30 Kasım 2017 Perşembe

NELER YAPIYORUM ? / WHAT AM I DOING ?



Kasım ayının son gününe yaraşır birşeyler yapayım istedim. Aldım suluboyayı ve kağıdı başladım pıt pıt oynamaya renklerle. Her zaman belirtiyorum, resim yeteneğim falan yok benim. 
Olsa neler yapardım da ezgissimo 'nun kartlarını neden kendim tasarlamayım dedim sadece. Ellerim boya oldukça bir mutlu oldum ki sormayın, resmen çocukluğuma döndüm. Bir düşünsenize saatlerce boyalarla oynadığımız zamanları, ben oyun hamurları ile oynamaya da bayılırdım. 

Belki o yüzden bu broşları işlemeyi seviyorum. Oyun gibi, akşam oluyor oyun saati geliyor sanki. Kocaman bir hasır sepette yünler duruyor. Bazen ince ip, bazen kalın ip derken bir bakmışsın ortaya birşeyler çıkmış.. 




Şu sıralar çok yoğundu, akşamları çok çok az şey yapabildim. O azıcık vakitlerde de çocuklara hediyeleri hazırlamaya çalıştım, daha da yapıyorum. Bakalım bir hafta verdim kendime ne kadar çıkarsa..  Detaylı bilgiye ulaşacağın yazım için buraya bir tık! 

Yoğun olsam da aklımda hep bir fikir, boşluk olduğunda hemen şunu yapmalıyım diye küçük notlar alıyorum. Broşlar görücüye çıkarsa kartları nasıl olur diye düşünüyordum hep. 
İşte bir kaç deneme yaptım :)

Yorumları okuduktan sonra bu kısmı eklemek istedim. Kanaviçe broşlar ezgissimo'nun büyük küçük herkes için broş tasarımı.. Lösev ve Serçev için düşündüklerim, çocuklara daha uygun gördüklerim tığ işi ayıcık ve tilki, şu sıra da farecik yapıyorum :) Kartları da, kermeslerde falan satacak olsam broşları iğnelemek için tasarladım :)
Bu yazıda genel olarak tüm ürünleri sergilemiş oldum :) Yanlış anlaşılma olmasın, sadece çocuklara değil :)

Benim de bir ezgissimo broşum olsun dersen benimle iletişime geçmen yeter :)

Aralık için heyecanlıyım :) Kar yağar belki, yılbaşı ruhuna bürünürüz. Minik hediyeler hazırlanır.. Sıcak ev akşamları...
En yakın zamanda salep yapmak istiyorum. Aktardan alayım ama kaça kaç oranında koymak lazım bilemiyorum. Bilen varsa aranızda, tarifinizi benimle paylaşır mısınız?

O zaman bu şarkı da Aralık ayına hazırlık olsun :) 

Bu ikiliye kelimenin tam anlamı ile bayılıyorum.

Bu arada yılbaşı çekilişi için hazırlıklara başladım, acaba ne yapsam derken fikir geldi aklıma.. Bakalım sevecek misiniz hediyeyi ? Yakında çekiliş var yani anlayacağınız, ister misiniz ?
Hadi artık yayınlayım yazıyı zira Aralık olacak :)))
Sevgiyle kalın..














39 yorum

  1. Çok sevimli görünüyorlar. Ellerinize ve emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Çocuklara daha az el işi yaptırılıyor sanki, ben yaprak ya da patates, ip baskı pek görmüyorum. Bayram, yeni yıl kartları yapar pamuk yapıştırırdık kar niyetine. Uzun süre saklanırdı hatırlıyorum. Yine çok güzel olmuş hepsi, dantellerin gerisi gelir mi diye de düşündüm. Kıyafete küçük dokunuşlarla çok güzel vintage kıyafetler oluyor. Becerikli Ezgissimo'ya sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaprak ve patates baskı ben de yapıyordum..Elişi aktivitelerini oldum olası hep sevmiştim. Dantellerden bir fikrim var ama kıyafet değil :) Bakalım ne zamana biter.
      Sevgilerimle

      Sil
  3. Malın mülkün veremeyeceği mutluluğu veriyor bu uğraşlar değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, üretmek en büyük keyfi veren.

