6 Nisan 2018 Cuma

"200 DAYS OF GRANNY SQUARE" 65.66.67.68.69.70.71.72.73.74. GÜN VE 6 KONUK


Pek sevgili meydan okumadaki yol arkadaşlarım 75 günü devirdik birlikte. Hayatımınızın 200 gününü koyuyoruz ortaya. Sabretmem gereken bir dönemde bana sabırı öğrettiği için ayrıca müteşekkirim bu motiflere.

Bak unutmadan yine hatırlatayım, MOTİFLEŞME ETKİNLİĞİNE  de katılmak isterseniz buyrun bu yazıya bir bakın derim. Belki gözünüzden kaçmıştır ama zorunda hissetmeyin kendinizi.

İşin kolayını buldum şu sıra motiflere 3 günlük karar veriyorum, sonra hemen pıt pıt yapabiliyorum.
Ama sanırım en sevdiğim kısmı, biriktirip fotoğrafladığım zamanlar. Benim zaten bu motifleri birleştirince battaniyeyi kesin yıkamam lazım, değmediği ağaç kalmadı burda. Ama olsun, güzel gözüküyor öyle, değer bence.


Geçen yazıda sormuştum ya ipleri ne yapıyorsunuz diye ? Ben hala temizlemedim ama annem gelecek yakında belki bana yardımcı olmak ister. Yazıyı okuduğunda haberi olur artık :)
İpleri şimdi temizlemeye başlasam bile biriktireceğim. Sonunda ne kadar olacağını çok merak ediyorum.

Siz de her motifi bitirdikten sonra benim gibi hepsini yan yana koyup bakıyor musunuz?
Çok güzel gözüküyor ama ya :) Ya da kuzguna yavrusu şahin görünür hesabı bana öyle geliyor.
Düşünüyorum bitince kaç kilo olacak acaba.

Bir de söylemeden geçemeyeceğim, bu etkinlik öyle bir etkinlik ki "tığ mı ? ben almayım" diyen Dilhan'ımı bile gaza getirdi. Geçen gün bir baktım, "bak ben ne yaptım" diye bir adet granny square fotoğrafı gönderdi. Örgü, tığ bunlar güzel şeyler. Tığ işi örtü ile televizyonun ya da telefonun üstü örtülmediği sürece :)
Şu ağaç kaplayan teyzelere de bayılıyorum, ne kadar yaratıcı... Çok da güzel bir görüntü. Bu fikir var mı bilmiyorum ama ben de motif ağacı yapacağım bir gün. "365 güne bir dilek - bir motif diyerek"

Anlatasım gelmiş benim bugün, neyse çok da uzatmayım. Tatlı konuklarım var yine.
Ama önce motifler;

65.  gün : Popcorn kare motif 

66. gün : isimsiz 

67. gün : isimsiz pıtırcık

68. gün : Squircle vol.3 motifi üzerine ezgice güzellemeler :) 

69. gün : Squircle Vol.3 

70. gün : pazar güzeli 

71. gün : marry go round 

72. gün : simple pretty 

73. gün : take 2 square 

74. gün : Casual granny cal square 3 












Konuklarda sonlara yaklaşıyoruz artık, emin olamıyorum unuttuğum kişler var mı? Elimden geldiğince herkese ulaşmaya çalıştım ama bakalım belki son bir kaç konuk daha çıkar..


Bugünkü ilk konuğum sevgili Gülçin, grubumuzun savaşçısı!

Merhaba ismim Gülçin Olaç şu anda çalışmıyorum çünkü ben bir kanser savaşçısıyım. Kötü bir misafiri ağırlamaktayım hayatımda. Uzun yıllar halkoyunları eğitmenliği yaptım. Son 6 yıl ön muhasebe elemanı olarak çalıştım. Kereviz haricinde her yemeği severim. En sevdiğim renk mavidir. Gökyüzünün ve sonsuzluğun rengidir benim için. Sabırlı, savaşçı ve her ne olursa olsun gülmeyi seven biriyim. Bana bir şeyleri değiştirme şansı verilseydi eğer; çıkarları için yaşayan insanları değiştirmek isterdim. Bu projeyi arkadaşım bana söylediğinde evde oturmak zorunda kaldığım için bu zamanı  böylesine keyifli bir aktivite ile geçirmenin güzel olacağını düşündüm ve ben de varım dedim. Öncelikle size ve katılan tüm arkadaşlara sevgilerimi iletiyorum.


