8 Eylül 2017 Cuma

EZGİ'NİN SONBAHARLA SINAVI VE TİRİLYE


Eylül ayı geldi, Ezgi'nin sonbaharla imtihanı başladı.  Ne kadar güzel bir mevsim biliyorum ama genetik bir şey herhalde babamdan bana geçen, bizde sonbahar sendromu var. Gülüyoruz, eğleniyoruz sonra birden içimize bir hüzün oturuyor, yapmış kendine bir köşe, kalkmıyor.

Neden bilmem..  Her şey hüzün yaratır bende bu mevsim. Sonbaharda yağan yağmurun kokusu farklı gelir, hep bir şeyler hatırlatır bana.. Annemle okul başlamadan önce Kemeraltı'na gidip ayakkabı aldığımız günleri, babamla defter-kitaplarımı kaplayıp, daha düzgün olsun diye halının altına koyduğumuz anları, abimi üniversite için otogarda uğurladığımız zamanları, İzmir'e sonbaharda yağan ilk yağmuru, okul başlamadan önce uyuyamadığım geceleri hatırladıkça hüzün daha da yerleşir içimdeki koltuğuna elindeki sıcak çayıyla. Aslında hepsi birbirinden güzel anlar ama düşündükçe içime içime ağlayasım gelir. Belki de çok sevmekten..

Asıl size mini gezi yazısı hazırlamayı planlamıştım. Laf lafı açtı. Canım arkadaşım geldi, Almanya'dan memleketi Bursa'ya. Çok uzun zamandan beri görüşemiyorduk, en son geçen sene bizim düğünde birlikteydik ama iki lafın belini kıramadık o gün. Özleşmişiz, soluksuz konuştuk, güldük ama kahkahalarla. Dua ettik bol bol hava güneşli olsun diye, oldu da... Bir gün bu kadar uzun hissedilemezdi herhalde. Yaptık bir kaçamak, aldık soluğu Tirilye'de.  Beş yıl yetecek kadar fotoğraf çektik, inciri dalından koparıp yedik, çay içtik, tepelere tırmandık, güzel köşe bulduk denizi seyrettik, teyzelerle selamlaştık ne kadar huzurlu kapı önleri var dedik, sonra ablamız geldi (arkadaşımın ablası) fotoğraflarımız şenlendi.. 

Yolunuz Tirilye'ye düşerse, mis gibi zeytinyağlı sabunlardan almayı unutmayın. Her derde deva, aman dikkat fazla koklamak burnu gıdıklıyor!  

Hadi şimdi fotoğraflarla o güne dönelim, birlikte gezelim.. 
Sevgiyle... 





























38 yorum

  1. Yaaa yazın da fotoğrafların da çokkkk güzel, yine bir klasik ba-yıl-dım. İnsanın gerçekten de orada olası geliyor, harika fotoğraflar <3.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğine çok sevindim.. Benden sana kocamaaaan bir kalp, evet çok keyifli ve huzurlu bir yer.

      Sil
  2. Sonbahar güzeldir bilirsin yani bildiğini düşünüyorum..
    Resimlerin çok güzel arkadaşının gelmesine de sevindim..yoruldum durağına bayıldım❤
    Dolu dolu güzellik..herşey çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her mevsim güzel değil mi ama :)Çok teşekkür ederim ..

      Sil
  3. Sayenizde çok güzel bir gezintiye çıktım.Teşekkür ederim :)))

    YanıtlaSil
  4. Sonbahardaki hislerimiz aynı, bir son var işin içinde bitiş, yokoluş bir süre sonra yeniden varolacağını bilsek de yine de her bitiş hüzünlü bence. Tirilye benimde gitmeyi planladığım yerler arasında resimlerden gördüğüm kadarıyla da tam benlik bir yer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız aslında sorun birşeylerin bittiğine tanık olmamız. Seversiniz diye düşünüyorum :)

      Sil
  5. Fotoğraflara bakmaya doyamadım, her biri ayrı ayrı gözümü aldı doğrusu. Fakat sizin yeteneğiniz dışında bu fotoğrafları güzelleştiren bir şey daha var anladığım kadarıyla. Sizin sevdiklerinizle birlikte bunu yapmış olmanız ve bundan doğan enerjiniz... Hepsi fotoğrafa yansımış ve ölümsüz anılar bırakmış. Yüreğinize sağlık. :)

    Belki de sonbahara istenmeyen misafir olduğunu çok hissettirdik zamanında, o yüzden hüzünle geldi hep. Elimizde değil, daha yaza yeni veda ettik oysa. Sonbaharın bir suçu yok aslında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum bu çok teşekkür ederim:) Alıştıkça azalıyor zaten bu his, o zaman geriye sadece sonbaharın renklerinin tadını çıkarmak kalıyor

