürel havasıyla seviyorum. Bugünkü başlığım da efsane oldu yaz, yaz bitmek bilmedi.

22 Mayıs 2018 Salı

MİMLENDİM - BLOG MUHASEBESİ MİMİ



Bizim mahallenin okuması da yazması da en eğlenceli yazıları mimler.
Kısa sorular, kısa cevaplar. MİS.

Sevgili Blogcu sultan bir mim başlatmış, başlattığı gibi beni mimlemiş, üstüne sevgili İman Power'da beni mimleyince artık bu yazıyı hazırlamak şart oldu.

Hazır blog birinci yaşına girmişken, pek uygun oldu muhasebesini yapmak.

Sorulara başlamadan önce son bir hatırlatma, blogun 1. yılına özel "ezgissimo sürpriz kutu" çekilişi var. Katılım için son günler, hala katılmadıysan kaçırma derim.. Çekiliş yazısı için buraya bir tık yeterli.

16 Mayıs 2018 Çarşamba

NELER YAPIYORUM / HERE & NOW


Provaya gidip, provada benim çaldığım eserin çalışılmayacağını öğrendiğim zaman boşa çıkan günümü değerlendirme planımın başında bu yazıyı hazırlamak vardı ama yine günün sonuna bırakmayı başardım..

Annem ve babam burada, hava da mis dedik attık kendimizi Bilkent çayır çimenlerine...
Gelinciklerin rengi nasıl güzeldi anlatamam. Kanada'ya da bahar gelmiş artık, bugün Bora çılgın kazlar Osman ile Niyazi'nin fotoğrafını yolladığında farkettim ki, ortalık yeşermiş, çiçekler açmış..

14 Mayıs 2018 Pazartesi

"200 DAYS OF GRANNY SQUARE" 90.91.92.93.94.95.96.97.98.99.100.101.102. GÜN


113. günden merhaba,

bugün yarın fotoğraf çekerim derken, günler koştura koştura geçip gitmiş. En son motif yazısını hazırladığımdan beri 24 gün geçmiş. Fotoğrafı çekilip, düzenlenmesi gereken 24 motif demek oluyor bu..

Stand için güzel hazırlık yapayım derken canım projemin motiflerinin çekimlerini ihmal etmişim.
Şöyle bir karar verdim, bu 24  motifi bölerek yayınlayacağım, başlığı bile bir satıra sığmaz, yazısı ve fotoğrafları ile bunaltmasın dedim.

102. gün dahil 13 motifi bu yazıda bulabilirsiniz, her zaman olduğu gibi tariflerinin bulunduğu linkleri de ekledim.

13 Mayıs 2018 Pazar

İYİ Kİ DOĞDUN BLOGUM !! 1. YIL ÖZEL EZGİSSİMO SÜRPRİZ KUTUSU ÇEKİLİŞİ



Sevgili blogum,

tam bir yıl önce merhaba yazımla başladık bu maceraya.  Şunu belirtmeliyim ki, bu yazıyı ilk yazımla aynı gün yayınlayım istedim ama çok yoğun bir gündü, konser uzun sürdü, yazıyı yazmak için bilgisayar başına oturdum ve tarih 13 mayıs oldu bile. Olsun o kadar da dert değil...

1 yıl öncesine dönecek olursam, blog macerama başlamadan önce uzun bir süre hazırlık sürecinden geçmiştim. Benim için blogun renkleri çok önemliydi, ilk önce ona karar vermeliydim. Orjinal, yaratıcı  bir isim olsun istemiştim ama bulamadım. Kendi ismimi kullanmaya ve kendimi tanıtan bir dipnot ile ismi süslemekte karar kıldım.

Bizim çevrede çok Ezgi var, ben birine ilk defa mesaj atacaksam kendimi fagotçu kıvırcık Ezgi olarak tanıtırım, o fikirden esinlendim.

Neyse diyeceğim  o ki, isimdi, temaydı derken bir karar sürecinden geçtikten sonra ilk yazıyı yayınlayıverdim. Bu kadar insanla tanışabileceğim aklıma gelmezdi, hele blog ile ilgilenmekten bu kadar zevk alabileceğim hiç aklıma gelmezdi.
İlk günlerde blogumu ziyaret eden insanları gördüğümde yaşadığım heyecanı tarif edemem, eminim siz de bu güzel zamanlardan geçtiniz, bilirsiniz bu hisleri. Beni anladığınızı düşünüyorum.

