21 Mayıs 2017 Pazar

RENKLİ MANDALA / COLORFUL MANDALA






Hava çok kapalı, yağmur yağdı yağacak. Bizim Kedoş bile sabah erkenden uyanamadı.  Olsun, bu sayede biz de güzel bir uyku çektik.. Kendisi sağolsun sabahları dile geliyor da. 

Bundan bir kaç hafta önce, takip ettiğim ve işlerini çok sevdiğim CafeNohut’un Mollie Makes dergisinde paylaştığı bir projeyi yapmıştım. Renkli Mandala. Onun fotoğraflarını çektim bu karanlık havada içim açılsın diye.. 
Arka fonda da çok sevdiğim şarkıcı Luisa Sobral’ın Clementine şarkısı. Masal gibi şarkı, dinlemenizi kesinlikle tavsiye ederim. 

Mandala’ya geri dönecek olursak; internette biraz araştırdım. 
Mandala Sanskritçe kökenli bir sözcükmüş. Manda (enerji, öz) ve la(kap) anlamını taşıyan kelimelerin birleşimden doğar. Türkiye’deki ilk eğitimcilerinden olan Aslıhan Aksu şöyle ifade etmiş;

“Mandala kelimesi, Doğu dillerinde “enerjiyi saklayan kap” anlamına geliyor. Yani mandalayı yaparken ki hisleriniz, dileklerinizin bu mandala tarafından tutulduğuna inanılıyor. Güzel enerjiler yüklediğiniz bir mandalayı tılsım gibi üzerinizde taşımayı ya da duvarınıza asmayı tercih edebileceğiniz gibi, olumsuz enerjileri aktardığınız mandalaları da yakıp küllerini savurarak sembolik bir şifalanma süreci yaratabilirsiniz.”

Bunu düşünerek mi yaptığımı soracak olursanız. Hayır, çünkü yaptıktan sonra anlamını araştırdım. Yapmak istememin sebebi, tamamen renklerin armonisini sevmem, baktıkça içim açılıyor mu açılıyor, yaparken de eğlendim. Demek ki, oldukça pozitif bir anlam yüklenmiş yapım aşamasında .. 

Siz de denemek isterseniz, aklınıza gelen her rengi karıştırın, acaba uyumlu olur mu demeyin, bırakın akışına, renklerin sizi kendisine çekmesine izin verin onlar zaten kendi içinde uyumunu bulacaklar.. 

Siz de yapmak isterseniz, sevgili CafeNohut’un Mollie Makes için tasarladığı motifi burada bulabilirsiniz. 


Sevgiler, güzellikler ve renkler sizinle olsun … 




This post is about the colorful crochet Mandala. I saw this pattern on Mollie Makes Magazine. Dear CafeNohut designed it for this magazine. I didn't use the same color. I chose my colors to make my own  combination.
Today, the weather is rainy and cloudy. I need some color to give me energy. Then I decided to write this Post with the good music from my favourite singer Luisa Sobral - Clementine.  This song is like a fairy tale. I recommend you to listen to this song. 

Let's talk about the Mandala.

I searched the meaning of Mandala after doing it. 


The word "mandala" is from the classical Indian language of Sanskrit.Loosely translated to mean "circle," a mandala is far more than a simple shape. It represents wholeness, and can be seen as a model for the organizational structure of life itself--a cosmic diagram that reminds us of our relation to the infinite, the world that extends both beyond and within our bodies and minds.

When I did this crochet mandala, I didn't think about the meaning. It was fun to do, because I could really feel the harmony in the colors. 

If you also like to mix the colors, you should try this one and you can find the pattern here

I wish beauty and color be with you... 

