5 Mart 2018 Pazartesi

"200 DAYS OF GRANNY SQUARE" 34.35.36.37.38.39.40.41.42. GÜN VE 5 KONUK


Geçen hafta biraz yoğundu, motifleri yapsam da fotoğraflamak için gün ışığını hep kaçırdım. Boş bir günümde hepsini aynı anda fotoğraflayıp bilgisayarın başına oturdum ve bir farkettim ki 9 gün motifi birikmiş.

Artık kusuruma bakmazsınız. Tüm motiflerin linklerini tek tek ekledim yine. Böyle link eklemek benim için de iyi, ilerde başka bir proje yapacak olursam motifleri bulurum, ne güzel.


34. gün motifinin ismini ben koydum. 70'lerdeki çizgilerin renginden esinlendim. Bilenler vardır belki, benim yaşım tutmuyor ama dönem filmleri sağolsun. Merak ederseniz buraya bir tık.

41. gün çok güzel bir model buldum dedim ve başladım yapmaya ama sonuç hiç güzel olmadı. Ne yapsam diğer motifler gibi düzgün durmuyor. Sanırım iyi bir model değilmiş, pek tavsiye etmem. Ama kıyamadım emeğime, 200 parçadan biri olacak. Sizin de başınıza geldi mi böyle birşey?

İlerleyen günlerde motifleri yollarda öreceğim. Orkestra ile İstanbul'a turneye gidiyoruz, sonra kısa bir İzmir ziyaretim var. Enstrumanım yanına bir de yün çantamı ekledik mi yolculuğa hazırım demektir. O yüzden diğer yazı yine geç gelebilir. Okuması daha zevkli olsun diye de konukları azar azar ağırlıyorum, daha çok kişi var devamı gelecek yani...

Motifler şöyle;

34. gün : 70's stripes granny square 

35. gün : Cathedral Window crochet pattern 

36. gün : Tatlı bir koreli motifi 

37. gün : Snowflake square 

38. gün : Motif 38 

39. gün : Casual Granny Square 

40. gün : autmn rainbow granny square 

41. gün : pinterestten bir motif, sonuç pek güzel çıkmıyor ne yazık ki

42. gün : Agnieszka Strycharska - Tığ İşi Motifler Kitabından 17.Motif  (Benimkinin adını pamuk şeker koydum)














Bugün 5 konuğum var, tanıyalım mı?


Sevgili Hatice ile başlayalım;

Merhaba,
Ben Hatice Alev Alpural.
Aslında proje tasarımcısıyım ama şu aralar ev hanımıyım. Zeytinyağlı yemekleri enginar, bakla, yaprak sarma ve galiba Hünkar beğendi yemeyi ve en cok mor, ekru renklerini seviyorum. Bu hayatta ilk değiştirmek istedigim şey insanların önyargıları olurdu. Kendimi neşeli, lider ve kararsız olarak tanımlayabilir, hatta kendini en çok eleştiren ödülünü keyifle kucaklayabilirim 🙈 uzun süredir çeşitli motifler deneme sevdasindaydim. Semracim sevgili @smilenaworld bizi Ezgi hanımcığımın #200daysofgrannysquare etkinliğine davet edince aradığım fikri bulmuş oldum. Hepimizin birbirinden farklı ve özel örtüleri olacak insaAllah. Sonsuz teşekkürler…




Sıra Instagram'da @narish _design olarak tanıdığımız Beyhan'da,

Adım Beyhan, ev hanımıyım, en sevdiğim yemek yaprak sarma, en sevdiğim renk beyaz, insanların yalan söyleme huylarını değiştirmek isterdim, böylece hiçbir zaman yalan söyleyemezlerdi, sakin, sabırlı, yardımsever, birlikte yapılan herşey ilgimi çeker, benide bu projeye dahil etmeye iten şey beraber ve birlik içersinde bir şeyler yapma sevgisi oldu…