Sevgili Sacide'ye merhaba diyelim şimdi;

Adım Sacide en sevdiğim renk mavi. En sevdiğim yemek iskender, beni bu organizasyonda etkileyen instagram'dan tanıştığım muhteşem grup arkadaşlarım. Kendimi 3 kelime ile anlatmam gerekirse; ikiz annesi, tüm yorgunluğu örgüyle atmaya çalışan iplik aşığı, çoğunlukla neşeli. Ev hanımlığı zor meslek :)


Instagram'da @dilek.mbd adı ile tanıştığım bir meydan okumacıda sıra,

Ben Dilek Kovar. Okul öncesi öğretmeni ve 3 çocuk annesiyim. Doğa ve ateş renklerini çok severim. Yemek yemeyi çok severim ve o yüzden ayırt etmem ama bir Egeli olarak zeytinyağlılar vazgeçilmezim. Özel bir gücüm olsaydı özellikle çocuklara karşı gelişen kirli zihniyetleri ve şiddeti yok etmek isterdi. Enerjisi yüksek, hayata pozitif bakan azimli biriyimdir. Örmeyi çok seviyorum ve en iyi terapi yöntemidir benim için. Bu projede birbirinden bağımsız parçaların bir araya gelecek olması beni heyecanlandırdı. Hem gün ve adet sınırlaması var hem de yaratıcılık ve renk oyunlarında sınır yok. İşte bu sebeplerle projede yer almalıyım dedim. Sonucu heyecanla bekliyorum.
Sevgi ve örgüyle kalın.


Sevgili Sadakat şöyle tanıtmış kendini;

Merhaba ben Sadakat, 3 çocuklu ev hanımıyım. En sevdiğim yemek zeytinyağlılar ve içli köfte, sevdiğim renk kırmızı beş fazla olsun kırmızı olsun demişler. Bir şeyleri değiştirmeye gücüm olsaydı çocukların zarar görmeyeceği ve onların çok mutlu olacağı bir dünyada yaşamasını isterdim. Kararlı, kafasına koyduğunu kesin yapan, merhametli biriyim. Bu projede beni etkileyen, insanların birbirini hiç görmeden tanımadan mutluluklarına ortak olması çok güzel bir duygu, motifleri ilk @smilenaworld sayfasında görünce bu projede olmaya karar verdim.


Instagramda @naryaboutique adı ile tanıdığım sevgili Pınar'da sıra;
Adım Pınar. Tekstil mühendisliği okudum ama mesleğimi yapmıyorum. Ben yemek seçmem, ama patates, patlıcan ve karnabaharla yapılmış bütün yemekleri çok severim. En sevdiğim renk mavi. Son favorilerim hardal sarısı ve gri. Mümkün olsan bütün çocukların yüzüne bir gülümseme yerleştirebilmek ve sevgisiz kalplere sevgi aşılayabilmek isterdim. Beni anlatan 3 kelime; sakin, detaycı ve üretmeyi çok seven diyebilirim sanırım. Hem bir çok motif deneyebilecek olmam, hem de renklerle oynamayı çok seviyor olmam beni bu projeye çekti. Ayrıca birçok kişiyle ortak amaç için uğraşmak çok zevkli. Buna öncülük ettiğiniz için teşekkürler.
Sevgiler


Bugünkü son konuğum kim mi? Hem İzmir'li hem de benim gibi hayatında müzik olan biri, İnstagram ismi ile @perifloyd;