      Sil
  4. Çok tatlı görünüyorlar. Bu kartları alanlar çok mutlu olacaktır eminim. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Ezgiii, benim Fridamın üzerine seninki geldi, vallahi bayıldım, bu da bana benziyor. Oyy çok tatlı olmuş yaa. Aslında tilkilere bayıldım diye yazacaktım ama okudukça ard arda gelen fotolarda Frida’yı bir gördüm ki, alaaaa 😁😁 çok güzel çok,eline sağlık. Tığ işi beni aşıyor, o kadar sabrım yok, yani dantel ördüm bayağı ama şu küçücük motiflere, amugrumilere sabrım yok ve fakat çok da özeniyorum bir yandan 🤗🤗 Yani, büyük saygı duyuyorum tığ işi yapanlara, hele seninkiler çok düzgün. Ben az biraz obsesifim ya, düzgün olmayan bir iş gördüm mü daralıyorum. Ay hadi, kafa ütüledim, görüşürüz sonraki yayınında.❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda'cım, çoook teşekkür ederim. Dur ben seninkini göremedim, bugün fırsat bulunca hemen bakacağım.. Evet ben de aslında bu tığ figür yapmaya yeni başladım.. Aslında kafayı falan yapmak kolayda, birleştirmek, dikmek ve süslemek biraz zaman alıyor. mini minnacık ya bir de.. Çok sevindim düzgün bulduğuna, ben de yamuk oldu mu hemen sökenlerdenim :)))
      Kocaman sevgiler ❤️❤️❤️❤️
      Görüşürüz

      Sil
  6. Kartlar ne kadar basit ama o kadar da estetik olmuş <3
    Çekilişe çok hazırım derhal katılıyorum zira el emekleri de adeta bir künefe!
    Not: künefeye dayanamam... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet basit olsun diye tercih ettim :) Süpersin, sevdiğin bir yiyecekler bağdaştırman çok hoşuma gitti :)

      Sil
  7. Hepsi o kadar güzel o kadar tatlılar ki ♥
    Sinapslarım iptal oluyor yaptıklarını görünce ☻
    "Kabartma tozu keki ne kadar kabartır? Krema nasıl böyle güzel kokar? Ezgi böyle pasta yapmayı nereden öğrendi?" evresine direk geçişimi sağlıyor şu güzellikler ☻
    Ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl senin yorumun çok tatlı :))))
      Çok teşekkür ederim çoookkk ❤️

      Sil
  8. Ayy harikalaar.Hele Frida'ya ba-yıl-dım.Çocuk olsam "benim olsun muu" derdim.Yani o kadar beğendim.Ben de bu sonbahar örgü işine sardım.Etrafımdaaki herkese sırayla bere atkı takımı örüyorum.Senin kadar güzel fotoğraflar çekebilsem yayınlardım ama, yok çekemiyorum. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk olmana gerek yok bence :) Ben kendim seve seve takıyorum.. Hepsi çocuklar için değil aslında, kermes ya da tasarım pazarı olursa hazırlık olsun diye biriktiriyorum broşları.. Yani büyüklere göre aynı zamanda :)
      Çocuklar için ayıcık ve tilkiyi düşündüm daha uygun onlara sanki bir de farecik yapıyorum :) Kim bilir nasıl güzel oluyordur.. Sıcacık

      Sil
    2. Çocuklar beğendikleri şeyi ister ya ondan dediim 😄 yoksa ben de kullanıRIM 😇 hatta ben de kendime yapabilirmiyim diye baktım 💕

      Sil
    3. Ahh ben yanlış anlamışım.. O zaman diyorum ki kesinlikle dene :)) Hayran olacaksın

      Sil
  9. Küçük zaman dilimlerini büyük güzellikler sığdırmışsın Ezgicim ellerine sağlık kimse karşı koyamaz kartlarına renk uyumu da çok çok başarılı çekilişi sabırsızlıkla bekliyoruz.
    Salep tarifim ne yazık ki yok nasıl yapılır onu da bilmem ama yaparsan eminim her yayının gibi o da sıcacık olacak❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çekiliş için ben de sabırsızlanıyorum.. İnşallah ilerleyen günlerde yazarım yazısını :) Salep için araştırmaya girmeliyim sanırım :)
      Kocaman öpüyorum

      Sil
  10. Bunlar ne kadar da cazibeli görünüyorlar :) Hepsi çok şirin olmuş. Tam sana yakışır bir kart Ezgicim. 😘

    Bizde anaokulu için keçeden kediler, kravatlar falan hazırlıcaz. Örgü yeteneğimiz yok tabi. :) Yeter ki çocuklar mutlu olsunlar.

    Ellerine saglik. Çekilişini bekliyorum heyecanla 💕😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım benim :)) Çok teşekkür ederim. Harikasın..
      Ben de heyecanlıyım, inşallah yakında yayınlayacağım.

