10 Kasım 2017 Cuma

KİM SEVMEZ CUMA GÜNLERİNİ / FRIDAY FAVORITES


Kim sevmez cuma günlerini diyorum ve taze taze bir liste hazırlıyorum. Havalar yavaştan soğuyor, sizin bulunduğunuz yer nasıl bilmiyorum ama annemle babam İzmir'de sıcacık yaşıyorlar. Ankara'da sabahları arabanın camlarındaki buzun erimesini beklediğim günler geri geldi. Hoş öğle saatlerinde daha ılıman bir hava var. Kısacası winter is coming sevgili arkadaşlarım.
Sanırım Ankara'da tek sevdiğim şey kar yağması. Hele bizim oturduğumuz yer öyle güzel oluyor ki karda. Bakalım bu sene yağacak mı ? Bol bol fotoğrafa boğarım sizi, sizin olduğunuz yerlerde kar yağmıyorsa pek de güzel özendiririm :) 

Laf lafı fazla açmadan, listemizin konusuna geleyim. Hava kapalı olduğu zamanlarda haftasonları evde sıcacık battaniyenin altında, yanında patlamış mısır, çay, kahve, aklınıza gelecek her türlü sıcak içecekle dizileri peş peşe izlemeye bayılıyorum. 
Tamam gezmek de güzel, sizin orada hava güzelse gezin. Eğer evden çıkmayacaksanız da listeye bir göz atın diyorum. 



1.Stranger Things 
Son zamanlarda izlediğim en iyi dizilerden. 2 sezonu var, garanti veriyorum peş peşe leblebi gibi gidiyor bölümler. Şok olup devam etmek istiyorsun hele 2. sezon bomba! Oyuncularımız küçük çocuklar ama hepsi yetenek abidesi. Konusu hakkında minik bir bilgi; ufak bir kasabada küçük bir çocuğun kaybolması ile değişik sırlar da ortaya çıkar.

2. Humans 
Robotlar ve insanlar. Ama bu robotlar bir başka, acaba duyguları var mı ? Pek bir sevdiğim bilimkurgu dizisi. Eğer bu tarzdan hoşlanıyorsanız, kaçırmayın derim. Diziyi çoğunlukla robotların gözünden izliyoruz.


3.The Night Of
Taze taze izledim, hatta son iki bölümüm kaldı, bekletiyorum çabuk bitmesin diye... 8 bölümlük mini dizi. Her bölümü film kalitesinde. Polisiye- gerilim severler, kaçırmayın. Konuyu ipucu vermemek adına fazla anlatmak istemiyorum. Pakistanlı kahramanımız cinayet suçundan yakalanır, dizide kendini temize çıkarma sürecini izliyoruz ama heyecan dorukta :)


4.Deadbeat 
Komedi severler, burada mı ? 1. Sezonda katıla katıla güldüm. Fantastik bir konusu olan bu dizi çok ama çok tatlı. Bir de bu diziyi Digiturkte türkçe dublaj ile izledim daha bir eğlenceli geldi. Kahramanımız Kevin Pacalioglu, ölüp huzura erememiş ruhlarla iletişime geçebiliyor, onların yapmak isteyip yapamadıkları işlerini bitirip onların ışık olmasını sağlıyor. Çok kafa bir dizi :)


5. The Leftovers
Dizimiz 3 sezon. Ben izlerken sezonlar arasında çok bekledim, hatta özlem duydum beklerken. Aynı isimli kitaptan uyarlama olan dizinin konusu şöyle, bir gün aniden bazı insanlar yok olur. Dizi geride kalanları anlatır ki dizi inancı ve çaresizliği oldukça sorgular. Canım Leftovers diyorum, müzikleri muhteşem!!! Arada açıp dinliyorum.


6.True Detective 
Seri katil, çözülmesi gereken bir dava, muhteşem oyunculuk ve kurgu. Polisiye ve gizem ise aradığınız. Hiç durmayın açın bir bölüm! Dizi 2 sezon, 2018'de 3. sezon geliyor. Fakat mini dizi gibi düşünebilirsiniz, her sezonda farklı konu ve oyuncular var.


7.Rubicon 
Yine bir polisiye fakat bu sefer politik. Derin göndermeler var. Çok Kaliteli!