Merhaba ben Peri Floyd, bu benim nickim aslında, yıllardır kullandığım ve artık kimsenin yadırgamadığı. Ben İzmir'liyim aslında Bartın'da müzik öğretmenliği yapıyorum. Keman öğretiyorum çocuklara ve bir de harika çocuk korosu çalıştırıyorum. Ezelden beri el işleri yaparım, denerim ama 2 yıl önce 8 kadından biri olunca evde etaminden kolyeler ve tığ işi motifler yapma işini epey geliştirdim. Bana verdiği hazzı anlatamam. En sevdiğim yemek balık, en sevdiğim renk mavi... Elimde olsa kentte yaşayan herkesin köylere taşınmasını sağlar, herkesin kendi tavuğunu, sebze ve meyvesini yetiştiren insanlar haline gelmesini çok isterdim.
Benim için pratik, işkolik ve herkesle çabuk kaynaşabilen biri olduğumu söyleyebiliriz. Renklere aşık birisi olarak motif yapmaktan o kadar mutlu oluyorum ki bu işin içinde ben de olmalıyım dedim ve hiç yapmadığım bir sürü model öğrendim sayenizde. ve sizin rengarenk bloğunuza da ayrıca bayıldım.


Bugünlük bu kadar.
Devamı gelecek...
Sevgiyle kalın.

22 yorum

  1. Çok güzel ve hoş duruyor motifler baktıkça oturup benimde öresim geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, tavsiye ederim :)

      Sil
  2. Bu etkinlik beni benden alıyor. Renk renk ne güzel motifler. Konukları da tebrik ediyorum. Ellerinize sağlık hepinizin. Günümü renklendirdiniz yine:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. motiflerin linklerini de koymana bayılıyorum. ah keşke o enerji o istek o heyecan bana da uğrasa da ben de yapsam ama hiç elime tığ alasım gelmiyor. maşallah size :) merakla takipteyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydi o zaman sana kucak dolusu el işi enerjisi gönderiyorum :)
      Linkler benim için de iyi oluyor, tekrar dönüp bakmak için :)

      Sevgilerimle

      Sil
  4. Harika Motifler ve rengarenk kişiler tanıdığım bu etkinliği sadece takip etmek bile çok güzel Ezgi'ciğim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin'cim takip ederek ve yorumun ile verdiğin destek için çok teşekkür ederim :)
      Sevgilerimle

      Sil
  5. Ezgi yaaa, kızım ipler elimde, nasıl canımı istettiniz anlatamam. Çok yaptım zira ben. Koltuk örtüsü, şallar, yatak örtüsü... Kare birleştirme ürünleri çok seviyorum. Teşekkür ediyorum size. Ne güzel etkinlik. Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ece Abla, çok teşekkürler hadi o zaman çıksın dolaptan ipler :) Sevgilerimle

      Sil
  6. Çok güzel olmuşlar.Bende örgüyü çok severim bissürüüü de battaniye örmüşlğüm var.Insan bitirince bi mutlu oluyor.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sonuç hep mutlu edici :)
      Sevgiler

      Sil
  7. Ne güzel bir uğraşınız var. Hepsi çok güzel,bayıldım. Tebrikler

    YanıtlaSil
  8. Motifler yine çok güzel birkaç tanesini gözüme kestirdim😊konuklarını tanımak da çok guzeldi.. sevgiler 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim hangilerini kestirdin acaba gözüne :) Sevgilerimle

      Sil
  9. Şahanesiniz ellerinize sağlık canım renkleriniz hiç solmasın toplanıp birleşince sanat eseri gibi seyretmelere doyum olmuyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Hatice abla
      sevgilerimle

      Sil
  10. Yanyana kullandığın renkleri çok seviyorum Ezgicim seçimlerin çok güzel, ben hala örer örmez temizliyorum motifleri :)

    YanıtlaSil
  11. Motiflerin fotoğraflarını çekerken mutlu oluyorsunuz hani, izlemekte bize mutluluk veriyor. :)
    Motif sahiplerinin hikayelerini paylaşman çok güzel bir düşünce. Anlamlı.
    Çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah şimdi bilsen nasıl mutlu oldum :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.