Sıradaki konuğumuz instagramdaki ismi ile @ilgiyaz
Merhaba,
Adım İlgi Yazan, işletme okudum emekli bankacıyım ( kambiyocu). Halk eğitim bünyesinde 2 yıl Girit danteli öğretmenliği yaptım ama ben Giritli değilim 😊 ağustosta 63 olacağım.
En sevdiğim yemek zeytinyağlı enginar ve taze fasülye. Renklerin tümünü sevmekle birlikte benim en en en sevdiğim renk mor.
Önce anne baba olmak için ehliyet alınmasını şart koşardım. Gercekten anne baba olmanın ne olduğunu bilmeyen insanlar çocuk israfı yapıyor. Sonra sevginin gücünü kafalara çivi ile çakmak isterdim. Sevmeyi bilen insanlar sevdiklerine zarar veremezler, kıyamazlar. Son olarak da eğitimi düzeltir kalpleri açıp çocuk, hayvan, yaşlı, doğa sevgisini yüklerdim.
Ben ilgili, üşenmeyen, cesur biriyim.
Proje bir olmayı bütün olmayı, işbirliğini, bilgilendirmeyi, eldeki kalmışları değerlendirmeyi çağrıştırdığı için katıldım.
Teşekkürler ve sevgiler...




Instagram'da @tarih42_43 tanıyorum onu, şimdi kendi kelimeleri ile tanıyalım; 

Merhaba,
İsmim Emine, atanamamış öğretmen olmakla birlikte şuan ev kızı modunda aklıma ne gelirse elimden geldiğince örmekle meşgulüm...çok yemek seçmem ama yoğurtlu yemeklere biraz daha düşkünüm...mor ve maviyi severim...bana bir güç verselerdi yüzü gülmemiş yüzlerdeki tebessümü görmek için herkesi mutlu etmeyi çok isterdim...kendimi bazen mutlu, bazen hüzünlü ve insanlara faydalı olmayı seven diye anlatırım...bu proje yapmak istediğim şeyler için mücadele etmeyi ve sabrı bir kez daha öğrettiği için beni etkiledi...böyle bir projede ayrıca çok güzel teşekkür ederim...




Bugünün son konuğu Rukiye,

Merhaba, 

ben Rukiye.Kendimi bildim bileli el işleriyle aşk yaşıyorum.Taze fasulyedir en sevdigim yemek renk ise yeşil.Sihirli gücüm olsaydı ilk olarak çocukların mutsuz olmasını engellerdim şüphesiz.Hayalperst ,Sabrına hayran,Mücadeleci biriyim.Projeyi duydum heyecanlandım.Olmalıydım.İyi ki de buradayım :) yanılmadım.Sevgiyle kalın.


Bugünlük bu kadar.
Güneşli günler, sevgiyle kalın.

19 yorum

  1. Böyle el becerisi olan kişilere hayranım. Ben hiç beceremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ama aslında doğru başlangıçla herkes yapar diyorum :)

      Sil
  2. yine çok güzel ve rengarenk granny square fotoları :) eline sağlık..
    sonunda nasıl bir battaniye olacak çok merak ediyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)sonuç için de ben de heyecanlıyım

      Sil
  3. Çok güzeller, yapanların ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Beceriklisin valla :) Hem turne hem örgü daha ne olsun :) Kolaylıklar dilerim :)

    YanıtlaSil
  5. Dopdolu bir post ve motifler gözlere şenlik. Hepsi yine çok çok güzelller Ezgicim herkezin ellerine sağlık... Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Derya'cım :) Sevgilerimle

      Sil
  6. Hepsi de çok güzel, yanlız ben her gün bir motif yapamıyorum, benim motiflerim 30 tane olmadı. Daha dün başladık sanki 42. gün olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl hızlı geçiyor ben de şaşırıyorum :)

      Sil
  7. Muhteşem bir sonuç bekliyor bizi o kadar eminim ki!❤

    YanıtlaSil
  8. İnsanın içini ısıtan motifler. Başka işlerle uğraşmaktan ve en önemlisi gönül yorgunluğundan bir türlü başlayamıyorum ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aslında renkler o yorgunluğa çok iyi geliyor.

      Sil
  9. sonradan bu battaniyelere talip olabilecek miyiz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık sormak lazım onu. Sen iste ben yapayım sana bir diz battaniyesi ☺️☺️

      Sil
  10. My eternal love - granny squares! I enjoyed going through your selection! Just wonderful!

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.