      Sil
  6. Fotoğraf çekmeye kendim de bayıldığım için fotoğraflarına aşık oldum! O kadar güzel görünüyorlar ki 💕 Sovul su 75 guruş,dinlenme durağı ve gaya duzu nun samimiyetini ben buradan hissettim bile :)) çok keyifli bir yazı olmuş eline sağlık iyi haftasonları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, mutlu hafta sonları. Evet yazılar çok samimi :)

      Sil
  7. Ne güzel bir yermiş. Sonbaharın sakinliğinde daha bir güzel sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok sakindi, kasabada yaşayanlar kışlık hazırlık yapıyorlardı..

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Bursa'daydınız değil mi? Kesin gitmişsinizdir :)

      Sil
    2. Bursa'yı çok bilmem ama bir ara Bursa Senfoni Orkestrası'nda çalmaya gelmiştim sık sık. Merkezde ufak bir pastane vardı, Ülkü pastanesi harika ekleri vardı... Arada özlüyorum ohh yanına da taze demlenmiş çay mis :)

      Sil
  9. Çok güzel enstantaneler. Görülmesi yerler arasına girdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gidin ve görün bence, şirin bir yer :)

      Sil
  10. Essiz kareler, çocuklugu gibi eski. Tuhaf bir his olustu içimde bakarken...

    YanıtlaSil
  11. Sonbahar sendromunu malesef bende yaşıyorum...ama resmen içim açıldı,yazınız ve fotograflariniz harika...fotoğraflardaki plastik sandelyelerden birine ışınlanasim geldi:)bu güzel paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desenenize siz de bendensiniz :) Çok teşekkür ederim, hadi hep birlikte ışınlanalım, sohbet eder çay içeriz :)

      Sil
  12. Her mevsimin ayro güzelliği var. Umarım sendromun fazla,sürmez.Fotograflar çok güzel.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar az daha soğusun, geçer :) Çok teşekkür ederim, sevgiler

      Sil
  13. Ne kadar güzel bir yermiş, fotoğraflar yetmez burayı görmem lazım. Gerçekten çok güzel bir yer, bu güzel yazı için teşekkürler :) Bloğunuzu takipteyim, siz de misafirim olun isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, tabii ki uğrayacağım

      Sil
  14. Çok sevdim, çok beğendim, yazınızda şahane..

    YanıtlaSil
  15. Fotoğraflar çok güzel, günü anlatır gibi huzur sinmiş hepsine. İnsanın enerjisi nasıl katlanıyor bir can dostu yanında oldu mu hele bir de özlem varsa oluyor iki katı. Egeli bir zeytin sever olarak Trilye dedin mi aklıma hemen meşhur zeytini geliyor ama sayende yaşamını, denizini de görmüş oldum. Kısa kaçamak yapılası bir yer bizim için. Sonbaharın hüznünü de öyle sahiplenerek anlatmışsın ki olsun diyorum, bana da okul öncesi hissettiklerimi hatırlatarak hoş anlar yaşattın. Kemeraltı, kırtasiye kokusu, heyecanda uyuyamamak belki biraz aynı hislerle sonbahar hüznü.. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Evet bol bol zeytinyağı ve zeytin vardı. Güzel yerler..
      Yazdıklarında kendimden birşeyler bulmam, senin de yazdıklarımda tanıdık bir şeyler hissedebilmen ne kadar güzel.. arkadaşlığın ve hoş sohbetin için çok ama çok teşekkür ederim..
      Sevgilerimle
      Sevgilerle

      Sil
  16. Sonbahar yeniden başlamak demek. Bazen yapılan işlerin devamına bazen yepyeni bir döngüye. Okula, işe ya da bir uğraşıya. En zoru işe başlamak. Bir de çocuklar uzakta olunca gurbet girer.
    Sizin Trilye fotoğraflarınız çok hoş. Klasik Trilye fotoğraflarindan daha duygusal buldum.
    Selamlar. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne doğru dediniz, benim de okul için ayrıldığım zamanlar geldi aklıma.. Çok teşekkür ederim
      Sevgiler

      Sil
  17. Trilye :))) Nasıl da gitmek istediğim bir yer harika :)
    Blogunu takipleşme etkinliği ile keşfettim .takipteyim canım bana da beklerim.
    https://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz, hemen uğrayacağım :) Çok teşekkür ederim

      Sil
  18. Her biri harikaaaa💛💛💛💛

    YanıtlaSil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.