29 Mart 2018 Perşembe

3-2-1 DİYORUM VE BAŞLATIYORUM, ADINI DA "MOTİFLEŞME ETKİNLİĞİ" KOYUYORUM !



Yeni bir etkinlik duyurusu için hazır mısınız ? Korkmayın yeni bir 200 gün daha değil :)

Sevgili Zeynep, bana bir fikir atmıştı geçenlerde. Eskiden bloggerlar, birbirlerine kartlar gönderirlermiş. Baharda ne güzel olur yapalım mı dedi ? 

Düşündüm, kafamda evirdim çevirdim. Tam da bizim meydan okumaya yaraşır bir hale getirdim. 

Kart yerine bu sefer motif göndermeye ne dersiniz ? 

Kocaman bir aile olduk meydan okuma sayesinde. Herkes çok tatlı, kimimizin bir kaç gün borcu var, kimi ile aynı günde yürüyoruz. Ama sonuç; güzel bir birliktelik. Hele motifler birleşince paylaşılacak fotoğraflar tam sergilik olacak eminim. 

Herkesin battaniyesi şahsına münhasır. Bunu çok rahat tahmin edebiliyorum. Benimki kesinlikle Aysel Gürel ruhunu barındırıyor. Öyle renkli mi renkli :) 

Fikri attım da nasıl olacak dediğinizi duyar gibiyim. 
Süreç şöyle olacak;

1. Bu etkinliğe katılmak isteyenler öncelikle bana ulaşacak, instagramdan mesaj ile ya da yorum ile hiç farketmez ama bana ulaşmak şart. 

2. Bir hafta sonra etkinlik için katılım kapanacak. Kapanmalı ki biz de eşleştirme yapabilelim. 

3. Sonra kura ile kişiler eşleştirilecek, blogda ve instagramda duyuracağım kim kime motif yollayacak diye. 

İşte bu kadar basit. 

Gelelim en tatlı detaya, #200daysofgrannysquare başladığında çok kişi katılmak istedi ama 200 gün ve farklı motifler olmasından dolayı katılmadılar ya da daha başka işleri vardı vakit ayıramadılar.
Ama akılları kaldı biliyorum. 

Eğer isterseniz bu MOTİFLEŞME ETKİNLİĞİne herkes katılabilir, tabii tığ işi motif yapabiliyor olmak şartı ile :) Çekilişte eşleştiğiniz kişiye siz motif yollarsınız, benim motif ihtiyacım yok dediğinizi duyar gibiyim. Paniğe gerek yok, karşılığında kartpostal alırsınız.  

Ne dersiniz, 3 2 1 diyelim ve başlatalım mı ? 


29 yorum

  1. Birim!...
    Ben varım ekle beniii :))

    YanıtlaSil
  2. O kadar çok şeye bölündüm ki, çok istiyorum ama cesaretim yok. Yine de biraz daha açıklama yapabilir misiniz? Kaç motif olacak, yünle mi dantel ipiyle mi VE motifler eklenmiş mi olacak?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor birşey değil. 1 tane motif sadece. Tipik granny square bile olabilir. Hani benim 200 günlük motif paylaşımlarım varya onun gibi.
      Genelde herkes normal yün ip kullanıyor. Kurada karşınıza çıkan kişiye de sorabilirsiniz özel istek var mı diye mesela :) Ama tekrar belirtiyorum 1 tane :)

      Sil
  3. Fikir süper Ezgicim. Benim daha önce böyle etkinliklere katılmışlığım var. Birinden de acı bir tecrübem var hatta :)
    Benim gönlüm katılmak ister lakin Polonya'ya bir zarf göndermenin maliyeti Türkiye içinde mektup göndermenin maliyetine oranla çok fazla. Ben de kimseye yük olmak istemem doğrusu. Bu nedenle iç geçirerek bu etkinliği uzaktan izleyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım yeter ki sen iste ben seninle eşleşebilirim ama çok yaratıcı motiflerim yok. aslında tek bir eşleşme yapmasak bile olur. Ezgiciğim çok güzel fikir ben de katılıyorum.

      Sil
    2. Yasemincim sana mesaj attım, Pelin pembesi çok sevindim hoş geldin etkiliğe :)

      Sil
    3. Yasemin,
      söyledikten sonra sorun olmaz ki uzaklık :)
      Ben de eşleşebilirim seve seve, bir çok kişi de kabul eder zaten bunu :) İstedikten sonra uzaktan izleme, katıl :)

      Sil
  4. ben varım :) kaç motif ve hangi ip konusunu da merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 1 tane motif olacak, büyüklüğü konusunda karşıdaki kişiye sorulabilir. Ama etkinliğe katılanlardan gördüğüm kadarı ile herkes yün ip kullanıyoru. 2,5 mm tığ ile örülen bir ip gibi düşünün :)

      Sil
  5. Şu sıralar çok ama çok yorgunum . Katılmak isterdim ama yapacak güçte hissetmiyorum kendimi . Ortaya çok güzel motifler çıkacak yine eminim .😊 Çok tatlış bir etkinlik olmuş canım , çok sevgiler.🌸🌸

    YanıtlaSil

  6. Ben de katılıyorum Ezgiii :)
    Çok güzel bir heyecan harekt olacak bizlere :)
    #200daysofgrannysquare etkinliğine katılmamış olanlar bile motifleşebilir ki, onlar da o hediye motifi etkinlik battaniyesinde değil de yapacakları başka bir şey için kullanabilirler. Ben mesela daha küçük sayılı bir battaniye örmeye başladım onun arasına ekleyeceğim hep bakıp mutlu olacağım.

    YanıtlaSil
  7. Ezgissimom ben tig tutmayi bilmiyorum durum o kadar vahim bende😁🙈Ama sana destek amacli yayinini seve seve paylasirim💙Tatlis,poncik fikirlerinden opuyorum🖖😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim desteğin için :))) Çok tatlısın

      Sil
  8. bende varım, motif için standart bir ölçü koyulacak mı, boyut, ölçü, renk, sayı falan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoruma bıraktığım sorumun cevabı daha önce verilmiş, şimdi gördüm:)

      Sil
    2. Harika, yazdım listeye :)

      Sil
  9. ha haaa ne güzel buluşlar dabıyon seeeeen yaaa :)

    YanıtlaSil
  10. Bunun bir benzeri vardı daha önceden ama motifler bir kişide toplanıyordu o kişide ekleyip huzur evlerine diz battaniyesi yapıyordu.

    YanıtlaSil
  11. Fikir harika ama ben örgü özürlüyüm. Herkese sevgilerimi göndereyim o zaman ,😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldık sevgileri gitti :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  12. Blogu şuan keşfettim bende katılmak isterim ama nasıl iletişim kuracağız ve şey motifleri nasıl yaptığımız hakkında bilgi var mı acabaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoş geldiniz :) Pazartesi kura çekilecek kim kimle eşleşecek belli olacak, ben buluşturacağım herkesi merak etmeyin :) 1 motif olacak sadece, boyutu ve ip hakkındaki soruları karşınıza çıkacak olan kişiye sormanız daha iyi olur aslında. Bu bir 200 günlük battaniye projesi :)

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.