22 yorum

  1. Taş üzerine boyayarak yapılan mandalaları da seviyorum fakat sanırım sağlam bir göz gerekli onun için :)
    Ne kadar beceriklisiniz tebrik ederim. Bloğunuzda kullandığınız renk, tema ve fotoğraf kareleri harika, tam bir bütünlük içinde. Çok beğendim :) Sevgiler,
    (not: İzleyici kısmını da eklerseniz gelenler daha kolay sayfanıza üye olabilirler. )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler güzel yorumunuz için. Beğenmenize sevindim.İzleyici kısmı ekledim umarım olmuştur.
      Benden de sevgiler :)

      Sil
    2. Olmuş, ben o olmadan da nasıl üye olacağımı biliyorum allahtan, hemen ekledim.. Ruhumun dinlendiğini hissettim bu sayfada :)

      Sil
    3. Harika !! Çok sevindim böyle hissettirdiğine :)

      Sil
  2. Oldukça renkli bir blog bizleri bekliyor 😊 Hazır izleyici eklentisi gelmişken ve yeni bir blogger olduğunuz için hoşgeldine geleyim dedim. Umarım bolca yeni yazılar görürüz sizden 😉

    Mandalayı ilk kez duydum. Oldukça ilginç ama güzel olmuş. Ellerinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) Ne mutlu ettiniz. Bol bol görüşmek üzere
      Sevgiler.

      Sil
  3. ne huzur verici bir yazı buuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel bir his uyandırdıysa ne mutlu bana :)

      Sil
  4. Mandala deyince, bende de mandala temalı boyama kitabı vardı. Bir heves almış, sıkılıp bir köşeye bırakmıştım :D
    Güzel günler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de görmüştüm o kitaplardan, büyükler için boyama kitabı.. Arada yapın bence renkler iyi geliyor insana :)

      Sil
  5. eline sağlık çok güzel olmuş.. anlamı konusunda bende bişiler okudum ama nedense senin yazdıkların kafamda daha çok yer edecek gibi geldi bana! bakarken sahiden enerji veriyor insan bir sürü kaydedip hepsini izliyordum ara ara.. kendim ufak bir deneme yapmıştım şimdi rainbow tarzı bir model istiyorum! ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Canlı renkler bana da bomba gibi enerji veriyor, mutlu oluyorum resmen :)

      Sil
  6. gördün mü son yazımııı curlyyyyy :)

    YanıtlaSil
  7. Slm sevgili Deep sayesinde merhaba diyorum size bende beklerim
    Sevgiler
    Bu arada elinize sağlık çok şirin olmuş
    www.blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hoşgeldiniz!! Size uğrayacağım :)
      Sevgiler

      Sil
  8. Mandalanın böyle bir anlamı olduğunu bilmiyordum, çok iyiymiş. Bir kere kesin yapmak isterim. Böyle şeylere ilgim var da biraz 😄. Senin yaptığın da çok güzel fotoğrafta, ne makine kullanıyorsun ya da program soracağım artık çok hoşuma gidiyor 😄 İzle butonu da gelmiş oh ne güzel artık takipteyim, ben de beklerim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle denemelisin derim :) Fotoğrafları beğenmene sevindim, ben Canon 70d kullanıyorum. Lensim de 50 mm. Program olarak Photoshop Lightroom kullanıyorum ama çok ciddi oynama yapmıyorum, çekerken ışığı ona göre ayarlıyorum, en son istediğim ölçüde parlaklık veriyorum sadece, doğal hali daha çok hoşuma gidiyor :)

      Sil
  9. Çok güzel bir çalışma olmuş...

    YanıtlaSil
  10. Hoşgeldiniz :) Tabii ki bakacağım

    YanıtlaSil
  11. Deep duyurmus, ben de hemen geldim. Vee cok begendim renkli mandalani :) Bir de Ingilizce yazilarini gorunce pek bir sevindim dogrusu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoş geldin, ne iyi ettin. Çok teşekkürler, evet hepsine olmasa da bir şekilde ingilizcesini eklemeyi düşünüyorum, elimden geldiğince :)

      Sil

© Ezgi. Made with love by The Dutch Lady Designs.