24 Ekim 2017 Salı

NELER YAPIYORUM - BÜYÜK MUTLULUKLAR / WHAT AM I DOING



Baktım da şu birkaç gün içinde ne kadar mutlu olmuşum... Mutlu eden herşey için teşekkür ederim! 

Geçtiğimiz cuma günü provam vardı, sonrasında öğrencim ile ders yaptım. Eve geldim, mutfakta işlenirken sen çat diye sürahi yere düş. Kıyamam Kedoş'un korkudan ödü patladı. Milyonlarca parçaya bölündü sanki, bir şeyin kırılmasına o kadar çok üzülmüyorum da onu temizlemek beni çok yoruyor. Bir de kapı çalmasın mı? Kargo gelmiş, cam kırıklarını falan bıraktım hemen paketleri açtım. Biri mis gibi kekik (Zahter derlermiş), diğeri mis gibi lavanta kokulu.. Nasıl mutlu oldum anlatamam, hemen yeri süpürdüm, hepsinin en ince ayrıntısına kadar baktım, sevdim. 
Güzellikleri ve mutlulukları paylaşmak dileği ile açtığım blog, dileğimi çoktan gerçekleştirmiş bile.. Çok çok sevgili Mübeccel ve Derya size ne kadar teşekkür etsem azdır. 
Öyle fotojenik hediyeler ki çekmezsem olmazdı.. Ellerinize, emeğinize sağlık.. Herşey gönlünüzce olsun! Umarım fotoğraflardan sıkılmazsınız :) 







Geçen yazımda bahsetmiştim, artık eve yazın girdiği kadar şahane ışık girmiyor, bu durum evde fotoğraf çekmemi zorlaştırıyor. Ama bir çözüm buldum, tripod aldım. Bence muhteşem bir fikirmiş, istediğim ayarlar ile elimde çekseydim net fotoğraflar elde edemezdim ama tripod sağolsun hızır gibi yetişti :)

Denemeyi çok istediğim bir motif vardı, akşamları vakit buldukça yaptım. Motifler bitti bakalım bir yastık kılıfı geliyor sanırım. Arkası için değişik bir fikrim var.  Birleştirince gösteririm :)





Provaya giderken gördüğüm bir ağaç var. Ağacın rengi her gördüğümde farklı bir sarıya dönüşüyor sanki, bir de tam o saatte güneş vuruyor üstüne nasıl muhteşem bir görüntü anlatamam. Ama ne yazık ki yaprakları giderek azalıyor.
Şu sıra onu takip etmek içimi aydınlatıyor sanki..

O ağaçtan etkilendiğimden midir bilmem, ona benzeyen renkler seçiyorum şu sıra.. Kızılay'a ne zaman gitsem uğramadan dönmeyeceğim iki dükkan var. Benim için cennet gibi bir yer, kumaşlar, ipler.. Dayanamadım birkaç ip aldım geldim yine. Nasıl güzeller biblo gibi koyup izleyesim var o derece..

Geçen gün pazardan mandalin aldık hem de Seferihisar mandalini. Acaba dedim almadan önce, pazarcı da gözlerimdeki soru işaretini gördü sanırım, hemen bir tane soydu verdi, tattım evet doğruydu hatta yaprakları bile vardı üstünde.. Mutlu oldum.

Küçükken hiç sevmezdim pazara gitmeyi. Bana göre kocaman olan pazar önce gezilir, fiyatlar kontrol edilir, ne nereden alınacak karar verilir. Kim bilir kaç kez yürüyorduk pazarı baştan sona.  O yüzden pek istemezdim gitmek. Bu notum anneme, şimdi en sevdiğim şeylerden biri pazar gezmek, aynen öğrendiğim gibi baştan sona tüm pazardaki ürünleri görüyorum, sonra gözüme kestirdiğim yerlerden alıyorum :)






Fotoğrafta gördüğünüz iğnelik aslında cüzdan olacaktı. Ama astarı için yanlış ölçü almışım. İçine yerleştirmeyi beceremedim. Ben de motifi değerlendirdim iğneliğe çevirdim. Rengi sıcacık. Cupcake gibi gözüküyor :)

Bir de şu meşe palamudum var, benim o kadar fotoğrafım yok sanırım :) Evde, dışarıda her yerde modellik yaptı sağolsun.