      Sil
  11. Ellerine sağlık çok güzel işler yapıyorsun Ezgi. Allah yüreğinin güzelliğine göre versin. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Amin inşallah hepimiz için
      Sevgilerimle

      Sil
  12. Ellerine sağlık yaptığın broşların hepsi çok çok güzel, iyiki ayıcığım var benimde çok seviyorum onu, kar yağsın bizde dört gözle bekliyoruz, özledik :) salep geçen yıl şöyle en güzelinden nasıl olur ne olur diye çok bakındım aktardan aldığım doğal denen salebi içemedik o kadar berbat bir kokusu vardı ki anlatamam o deneyimden sonra vazgeçtim hazır karışımlara ve tozlara döndüm güzel bir tarifin veya adresin olursa almak isterim, sevgiler, mutlu haftasonları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Derya'cım, çok teşekkür ederim :) Evet senin ayıcık hem de elimden ilk çıkan, benim için çooook değerli yani :) İlk göz ağrısı derler ya öyle :) Ahh salep kokuyor dedin korktum şimdi.. Ben de pek kokulu şeyleri sevmem. Aktara gidebilsem alacağım çok az, deneyim diyorum.En kötü annem gelecek ay ortası onunla alır deneriz. O zaman anne tarifli salep yaparız hep birlikte..
      Sevgilerimle, güzel haftasonları

      Sil
    2. Çok ama çok kıymetli minik ayıcığım Ezgicim merak etme çok iyi bakıyorum ve çok seviyorum :) bahsettiğim kokan salebi Tuba kuruyemişten aldım aslında güzel ürünleri olan bir yerdir lokum ve kuruyemişlerinni çok sveeriz, ama salepte demek ki bu kadar saf ve doğalı bize göre değil demiştik :)

      Sil
  13. ne guzel kartlar.Ben de sulu boya ile firca sIcratmayi cok seviyorum.Icimde bir kucuk Pollock yasiyor yillardir ama yaptiklarimi gostermeye cekiniyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslansın, bence göstermelisin. Yapabileceğim tek şey olduğu için sıçratmak onunla yetiniyorum :)) Pollock kadar çılgınsa sıçratmaların o zaman bana da bir kart yaparsın :)

      Sil
  14. Çekiliş için ben de bir aksilik olmazsa bu pazarı düşünüyorum, Instagramda da bu aralar bir başka çekiliş başlatacağım gibi, bakalım 😊. Ben şimdiden söyleyeyim kesin harika bir şey seçtin 😊.

    Çocuklar için ben de dün giriştim ayraç, broş yapımına bugün devam edeceğim. Umarım çok severler 😊.

    Salepe ben de bayılırım, harika bir içecek özellikle kışın ceviz, tarçın veya çikolatayla 😊.

    Bu broşlar harika, bir keşfedilirse kapış kapış satılacak biliyorum. Her şeyiyle harikalar, şansın açık olsun canım benim.

    Öptüm çok çok 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydi o zaman senin çekilişi bekliyorum :) Ben seninkini de duyururum. Boool bol katılımlı olur umarım :) Oooo ikisine de katılırım ben :)

      Harikasın, ben de bir iki güne bitiririm broşları, 20 tane falan olacak, yoğunluktan daha fazla yapamıyorum ama olsun gönülden katılıyoruz ya :) Bence çok mutlu olacaklar..

      Hem de nasıl seviyorum bol tarçınlı :)

      Canım benim desteğin için çok teşekkür ederim çoook :) Yap yap eve sığamaz oluyorum artık :) Bari işe yarasın, maksat satmak değil de, mutlu etsin alanı değil mi ama :)
      Kocaman öpüyorum ❤️❤️❤️

      Sil
  15. curly ezgissimoooo, ne güzel şeyler yapıyon seeeen yaaaa :)

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel işler bunlar :)

    Bir şey söyleyim mi? Bizim çocuklarımız çok uğurludur ;=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim..
      Ahh onların gülüşü uğur zaten :)

      Sil
  17. Daha önce söylemiş miydim bilmiyorum ama elinin değdiği her şey çok güzel oluyor. Güzel yüreğini de katıyorsun, işin sırrı bu olsa gerek ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalpten teşekkür ederim bu güzel yorum için :)
      Sevgilerimle ❤️

      Sil
  18. Hepside çok güzeller gerçekten emeğine sağlık bayıldım 😊sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Hepsi de birbirinden güzel emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.