8. Big Little Lies 
Adından çok söz ettiren mini dizi. Dışardan mükemmel gözüken hayatlar aslında kocaman bir yalan mı? Ve bir cinayet! Bana kalırsa Reese Witherspoon'un oyunculuğunu Nicole Kidman'a göre daha iyi bulmuştum.

Evet bir listenin daha sonuna geldik, tercihimi çok uzun olmayan dizilerden kullandım olur da çılgın bir maraton yapıp peş peşe izlerseniz cumadan- pazara bitsin diye... Yoksa asıl gönlümün efendisi GAME OF THRONES fakat epey uzun. Eğer hiç başlamadıysan, çok şanslısın. Ama benim gibi yeni sezonu bekliyorsan daha 2 mevsim var önümüzde :)

Size iyi eğlenceler, benim bu hafta konser Cuma- Cumartesi. O yüzden maraton yapamam ama konser sonrası eve dönünce battaniye altında bir iki bölüm kesin izleriz :)

Mutlu haftasonları...
Sevgiyle



37 yorum

  1. Ezgicim, o ilk resimdeki battaniyeye sıcacık yaptı içimi ;-;) Bi de bu dizileri özel bir kanaldan mı izliyorsunuz ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ececim annecim sağolsun yıllar önce yaptı bana sıcacık :) Netflix türkiye, digiturk ve internet siteleri var dizi izleyeceğin. Eğer hiç bulamazsak indirme yöntemi ile. Pe doğru değil ama yapacak birşey yok

      Sil
  2. Bizim buralarda da durum pek farksız. Hatta bizde winter is not comming, winter is running durumları var. Listede izlediğim sadece bie dizi var. Diğerlerine göz atacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) Süper çok güldüm. Güzel diziler, tavsiye ederim :) Öpüyorum

      Sil
  3. Ben neden dizi izlemiyorum ki🤔fırsat buldukça kafa dagitmalik kısa kısa olabilir aslında oh mis🤗 kendimle konuşup kaçıyorum Ezgi 😁 iyi oldu bu tanıtımlar 💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizi izlemek şahane zaten 40 dakikayı biraz geçiyor, hem heyecanlı da oluyor. Dene bence :)

      Sil
  4. Öneriler çok güzel Ezgicim..sıcacık bir kış dilerim herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzurlu bir kış dilerim canım :) Sevgilerimle

      Sil
  5. Cumayı bilmem ama ben o battaniyeni pek sevdim ♥
    Kim sevmez o battaniyenin altında sıcacık izlemeleri :)
    Mutlu hafta sonların olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu haftasonları ❤️
      Değil mi ama o battaniye başlıbaşına mutluluk :)

      Sil
  6. Allllaaaahhh duruyor orada tum asaletiyle gonlumun efendisi Stranger things....😍😍Big little lies cok fazla karsima cikmaya basladi.Beni cagiriyor👀"Tamam cinimmm bi ara mutlaka ugruuciimmm🤣"O battaniye de keske benim olsa.😐Yok yokk asla nazar etmiyorum,gozum felan da kalmadi🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Ahhh Stranger Things. Bayılıyorum demek bile yetmiyor :) İzle bence. Anneme söyleyim battaniyesi pek bir beğenildi diye:)
      Öpüyorum canım

      Sil
  7. Annemin tenceresiii,bir zamanlar tabi:)önerileri en kısa zamanda özellikle 1. sini o kadar çok duydum ki netten kaybolmadan izlesem iyi olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy :) Benim de anneannemden, kesinlikle izlemeni tavsiye ediyorum.