Benden şimdilik bu kadar, bir sonraki Neler Yapıyorum yazısına kadar biriktirmek gereken şeyler var:)
Mandalin kokulu günler !








45 yorum

  1. Allah sana her daim mutluluğu fark ettirecek kalp gözü nasip etsin sevgili Ezgi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hepimize, paylaşabilelim de inşallah

      Sil
  2. Bayılırım cath kidston'a, hem o sonbahar renklerin de ne kadar güzel öyle ;-) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Cok ama cok güzel hediyeler cünkü hepsi kalpten gelerek gönderilmiş. Ve hissederek alınmış. 💕

    Resim cekme konusunda harikasin zaten. Ustalikla yapiyorsun bu görsel isini.

    Pazar konusuna gelince cok severim ama pazarcilarin tutumunu sevmiyorum. Meyveleri öne sürerek bir ton laf atıyorlar. Bende hey heyliyimdir hiv sevmem böle seyleri. Kacasim gelir direk pazardan. Keske hepsi bayan olsaydi 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet nasıl mutlu eden hediyeler anlatamam :) Çok teşekkür ederim.
      Mesela sürekli kavun tattırmak isteyen bir abi var bizim pazarda :)

      Sil
  4. Fotoğrafların çok güzel, bakmak keyifli oluyor bol fotoğraf koymaktan hiç çekinme bence Ezgicim :) Motiflerin çok güzel olmuş yastığını merakla bekliyorum, pazar gezmeyi de severim. Mutlu olduğumuz ve mutlu ettiğimiz anlarımız çok olsun.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya'cım içim rahat bir şekilde bol bol fotoğraf koyarım artık :) Bakalım bu akşam belki biraz birleştiririm..
      Bol bol güzel anlara :)

      Sil
  5. Ah Ezgi, bayılıyorum anlatımına, fotoğraflarına..
    hep mutlu ol! =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim !! Hepbirlikte olalım ♥️

      Sil
  6. Hediyeler de fotoğraflar da çok güzel :)

    YanıtlaSil
  7. Pazar olayını okurken gülümsemeden edemedim.Bende küçükken (daha sık giderdim)babamla gidince aynı formül ile gezerdik bizde ve sıkılırdım tabi ben:)) Ama şimdi gitsem aynı şeyi bende yaparım:)) Fotoğraflarda şahane 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Böyle büyüdük ne yapalım, alıştırmışlar bir kere.. Çok teşekkür ederim

      Sil
  8. Ayy tatlım benim, ne mutlu oldum <3. Güle güle severek kullan hepsini <3.

    Fotoğraflar şahane, tek tek söylemeyeceğim nasıl çok sevdiğimi ama ben ne kadar çok olursa o kadar seviyorum bakmayı. Blogun resmen pozitif enerji dolu ve mutluluk fışkırıyor <3. Daha çok istiyoruz :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim ♥️
      Ben de senin önerilerine hayranım ama uzak kaldın şu sıralar, bekliyorum.. Güzel yorumuna bayılıyorum ben de!!

      Sil
  9. Fotoğraflar,renkler,motifler, hediyeler herşey çok güzel. Mutluluklarınız daim olsun.:)

    YanıtlaSil
  10. O iğnelik ne kaadr muhteşem bir şey öyle? Hem rengi, hem motifi sıcacık yapıyor insanın içini. :) Fotoğraflardan yana sıkılma gibi bir konu söz konusu bile değil, çünkü bu bloğu en çekici yapan yanlarından bir tanesi bunlar. Sizin detaylardaki güzelliği bu kadar güzel gösterebiliyor olmanız ve bizim göz ucuyla bakarken kaçırdığımız o güzellikleri sizin sayeniz görebiliyor olmamız... Ellerinize, gözlerinize sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Roro'cum çok teşekkür ederim :) Elimden geldiğince dikkatli bakmaya çalışıyorum, size de gösterme aşkı ile yanıp tutuşuyorum diyelim :) Çok teşekkür ederim içten yorumun için. Bu arada bana siz demene gerek yok ;)