Blogumu sevdim, blog mahallemi sevdim, hele komşularımı çok sevdim..
Bu bir yıl içerisinde gerek yorumlarınızla, gerek arkadaşlıklarınızla bloga ve bana destek olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Ama canım blogum sen de çok tatlısın, sayfayı açıp baktıkça beni mutlu ediyorsun, sana da teşekkür ederim.

Evet gelelim çekiliş konusuna, artık beni tanıdınız, ne tarz bir hediye hazırlayabilirim az çok tahmininiz olabilir. Bu sefer bir kutu hazırlıyorum ve içeriğini açıklamıyorum.
EZGİSSİMO SÜRPRİZ KUTUSU çekilişine katılmak için blogu takip ediyor olmanız  ve bu yazının altına bir yorum bırakmanız gerek.

Bir de paylaşırsanız çok mutlu olurum, böylelikle sizin de yardımınızla bol katılımlı bir çekiliş gerçekleşir.
Sevgiyle kalın...



10 Mayıs 2018 Perşembe

"ÜRETEN KADINLAR" AYŞE OVA - ATÖLYE ARKANSİYEL



Nisan ayında yazmaya başladığım "Üreten Kadınlar" serisinin ikinci konuğu Atölye Arkansiyel markası ile Ayşe Ova. 

Sevgili Ayşe ile İzmir Alsancak 'taki mağazasını ziyarete gittiğim zaman tanışmıştım. Tabii ki öncesinde instagramda @smyrnatelya ve @atolyearkansiyel  her iki hesabını da severek takip ediyordum. Aklıma koymuştum, İzmir'e gittiğimde Ayşe'nin güzel dükkanına uğramalıydım. 

Sonra öğrendim ki kendisi de blog yazanlardan, blogunu ziyaret etmek isterseniz hemen şuraya bir tık yeter. 

Beni kırmadı ve sorduğum sorulara çok içten cevaplar verdi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum ve sizi Ayşe'yi tanımaya davet ediyorum. 

8 Mayıs 2018 Salı

HOBİUM'DAN GELEN, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞEN MUTLULUK


Hep söylerim sarı bana güneşi hatırlattığı için görmeyi sevdiğim renktir diye...
Güneş umutlandırır çünkü.

Mayıs ışıltı ile geldi çok şükür. Hobium'dan gelen bir paket ile gözlerimdeki ışıltı daha da arttı resmen.
Hobium ile uzun süre önce tanışıp, sevdiğim renklere onlar sayesinde ulaşmıştım. #200daysofgrannysquare ile La Mia marka iplerini deneme fırsatım olmuştu. Dokusu ile büyük aşk yaşıyorum. Battaniye için La Mia Cottony serisini kullanıyorum. Mini serisini almıştım, renk tonları öyle canlı canlı ki, hiç bitmesin istiyorum.

4 Mayıs 2018 Cuma

DEEPTONE SANA SEVGİLERİMLE


Geçen gün sevgili Fatmanur'dan bir mail aldım, ortaklaşa birşeyler yapalım dedi sevgili deep için..

Hemen kabul ettim, blog birinci yılına yaklaşmışken en büyük teşekkürü o hakediyordu çünkü. Eğer birileri sesimi duyduysa onun yardımları olmadan olmazdı..
Bilirim her blogger için deep'in yeri ayrıdır, herkesi bilir o. Bizi birbirimize tanıtır, her güzel şeyi duyurur. Benim için blog mahalle ise, muhtarımız da deep'tir..

Rüyalarını okumayı severim, ne de güzel kitap, film, müzik seçkileri yapar. Tatlı yorumları ile hep ben burdayım der.

Öyle işte deep, sen farklısın, iyi ki varsın!

Sevgilerimle

2 Mayıs 2018 Çarşamba

HOŞ GELDİN MAYIS VE BİRKAÇ RENKLİ HAVADİS



Bu yazıyı dün hazırlamak istedim. Çünkü 200 günlük meydan okumanın 100. günüydü. Fırsat yaratamadım bugüne kaldı.
İnanılmaz değil mi ? Yolu yarıladık, geri sayım bile yapabiliriz.

Hadi 100 gün anladım hızlı geçti de, blog bir yaşına girecek 12 mayıs'ta, 1 yıl ne zaman geçti? Bir yaş kutlaması yaparız, çekilişi ile birlikte.. Acaba ne istersiniz benden ? Benim aklımda birşeyler var ama sizden de fikir almak isterim. Cevapları bekliyorum :)

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.