      Sil
  8. Ya Allah'ım ♥ ♥ ♥ Mısırlarının olduğu şeker tencerini mi sevelim, el emeği göz nuru örtünü mü, yoksa bir türlü başlayamadığım ama müthiş bir şekilde methedilen Stranger Things'i mi? Harika bir fotoğraf ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim tatlı yorumun için :) Kesinlikle izleeeee

      Sil
  9. Ay bu ne harika bir liste olmuş böyle! Hepsini not aldım ve bu sıralamayla tamamlamayı düşünüyorum galiba.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim canım :) Şimdiden eğlenceler, çok şanslısın çünkü daha başlamamışsın :)

      Sil
  10. ufak tefek cinayetleri izleee. kidmanın dizisine benziyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum deep, ilk bölümü izledim. Aynı şeyi düşündüm devam etmedim ama arada bakarım belki :)

      Sil
  11. Ayy süper öneriler, aralarında hiç duymadıklarım da var izledikleri de :). Bir de duyup izlemediklerim :). O hiç duymadıklarımı çok merak ettim, kesin izlemeli. Harikasın Ezgicim, süper öneriler.

    Umarım konserlerin çok ama çok güzel geçer, sana bol bol şans ve sevgi yolluyorum buradan <3.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Mübeccel, çok teşekkür ederim. İzlerken zevk alacağını umuyorum. Beğendiğin olursa söylersin..
      Konser dileğin için çok teşekkür ederim. Birincisi bitti, bir de bu akşam var bakalım :)
      Kocamaaann sevgiler ❤️

      Sil
  12. Hepsini not aldımmm :) teşekürlerrr

    YanıtlaSil
  13. Big Little Lies'i izledim. Güzel bir diziydi. Hatta bloga da yazacaktım ama kaldı öyle. 2.sezon onayını almış, 2019'da 2.sezonu yayınlanacakmış.

    Stranger Things'in ilk sezonunu eşimle beraber bir günde bitirdik. Arka arkaya 8 bölüm leblebi gibi gitti. Boş olduğumuz bir günde de devamını izlemek istiyoruz. Sonra yeni bölümler bekle dur :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa gerçekten mi ? Merak ettim şimdi, nasıl devam eder acaba ?
      Değil mi ama hiç bırakmadan izler insan. Ben son bölümü bekletiyorum azıcık ama yarın izleriz herhalde. Çünkü dayanamıyorum. Sonra çoook bekleyeceğiz :(

      Sil
  14. Sevgili İlkay şiddetle tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  15. Tam da elimdeki diziler bitmişken yeni arayışlardayken süper oldu bu yazı Ezgi çok teşekkürler :) Sanırım ilk olarak Stranger Things ile başlıcam hakkında süüper yorumlar duyuyorum, ki sende yorum yapmışsın zaten o zaman kış gelsin biz hazırız :))

    YanıtlaSil
  16. True Detective efsaneydi, özellikle ilk sezonu. Matthew McCounaghey etkisi diyelim. Geriye kalan paylaştığın 7 diziden 4'ü (1,2,3 ve 5) gözümü tuttu. Elimdekileri erittiğim zaman buradaki yazına sonraki zamanlarda tekrar tekrar uğrayacağımı söyleyebilirim.

    Fırsatın varsa 8 bölümlük mini dizi olan 11.22.63 ve 1920'lerin İngilteresi'nde geçen, Cillian Murphy etkisinin olduğu Peaky Blinders dizilerini izleyebilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ben de ilk sezonu çok sevmiştim. O sıralama ile ilerleyebilirsin, elindekiler bitince.
      Önerdiğin dizileri not aldım, duymamıştım bu dizileri. Fırsat buldukça bakayım diyorum.

      Sil
  17. Tv den vazgeçmiş dizi izlemeyen ama arada şöyle güzel bir şeyler olsa da izlesek diyen biri için bu yazı reçete gibi olmuş. Bunları izlemek için bir özel kanala üyelik mi yoksa youtube yeter mi?
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bu yabancı diziler iyi fikir.. Yeni diziler olduğu için youtube'da var mıdır bilemiyorum. Ama digiturkte olanlar var, netflix'te olanlar var. İnternette dizi izleme siteleri var online indirmeden izleyebiliyorsunuz. Aratınca google da çıkıyor birşeyler.. Sevgilerimle

      Sil
  18. Hıımm... Humans ve Deadbeat not alındı :)
    Teşekkürler İzmir' den..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir'e sevgilerimle. Sevindim umarım beğenirsin :)

      Sil
  19. Ayy o tencere:) Çocukluğum aklıma geldi. Annemdeki durmuyor ne yazık ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok seviyorum böyle yaşanmışlıkları olna mutfak eşyalarını :))

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.