      Sil
  11. Hepsi de birbirinden güzeller. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Ben de severim pazara gitmeyi, annemden kalan alışkanlık:)
    Motiflerin renkleri çok hoş, çok güzel bir şey olacak hepsi birleşince.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annelerden geçen bir gen gibi :) çok teşekkür ederim :)

      Sil
  13. İçim açıldı yine :)

    Pazar konusunda sana tamamen katılıyorum :) anneme ne kızardım eskiden, bir de üstüne söyleniyordum. Bu kadar gezecek ne buluyorsun bu pazardan al çıkalım işte diye :)) Ama şimdi ben öyleyim... Pazar gezerken mutluluğumu anlatamam..

    Keyifli günler diliyorum canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana :)

      Sebze meyve resmen mutluluk veriyor. Hele bir de mis koktu mu ? :)
      Mutlu günler ♥️

      Sil
  14. Gozum gonlum acildi vallahi...Detaylarda bogulmak istiyorum suandaa😁Ruha nasillll iyi gelen bir paylasim bu yaa💕Cidden emeginize saglik kalpten soyluyorum suanda bunu🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi :) Mutlu oldum böyle düşünmene ♥️ Çok teşekkür ederim.

      Sil
  15. Ören Bayan makara ve dantel yumaklarıyla geçti ömrüm. Vay be ne günlerdi....

    YanıtlaSil
  16. Fotolar çok güzel canım:) bende severim böyle şeyler ile uğraşmayı :) iğnelikde süper olmuş ;) cüzdanıda başka zaman yaparsın inşallah.
    Blogunu sevdim takibe aldım canım ;) banada beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, tabii ki uğrayacağım.
      Sevgilerimle

      Sil
  17. Bayıldım fotoğraflarına , samimi,sıcak yazılarına, hobilerine, bloğuna . görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin!!
      Çook teşekkür ederim ♥️

      Sil
  18. senin fotolar da bizi mutlu ediyooooo ama senin haberin yok işteee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoktuuuuu, şimdi duydum çoook mutlu oldum :)

      Sil
  19. Annelerimizin pazar taktiği aynıymış :-) Bizim pazar uzun ince sıralandığı için baştan sonuna kadar fiyat sora sora giderdik, dönüşte en uygun ve güzel nereyi belirlemişsek oradan alırdık :-)

    YanıtlaSil
  20. harika fotoğraflar gerçekten ya :)

    YanıtlaSil
  21. Fotoğraflar her zaman ki gibi huzurluk, içim kıpır oldu. Mavi ören bayan makara var ya, eski mi o, ben annemden kalan makaraları saklıyorum aynı onlar.. Sonbahar renkleri çok güzel ama hayatın kendisi güzel zaten sadece fark edecek bir bakış istiyor. Hamarat Ezgissimo diyorum ben de, sevgilerle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek sevindim öyleyse :) Evet eski ama bende geçmişi yok, çok sağolsun sevgili Deya bana yolladığı kargonun içine iliştirmiş. Şu an evin en değerli eşyalarından biri :)
      Sevgilerimle

      Sil
  22. Merhabalar şöyle bi göz attım çok güzel bir blogunuzu var💖bende çok yeniyim.cok başarılısınız. Umarım bende başarabilirim. Fotolar çok guzel.benim gibi acemilere varsa tavsiyeleriniz aliriz💖💖

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldiniz :) Çok teşekkür ederim bu güzel düşünceniz için. İnanın blogu ilk açtığım gün çok uzakta değil. Ben de yeni sayılırım. Sadece burada olmaktan çok zevk aldım, blog da duygularıma karşılık verdi sağolsun. Tavsiyem şudur ki, kendiniz için yapın, sevin gerisi geliyor :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.gercekten sadece mutlu ettiği için yapıyorum. Vee çok heyecanlıyım. Ne paylaşsam diye kafamda bi dünya soru.sizin gibi tecrübeli insanlardan faydalanmak istiyorum.cunku hiç bişey bilmiyorum😍siz çok başarılısınız masallah.

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.