4 Ağustos 2017 Cuma

LAVANTA KESECİKLERİNİN HİKAYESİ






Dün akşam başladı yağmur Ankara'da, aralıklarla, pıtır pıtır.. Sabah toprak kokusu uyandırdı. Dün akşamdan yaptığım lavanta keseleri kokusunu yayarak günaydın dedi...

Biraz kapalı, serin, perdeleri uçuşturan bir hava... Akşamdan planlamıştım, fotoğraf çekecektim eve giren ilk ışıklarla, lavanta keseceklerim olacaktı model. Oldu da, ara ara kendini incecik gösteren güneş doğal filtremdi. Bu kadar denk gelebilirdi ışık, eski fotoğraflarla öyle bir uyum içinde oldu ki, beynimin çatı katında hatıralara ışık tutarken hissettim kendimi.




Bir çay koydum, domatese zeytinyağı döktüm, ağzımın içindeki lezzetle yayılmaya başlayan zeytinyağı kokusu ağır ağır tüm vücuduma nüfus etti, o an çok eskilerdeydim sanki. Oysa ki o fotoğraflar bana ait değildi, kişileri tanımıyordum bile. Sahafın birinde tozlu bir valizin içinde en mutlu, en hüzünlü yüzleri aradığım bir günde buldum o fotoğrafları tanesi 50 kuruşa.

Akşam lavanta kokusunun eşliği ile diktiğim keseciklere sabah Tom Waits sesiyle can verdi, işte tam da istediğim gibiydi lavanta gibi narin Tom Waits gibi çatallı ve kırık.











20 yorum

  1. Ellerine emeğine sağlık çok şirin olmuşlar....

    YanıtlaSil
  2. Ben de bir aralar hatıraların kokusunu almak için Olgunlar Sokağında soluğu alırdım. Sırf eski kitap almak uğruna. Öğrenciliğimde zorunluluktan dolayı olsa da yine de eski kitapları çok severim. Helede bir yerlerine notlar karalanıp, yazılar iliştirilmiş ise. Pek hoş görünüyor senin ki de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o eski kitap kokusu. Ben de çok seviyorum. Altını çizdikleri yerler, ya da kenara köşeye atılmış notlar.. Çok severim.

      Sil
  3. Ellerinize ve hayal gücünüze sağlık çok güzel görseller çıkmış ortaya...

    YanıtlaSil
  4. Lavender sacks! They are gorgeous and so practical!

    YanıtlaSil
  5. Lavanta keselerini çok severim, seninkileri de çok beğendim, ayrıca fotoğraflarda şahane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mis kokulu lavanta keseleri sayesinde oldu fotoğraflar :)

      Sil
  6. Sanırım aşık olduğum çiçeklerin başında lavanta geliyor. Bayılıyorum. Ayrıca siyah beyaz sahibi kim bilmediğimiz şu karelerle harika bir görüntü çıkmış ortaya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En büyük isteğim lavanta tarlalasını görebilmek, kim bilir nasıl güzel kokar. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  7. Çok şık... Fotoğraflar da özenilmiş.

    YanıtlaSil
  8. Bayıldım, bayıldım çok güzel fotoğraflar <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım :) Şimdi gördüm yorumunu çooook teşekkür ederim ❤️

      Sil
  9. Ezgicim muhtesem cekimler yapmışsın. Fotograflara ne zaman baksam bir gun ne olacaklar ki derim ama sahiplerinin haberi olmasa bile anilara deger verecekler olmasi şahane bir duygu.
    Lavanta keseciklerin cok guzel ellerine saglik yaratilmis kokularin en guzellerinden biri😘❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.. Evet bilmiyorlar, belki bir gün bizim fotoğraflarımız da bilmediğimiz insanların elinde değer bulur, hakkımızda tahmin yürütürler :)
      Lavanta kokulu bir gün dilerim ❤️

      Sil
  10. Emeğine sağlık. Lavanta kokusuna bayılırım. Kolonya, parfüm, yumuşatıcı, duş jeli vb. ne alacaksam lavantalısını alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Ben de sabunda lavantalı tercih ediyorum :)

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.